Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Västervik tillbaka med lag i Ungdomsserien 2020

Featured Image

Vi i Västervik Speedway är stolta över att i samarbete med Örnarna Mariestad kunna presentera ett ungdomslag i 85cc serien 2020.
Laget kommer att bestå av Adam Carlsson 11 år från Västervik, Elias Bernhardsson 11 år från Västervik och Ludvig Hauri Tranberg 12 år från Mariestad, samt en förare som lånas in vid varje tävling.
Adam och Elias började i vår ”prova på verksamhet” i våras och har under året tagit stora steg framåt via speedwayskolan.
Ludvig har under året tränat mycket hemma i Mariestad och kört en hel del guldhjälmstävlingar.
”Det är väldigt kul att vi redan efter första året i vår nya satsning för att få fram fler lokala förare kan ha två förare som kör i ungdomsserien. Förhoppningsvis kan vi inom något eller några år ställa ett helt lag på startlinjen med enbart egna produkter. Det är ett ungt lag bestående av debutanter där det finns stor utvecklingspotential så det är med stor förväntan vi ser fram emot att få följa grabbarnas utveckling under säsongen ”, säger Johan Engman.
” Johan, Robert Rosén, Hampus Gustavsson och Jörgen Johansson m.fl. har under säsongen gjort ett stort jobb med våran ungdomsverksamhet och att det resulterat i att vi är tillbaka med ett lag i den yngsta serien redan till 2020 ligger helt rätt i klubbens visioner och är mycket glädjande ”, säger sportchefen Morgan Andersson.

Dela nyheten: