Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Truppen 2020!

Featured Image

En av Sveriges bästa juniorer väljer att fortsätta i Västervik 2020 och 2021

Förare nummer två från de egna leden som väljer att fortsätta sin satsning i Västervik Speedway är Noel Wahlqvist som skrivit på ett avtal som sträcker sig över två år.

{!A}

De senaste åren har Noel dominerat 250-serien i Sverige tillsammans med sin lagkamrat Casper Henriksson. Meriter under säsongen 2019 är seriesegern i 250-serien tillsammans med ovan nämnde Casper, en bronsmedalj i VM 250 cc, Svensk mästare 250 cc samt vinnare av Yngve Strömsten Cup.
Nästa år tar Noel klivet upp på 500-cykel och han är redan igång med förberedelser inför den kommande säsongen med utveckling av cykel, motorer och tränar för att prestera på en fin nivå med allt vad det innebär att ta klivet upp på en 500 cykel.

”Det här ska bli en mycket intressant resa då jag sällan träffat någon som är så målmedveten om vad han vill inom sporten men vi ska samtidigt inte stressa fram något. Det jag sett i samband med de träningarna han gjort på 500cc under året så är det utan tvekan något utöver det vanliga. Känner stor glädje i att vi förhoppningsvis i framtiden kan mönstra ett lag med 2 egna produkter i Elitlaget i form av Noel och Anton” säger sportchefen Morgan Andersson.

”Jag är mycket nöjd med att skriva på mitt första elitseriekontrakt hos Västervik Speedway. Ska bli riktigt kul att äntligen ha en chans att slå sig in i startsjuan. Kommer lägga ner mycket tid på träning i vinter och jobbar på att skaffa en bra maskinpark så att det inte hänger på motorerna. Jag får mycket hjälp av Västervik Speedway med Morgan i spetsen som hjälper mig att hitta kontakterna. Ska bli kul att representera Västervik Speedway i två säsonger och jag hoppas på en bra debutsäsong på 500cc” säger Noel Wahlqvist.

Noel får ett ingångsnitt på 0.500

Truppen 2020:
Bartosz Smektala Snitt: 1,571
Jack Holder Snitt: 1,771
Anton Karlsson Snitt: 0,500
Noel Wahlqvist Snitt: 0,500

{!B}

Dela nyheten: