Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

STORSEGER BORTA MOT VETLANDA

Featured Image

Västervik vinner i Vetlanda med segersiffrorna 61-29.

Västervik tar även med sig bonuspoängen hem från Hasses Motorstadion då Västervik vann hemma med 53 – 37 och sammanlagt över dessa två matcherna blir summan inkörda poäng för Västervik 114 och Vetlanda 66.

Förarpoängen för kvällen:

  1. Bartosz Smektała 11+1 (3,3,2′,0,3)
  2. Jaimon Lidsey 11+2 (1,2′,3,3,2′)
  3. Vadim Tarasenko 6+3 (0,2′,2′,0 2′)
  4. Fredrik Lindgren 14+1 (3,3,3,3,2′)
  5. Artem Laguta 15 (3,3,3,3,3)
  6. Anton Karlsson 4 (N,0,N,1,3)
  7. Noel Wahlqvist 0 (0,0)

Matchrapport:

Västervik fick med sig samtliga tre poäng ifrån mötet med Vetlanda på Hasses Motorstadion. Slutresultatet blev 61-29.

I Vetlanda brukar starterna alltid vara väldigt viktiga, så även i denna match och Västervik var snabba ifrån tejpen redan från heat ett. 4-2 genom Smektala/Lidsey mot Gapinski/Ljung. Det var 5-1 för bortalaget ut på första rakan, Smektala med Lidsey bakom sig. Den spräcktes dock när Gapinski passerade Lidsey på insidan i den andra svängen. Förarna på rad under återstående tre varv. Följande två heat blev 3-3, där Lindgren fick en klocka från tejpen i heat två och till ledning. Tarasenko jagade Palovaara på tredjeplatsen men inte riktigt nära en omkörning. Heatseger för bortalaget även i heat tre då genom Laguta som åkte ifrån efter ett varv. Ljung fick dock den bästa starten men kunde inte ta sig runt Laguta på utsidan i första sväng då denne var någon cykellängd före. Wahlqvist jobbade på för en enpoängare men Aspegren höll undan. Ljung fick även en tillrättavisning för dålig startdisciplin.

Första 5-1:an blev bortalagets i heat fyra. Smektala/Lidsey mot Hjelmland/Palovaara. Smektala med en flygande start och fick med sig Lidsey, efter första sväng var heatet över. När första 5-1:an var ett faktum så kom även den andra direkt, i heat fem. Lindgren/Tarasenko mot en ensam Aspegren efter att Ljung fått sin andra varning för dålig startdisciplin och blev utesluten. Lindgren med ny heatseger och Tarasenko hakade på. Full kontroll! 3-3 därefter i heat sex och Laguta som är en fröjd att se på cykeln, så smidig och mjuk tog ytterligare en heatseger utan att vara hotad. Lämnade av övriga. Karlsson en bit efter hemmaförarna. Nu hade Västervik kopplat ett ordentligt grepp med tanke på hur det sett ut hittills, ledning med tio poäng. Men det kan svänga fort om det börjar gå emot lite.

De två första 5-1:orna kom i par, så även den tredje och fjärde. Återigen kördes de in av bortalaget. I heat sju av Lidsey/Smektala, deras andra tillsammans och nu mot Ljung/Aspegren. Pangstarter av båda och först in i första sväng. Ohotade sedan. Dags för Lindgren/Tarasenko i heat åtta och deras andra 5-1:a tillsammans, mot Palovaara/Gapinski denna gång. Palovaara till täten med bortaförarna efter. Omkörd av Lindgren sedan på utsidan i andra sväng på varv ett och av Tarasenko på målrakan varv tre. Oavgjort i heat nio, 3-3 och ännu en heatseger för Västervik, Laguta med sin tredje. Tätt i första sväng och under varv ett men efter det åkte Laguta ifrån. Wahlqvist i bakhjulet på Palovaara under varv två men i övrigt hade hemmaföraren kontroll på enpoängaren. Ställningen i paus 36-18 för Västervik och detta kunde man inte tappa. I så fall skulle Vetlanda köra in fyra 5-1:or och en 4-2:a som minst med sex heat kvar och det såg alldeles för mörkt ut för det.

3-3 i heat tio efter en raket från start av Lidsey, däremot tajt bakom honom där Tarasenko hade övertaget om enpoängaren men Gapinski förbi i andra sväng på första varvet. Laguta/Karlsson körde in en 4-2:a i heat elva mot Ljung/Aspegren. Laguta tog sin fjärde raka heatseger och även denna gång åkte han ifrån, närmast Ljung på andraplatsen. Karlsson slet ordentligt bakom Aspegren och kunde på varv tre pressa sig förbi på insidan i andra sväng. Bra kört! 3-3 även i heat tolv när Lindgren tog sin fjärde raka heatseger. Tajt med Gapinski i första sväng men efter det hade bortaföraren kontroll på heatet. Flera omkörningar däremot mellan Palovaara/Smektala, någon på varje varv men slutligen drog Palovaara det längsta strået i den kampen.

Kvällen avslutades med tre raka 5-1:or för Västervik. I heat tretton Karlsson/Tarasenko mot en ensam Aspegren. Tarasenko tog starten och väntade in Karlsson på utsidan. Kul med en heatseger för Karlsson, den har han förtjänat. Smektala/Lidsey tog sin tredje 5-1:a ihop i heat fjorton mot Ljung/Palovaara. Smektala till ledning och fick med nöd och näppe med sig Lidsey, där den senare fick slita enormt för att hålla en vilt jagande Ljung bakom sig. Heat femton, Laguta/Lindgren mot Gapinski/Hjelmland. Från start till mål utan några större svårigheter. Tätt i första sväng bara men när bortaförarna fick lite luft så var det över.

Fullt i poängkolumnen för Laguta. Fullt med bonus för Lindgren. Övriga körde också bra vilket siffrorna visar. Västervik var minst ett par nummer för stora för Vetlanda denna kväll.

Resultat

Vetlanda – 29
1. Tomasz Gapinski – 9 (2, 2, 0, 2, 2, 1)
2. Szymon Wozniak – RR
3. Victor Palovaara – 4+3 (1, 0, 1, 1, 1, 0)
4. Filip Hjelmland – 7+2 (2, 1, 1, 2, 1, 0)
5. Peter Ljung – 6 (0, 2, X, 1, 2, 1)
6. Robin Aspegren – 3+1 (1, 1, 0, 0, 1)
7. Ingen sjua

Västervik – 61
1. Bartosz Smektala – 11+1 (3, 3, 2, 0, 3)
2. Jaimon Lidsey – 11+2 (1, 2, 3, 3, 2)
3. Vadim Tarasenko – 6+3 (0, 2, 2, 0, 2)
4. Fredrik Lindgren – 14+1 (3, 3, 3, 3, 2)
5. Artem Laguta – 15 (3, 3, 3, 3, 3)
6. Anton Karlsson – 4 (N, 0, N, 1, 3)
7. Noel Wahlqvist – 0 (0, 0)
Jimmy Gustafsson

Dela nyheten: