Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

STORSEGER HEMMA MOT MASARNA!

Featured Image

Efter regn kommer solsken och gårdagskvällens solsken bestod av en storseger med bland annat fullpoängaren Gleb Chugunov. Läs mer i matchrapporten.

MATCHRAPPORT signerad Jimmy Gustafsson

Västervik körde över Masarna i säsongens andra hemmamatch på Hejla Arena.
Slutresultatet skrevs till 59-30.

När matchen kom igång efter allt regn och banan var preparerad och klar så kom hemmalaget ut rejält taggat. Direkt i heat 1 så kunde Smektala/Bjerre enkelt styra in en 5-1:a mot Buczkowski/Tungate. Kanonstart från hemmaparet och sedan var det över. I heat 2 blev Millberg utesluten efter TT (Touch Tape) och därmed tre förare till start. Ljung snabbt iväg och Wahlquist om Gusts på insidan i första sväng. Tuff kamp om tvåpoängaren och strax innan målgång på varv tre så fick Wahlquist ett res och körde ihop med Gusts. Wahlquist utesluten och domaren valde att frysa heatet. Ljung var i klar ledning. 3-2:a för hemmalaget. Både Wahlquist och Gusts körde vidare efter detta så allt är förhoppningsvis okej. Ny 5-1:a i heat 3, nu från radarparet Chugunov/Lindgren mot Pawlicki/Gala. Bra start från hemmaförarna och ohotade över samtliga varv. Heat 4 blev 3-3 och där tog Masarna sin första heatseger genom Lindbäck som var snabb från start. Przedpelski inte riktigt nära för att kunna skaka om masföraren och Ljung som smet förbi Millberg på insidan i första sväng hade kontroll på enpoängaren efter det. Västervik klart bättre och hungrigare från tejpen, vilket också speglade av sig på resultatet. 16-7 efter fyra heat.

Oavgjort, 3-3 även i heat 5. Var 2-4 då Gusts passerade Wahlquist på utsidan på bortre rakan, varv ett. Bjärre jagade Gala och var tuff i första sväng på varv två och kunde sedan lätt ta heatsegern. Ledningen för Västervik utökades efter 4-2 i heat 6, Chugunov/Lindgren mot Tungate/Buczkowski. Tätt i första sväng och Chugunov rundade hela fältet för ledning. Lindgren sist i det skedet men kunde i utgången av första sväng på varv två ta sig om Buczkowski. Ännu en 4-2:a i heat 7, då från Smektala/Bjerre mot Pawlicki/Gala. Smektala med en klocka från start och ohotad för heatsegern. Fick med sig Bjerre som dock tappade kontrollen lite i andra sväng och hamnade långt ut, vilket gjorde att Pawlicki enkelt kunde passera. Fortsatt var Västervik mycket hetare från start och väl ute på banan så hade de bra fart i grejerna. Tungt för Masarna.

Tredje 5-1:an kom i heat 8, från vilka då tror ni? Jo, Chugunov/Lindgren, nu mot Lindbäck/Millberg. Chugunov flög iväg och Lindgren följde efter. Ohotade. Heat 9 blev 3-3 efter att Przedpelski tog heatsegern från start till mål. Tungate jagade på men var inte så nära. Ljung hade enpoängaren till andra sväng då han blev omåkt av Buczkowski på insidan. I heat 10 före den längre pausen, som dock inte blev så lång som den brukar vara då regnet började falla igen så fick Masarna övertag för första men även sista gången i matchen. En 4-2:a från Gusts/Lindbäck mot Smektala/Wahlquist. Det var 1-5 efter första sväng innan både Smektala och Wahlquist passerade Lindbäck på insidan i andra sväng. Lindbäck kom sedan med ett svar på samma sätt, fast på varv två och kunde ta över enpoängaren från Wahlquist. 37-22 i paus och matchen i stort sett avgjord. Om inte ett mirakel skulle ske.

Västervik fortsatte att mata på och pang, pang så blev det två 5-1:or till. I heat 11, Chugunov/Przedpelski mot Tungate/Pawlicki. Chugunov med ytterligare en heatseger. Przedpelski förbi Tungate i utgången av första sväng på varv två. Pawlicki fick stopp direkt efter start. I heat 12 sedan togs 5-1:an av Bjerre/Lindgren mot Buczkowski/Gusts. Här plockade Masarna in Gusts istället för Gala. 3-3 ut på varv ett, innan Bjerre körde om Buczkowski i ingången till första sväng på varv två. Lindgren ville inte vara sämre så på bortre rakan, varv tre kom omkörningen på insidan när han hade byggt upp fart under de två första varven. 3-3 i heat 13 där Smektala var snabbast iväg, men när Lindbäck sedan kom som en raket på utsidan av målrakan fanns inte mycket att göra.

Sista 5-1:an, den sjätte för Västervik skrevs in i heat 14. Smektala/Bjerre mot Gusts/Buczkowski. Buczkowski gick omkull på egen hand i första sväng och blev utesluten. Omstart och enkelt från start till mål av hemmaförarna. Gusts ett par cykellängder efter Bjärre. Kvällen avslutades med en 4-2:a i heat 15, Chugunov/Lindgren mot Lindbäck/Tungate. Lindbäck till tät efter en tajt första sväng med Chugunov. Chugunov var ettrig bakom Lindbäck och på varv två i andra sväng kunde han ta sig om intill vita linjen. Därefter fick Lindbäck slita för att hålla Lindgren borta från tvåpoängaren.

Det här var Västerviks match från början till slut och ett enda heat med övertag för Masarna talar sitt tydliga språk. Chugunov hade en klang och jubel föreställning med fem raka heatsegrar. Även en fin kväll för födelsedagsbarnet, Kenneth Bjerre. Superb första match i Västerviksvästen. I Masarna var Lindbäck vassast. Hade bra snurr i grejerna och tog också mest poäng för gästerna.

RESULTAT

VÄSTERVIK – 59

 1. Bartosz Smektala – 13 (3, 3, 2, 2, 3)
 2. Kenneth Bjerre – 11+2 (2*, 3, 1, 3, 2*)
 3. Fredrik Lindgren – 8+3 (2*, 1, 2*, 2*, 1)
 4. Gleb Chugunov – 15 (3, 3, 3, 3, 3)
 5. Pawel Przedpelski – 8+2 (2, 3, 2*, 1*)
 6. Peter Ljung – 4+1 (3, 1*, 0)
 7. Noel Wahlquist – 0 (FX, 0, 0)

MASARNA– 30

 1. Krzysztof Buczkowski – 3+1 (1, 0, 1*, 1, FX)
 2. Rohan Tungate – 5 (0, 2, 2, 1, 0)
 3. Przemyslaw Pawlicki – 3 (1, 2, R, 0)
 4. Adrian Gala – 2 (0, 2, 0, N)
 5. Antonio Lindbäck – 10 (3, 1, 1, 3, 2)
 6. Francis Gusts – 7+1 (2, 1*, 3, 0, 1)
 7. Emil Millberg – 0 (TT, 0, 0)
Dela nyheten: