Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

STORSEGER OCH BONUSPOÄNG HEMMA MOT SMEDERNA

Featured Image

Segersviten på hemmaovalen obruten i grundserien av Bauhausligan 2021!

Matchrapport signerad Jimmy Gustafsson:

Västervik tog åttonde raka hemmasegern när seriesegrarna Smederna gästade Hejla Arena. Slutresultatet blev 52-38.

Smektala vann första heatet, från start till mål. Lidsey fick det tuffare från sin fjärde plats men tog sig förbi Woryna på utsidan på den första rakan, dock svarade Woryna genom att köra om på insidan i andra sväng. Förarna höll sina positioner därefter och 3-3 i heatet. Heat två slutade även det 3-3 och heatsegern återigen till hemmalaget, Lindgren denna gång. Lebedevs med bäst start, Lindgren och Tarasenko efter honom där den förstnämnde körde om på utsidan i andra sväng och Laguta förbi Tarasenko. Laguta blev den som jagade Lindgren sedan, från varv två. Första övertaget kom i kvällens tredje heat, 4-2 från Przedpelski/Karlsson mot Aspgren/Stark. Aspgren snabb iväg och var först efter första sväng innan han fick se sig passerad av Przedpelski på utsidan i andra sväng. Lucka för Przedpelski efter det och Karlsson hade bra koll på enpoängaren. Tätt och jämnt precis som man trodde på förhand.

Första 5-1:an blev hemmalagets i heat fyra. Lindgren/Tarasenko mot Woryna/Jepsen Jensen. Lindgren till ledning med Tarasenko som tvåa efter en snygg omkörning på insidan i första sväng. Lindgren fick några cykellängder ner till övriga medan Tarasenko fick slita hårt för att hålla undan för en snabb Woryna. Oavgjort igen, i heat fem med ytterligare en heatseger från hemmalaget. Przedpelski från start till mål där han åkte ifrån efter ett par varv. Riktigt snabb. Karlsson var uppe och nosade på Lebedevs på varv två. Västervik hade ett litet övertag i matchen nu och spann vidare på det i heat sex då man körde in sin andra 4-2:a. Smektala/Lidsey mot Aspgren/Stark där polacken var snabbast iväg från tejpen med smedparet efter, innan Lidsey kunde ta sig om båda bortaförarna på insidan ut på första rakan. Då var det 5-1 men när Aspgren på varv tre kunde passera Lidsey på insidan i första sväng så spräcktes den. Stark var inte långt efter Lidsey vid målgång. Efter sex körda heat hade Västervik ledningen med åtta poäng.

Smederna fick sitt första och faktiskt enda övertag för kvällen i heat sju, 4-2 genom Woryna/Jepsen Jensen mot Karlsson/Przedpelski. Karlsson med en kanonstart och till ledning innan Woryna på insidan i andra sväng kunde ta sig förbi. Karlsson fick jobba på för att inte bli omkörd utav Jepsen Jensen också, då han var het bakom. En nolla till Przedpelski efter två raka heatsegrar. Västervik tog ännu en 4-2:a i det åttonde heatet, Smektala/Lidsey mot Laguta/Lebedevs. Smektala ruskigt snabb från tejpen och tog sin tredje raka trepoängare, fick dessutom utrymme till övriga direkt. Lidsey såg ut att kunna haka på men Laguta blev för svår och innan första varvet var över så hade även Lebedevs tagit sig om australiensaren. Lidsey kunde dock svara ut på varv två, på insidan i första sväng. Andra 5-1:an kom i heat nio från samma par som körde in den första, nämligen Lindgren/Tarasenko. Nu mot Woryna/Aspgren. Här toppade Smederna då underläget var åtta poäng, bort med Stark och in med Woryna. Smedparet hade 5-1 efter första sväng, sedan kom Lindgren och körde om båda bortaförarna på insidan på första rakan och Tarasenko gjorde en väldigt fin manöver i andra sväng och smet emellan smedparet. Hemmaförarna höll undan men Tarasenko var ordentligt uppvaktad av Woryna, framför allt under varv två. I paus hade Västervik en tolvpoängsledning, 33-21.

Efter paus väntade flera 3-3 heat, fem stycken på raken. I det tionde tog Woryna sin och Smedernas andra heatseger, från start till mål. Västerviksförarna efter och Tarasenko hade Laguta i bakhjulet på andra varvet, annars kontroll från hemmaförarna. I heat elva var det 5-1 då Przedpelski fick med sig Karlsson efter att denne haft en liten kamp med Aspgren. Aspgren gav såklart inte upp utan tog över andraplatsen när han på utsidan i första sväng på varv två kunde ta sig förbi. Fortfarande övertag då men när Karlsson fick stopp på sista varvet så var 3-3 ett faktum. I heat tolv körde Lidsey till sig ledningen men kunde inte hålla den så länge då en snabb Jepsen Jensen körde om utan problem på utsidan i andra sväng. Jepsen Jensen åkte ifrån och hemmalaget körde för 3-3. Lebedevs kunde inte hota för enpoängaren.

Med tre heat kvar var Smederna tvungna att ta tre raka 5-1:or, men med tanke på hur hemmaförarna styrt runt ovalen så lyckades de inte utan heat tretton slutade 3-3, liksom heat fjorton. I trettonde toppade Smederna, nominerade först Lebedevs/Stark, bort med de och in med Aspgren/Jepsen Jensen. Aspgren snabb iväg men hamnade långt ut i första sväng och då kom hemmaförarna på insidan. Bortaförarna förbi Lidsey på rakan efter det, en på vardera sida. Ett par omkörningar till på varv två, Lidsey passerade Jepsen Jensen och Aspgren passerade Karlsson. Samma smedpar hade 5-1 ut på första varvet i heat fjorton innan Tarasenko körde om Aspgren på utsidan i andra sväng. Sedan inleddes jakten på Jepsen Jensen för Tarasenkos del och precis vid mållinjen fick han framhjulet lite före och knep heatsegern. Przedpelski fick fel på cykeln på sista varvet men tog sig i mål. Heat femton blev 4-2 för Västervik. Lindgren/Smektala mot Woryna/Laguta. Woryna med en klocka från start och Smektala tätt bakom. Lindgren förbi lagkamraten och Woryna i andra sväng. Inga förändringar sedan.

Det blev omkörning om bonuspoängen då båda mötena slutat med 52-38 för respektive hemmalag. Lindgren ställdes mot Woryna och vann utan några större bekymmer.

Resultat

Västervik – 52
1. Bartosz Smektala – 12 (3, 3, 3, 2, 1)
2. Jaimon Lidsey – 5+1 (0, 1, 1, 2, 1)
3. Fredrik Lindgren – 13+1 (3, 3, 3, 1, 3)
4. Vadim Tarasenko – 8+3 (0, 2, 2, 1, 3)
5. Pawel Przedpelski – 9 (3, 3, 0, 3, 0)
6. Anton Karlsson – 5 (1, 0, 2, R, 2)
7. Noel Wahlqvist – 0 (Körde ej)

Smederna – 38
1. Michael Jepsen Jensen – 8 (2, 0, 1, 3, 0, 2)
2. Kacper Woryna – 11+1 (1, 1, 3, 1, 3, 2)
3. Grigory Laguta – 6 (2, 2, 2, 0, 0)
4. Andzejs Lebedevs – 2+2 (1, 1, 0, 0, N)
5. Pontus Aspgren – 10+1 (2, 2, 0, 2, 3, 1)
6. Johannes Stark – 1+1 (0, 0, N, 1, N)
7. Joel Kling – 0 (Körde ej)

Dela nyheten: