Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Storseger hemma mot Piraterna

Featured Image

Västervik vinner matchen med 65 – 25!

Förarpoäng:

  1. Bartosz Smektała 13+2 (3,3,2′,2′,3)
  2. Jaimon Lidsey 11+4 (2′,2′,3,2′,2′)
  3. Fredrik Lindgren 15 (3,3,3,3,3)
  4. Mads Hansen 11+4 (2′,2′,2′,3,2′)
  5. Viktor Kulakov 12 (3,2,1,3,3)
  6. Anton Karlsson 1 (1,0,N,N)
  7. Noel Wahlqvist 2 (0,1,1)

Matchrapport

Västervik tog ytterligare en hemmaseger i Bauhausligan när Piraterna gästade Hejla Arena. Slutresultatet blev 65-25.

Västervik öppnade med två raka 5-1:or. I heat ett Smektala/Lidsey mot Seifert/Woentin. Smektala fick en lucka direkt, medan Lidsey hade en kamp med Seifert men tog sig förbi i andra sväng på varv ett. Hemmaförarna ohotade efter det. I heat två var det Lindgren/Hansen mot Ellis/Jörgensen. Lindgren snabb och åkte ifrån övriga. Hansen tampades med Ellis om tvåpoängaren, där Ellis hade ett övertag innan Hansen kunde passera på första rakan varv tre. I heat tre fick Jamrog en kanonstart men hade Kulakov tätt inpå sig. Ut på rakan på varv tre kunde Kulakov ta sig om och hålla undan för heatseger. Karlsson hade bra koll på enpoängaren.

I de kommande tre heaten så körde Västervik in ytterligare två 5-1:or, i heat fyra och sex. Däremellan i heat fem fick Piraterna sitt första övertag genom en 4-2:a. I heat fyra var det återigen Lindgren/Hansen som visade var skåpet skulle stå, den här gången mot Seifert/Woentin. Lindgren flög iväg från tejpen och fick med sig Hansen på insidan i första sväng. Seifert jagade på men Hansen höll undan. Heat fem var ett tajt heat där Jörgensen/Ellis körde mot Kulakov/Karlsson. Jörgensen/Kulakov hade en kamp under alla fyra varven med Jörgensen först från start. Kulakov var i bakhjulet på honom och nära omkörning framförallt på varv tre. Karlsson nära Ellis men det räckte inte för poäng. I heat sex var det inget snack, Smektala/Lidsey mot Jamrog/Broberg. Från start till mål. Västervik heta från tejpen och med bra fart i cyklarna.

Piraternas första och enda 5-1:a för kvällen kom i heat sju genom Seifert/Woentin mot Kulakov/Wahlqvist. Wahlqvist med bra start men omkörd av Seifert på första rakan och sedan även Woentin i första sväng på varv två. Därefter åkte bortaförarna ifrån litegrann. Kulakov med enpoängaren. Västervik fortsatte att mata på och i heat åtta kom lagets femte 5-1:a. Lidsey/Smektala mot Jörgensen/Ellis. Lidsey med bra start och till ledning där han fick med sig Smektala som körde om Jörgensen på utsidan i första sväng. Odramatiskt därefter då hemmaförarna lämnade av bortaförarna. Även heat nio slutade 5-1 då Lindgren/Hansen tog den mot Seifert/Jamrog, deras tredje tillsammans. Lindgren med en flygande start och Hansen hakade på efter att ha tagit sig förbi de båda bortaförarna på insidan ut på första rakan. Han fick sedan slita dansken för att hålla undan då Seifert var snabb. I paus var ställningen 37-17.

I heat tio så blev det ännu en 5-1:a för Västervik. Hansen/Smektala mot Jörgensen/Woentin. Woentin med bra start men som så ofta denna kväll så tog sig hemmaförarna förbi. Hansen om i första sväng, men när sedan Smektala passerade i samma sväng ut på det andra varvet då var allt klart. Jörgensen om Woentin och tog enpoängaren. Övertagen fortsatte att hagla och när heat elva hade passerat så hade vi en 4-2:a att skriva in för hemmalaget, Kulakov/Wahlqvist mot Jamrog/Broberg. Kulakov till tät direkt och Wahlqvist fick jobba ordentligt. Tog sig om båda bortaförarna efter andra sväng varv ett men Jamrog kom med ett svar direkt ut på varv två. Broberg gick omkull för egen maskin på varv två men tog sig i mål tillslut. Det sista heatet i grundomgångarna, heat tolv slutade med en ny 5-1:a för hemmalaget. Den åttonde. Lindgren/Lidsey mot Seifert/Ellis. Lidsey på insidan och upp till ledning och Lindgren följde med på utsidan. Efter detta inget att säga om. Lindgren om sin lagkamrat för sin fjärde raka heatseger.

Heat tretton slutade 4-2, Kulakov/Wahlqvist mot Woentin/Broberg. Här nominerade Piraterna Ellis först, för att sedan toppa och köra med Woentin istället. Pangstart av Woentin som efter det jagades av Kulakov, där ryssen kunde ta sig om ut på första rakan varv två. Wahlqvist hade enpoängaren i ganska säkert förvar. Kvällen avslutades som den började, nämligen med två 5-1:or för Västervik. I det fjortonde Smektala/Lidsey mot Woentin/Jörgensen. Polacken med en raket från start och sedan kom australiensaren som skjuten ur en kanon och om båda bortaförarna på insidan på första rakan. Efter varv ett fick hemmaförarna en lucka. I femtonde Lindgren/Hansen mot Jamrog/Seifert. Hansen med bäst start och Lindgren hakade på då han tog sig emellan bortaförarna på första rakan. Lindgren därefter till ledning och var flera cykellängder före övriga. Hansen fick kämpa under de två första varven.

En behaglig seger där alla bidrog med poäng. Siffrorna talar för sig själv, även om jobbet alltid måste göras oavsett vilka man ställs emot.

Resultat

Västervik – 65
1. Bartosz Smektala – 13+2 (3, 3, 2, 2, 3)
2. Jaimon Lidsey – 11+4 (2, 2, 3, 2, 2)
3. Fredrik Lindgren – 15 (3, 3, 3, 3, 3)
4. Mads Hansen – 11+4 (2, 2, 2, 3, 2)
5. Viktor Kulakov – 12 (3, 2, 1, 3, 3)
6. Anton Karlsson – 1 (1, 0, N, N)
7. Noel Wahlqvist – 2 (0, 1, 1)
Piraterna – 25
1. Jonas Seifert – 7 (1, 1, 3, 1, 1, 0)
2. Alexander Woentin – 5+1 (0, 0, 2, 0, 2, 1)
3. Thomas Jörgensen – 5 (0, 3, 1, 1, 0)
4. Adam Ellis – 2 (1, 1, 0, 0, N)
5. Jakub Jamrog – 6 (2, 1, 0, 2, 1)
6. Rasmus Broberg – 0 (0, 0, N, 0, 0)
7. Ingen sjua

Jimmy Gustafsson

Dela nyheten: