Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Smederna vinner matchen med 52 – 38

Featured Image

Smederna vinner matchen på Eskilstuna motorstadion med 52 inkörda poäng mot Västerviks 38.

Det blev en tuff match för Västervik borta mot serieledande Smederna på Smedstadion. Slutresultatet blev 52-38.

Mardrömsstart för Västervik då Smederna inledde med två raka 5-1:or. Det var inget snack egentligen i något utav dessa heat, utan Smederna var mycket hetare från tejpen och in i första sväng. Woryna/Jensen mot Kulakov/Smektala i första och Lebedevs/Chugunov mot Tarasenko/Przedpelski i det andra. I det tredje heatet fick Västervik övertag, 4-2 genom Lindgren/Karlsson mot Aspgren/Stark. Lindgren snabb från start och tog ledningen, en ledning som han höll i fyra varv med Aspgren någon cykellängd bakom. Karlsson förbi Stark i första sväng, då denne fick en lång resa.

I heat fyra var det 5-1 för hemmalaget innan Kulakov spräckte den på första rakan när han körde om Lebedevs på yttern. Istället 4-2 för Smederna där kvällens gigant Chugunov tog hand om trepoängaren. Detta mot Kulakov/Smektala. Västervik svarade per omgående i heatet efter, det femte då Przedpelski/Tarasenko ordnade en 4-2:a från start till mål mot Aspgren/Stark. Även heat sex och sju slutade 4-2, båda för Smederna där Lindgren med en härlig omkörning på innern i sista sväng på varv två lyckades spräcka 5-1:an i det förstnämnda.

I sjunde toppade Västervik då underläget var åtta poäng, 22-14. In med Lindgren istället för Smektala som varit ute på två nollor. Denna gick inte hem, utan Smederna tog som sagt även detta heat med 4-2 efter att Kulakov fått fel på cykeln, men tog sig i mål. Aspgren etta från start. De två återstående heaten innan paus slutade oavgjort 3-3. Heatsegrarna till Smederna, först Jensen och sedan Chugunov. Åttonde var ett tätt heat med 5-1 för Smederna innan både Przedpelski/Tarasenko körde om Woryna, på varv ett respektive varv tre. Västervik toppade i heat nio, Kulakov in istället för Karlsson. Ingen utdelning. Ställningen 32-22 och en tung uppförsbacke för Västervik.

Ett par 3-3 heat till direkt efter paus, i heat tio och elva. Den här gången togs dock heatsegrarna av Västervik. Przedpelski i det tionde efter en fin omkörning på första varvet och av Lindgren i det elfte där han fick slita hårt. 5-1 för Smederna efter varv ett innan Lindgren kom förbi de båda hemmaförarna, på andra respektive tredje varvet. Grundomgångarna avslutades med en 5-1:a, Chugunov/Woryna mot Tarasenko/Smektala. Ingen snack, utan 5-1 direkt.

Smederna i ledning 43-29 inför de tre avslutande heaten. Västervik ville såklart snygga till siffrorna och inledde med två 4-2:or, i heat tretton och fjorton. I trettonde hade man 5-1, men Lebedevs smet förbi Przedpelski med en hårsmån precis vid mållinjen. Här valde Västervik att toppa för tredje gången. Kvällens bästa heat var det fjortonde då Kulakov kom som en raket på rakan under varv ett och gick upp i ledning, bakom honom var det tajt med ett par omkörningar mellan Jensen/Tarasenko. Sista heatet avslutades med en ny 5-1:a för Smederna. Woryna/Chugunov mot Lindgren/Przedpelski. Lindgren slet och slet, men hittade ingen öppning att ta sig om. Przedpelski distanserad.

Ingen höjdarkväll, men räkna med ett ordentligt taggat och revanschsuget lag på tisdag när vi tar emot Dackarna på Hejla Arena.

Resultat

Smederna – 52

 1. Michael Jeppsen Jensen – 9+2 (2, 1, 3, 1, 2)
 2. Kacper Woryna – 11+1 (3, 3, 0, 2, 3)
 3. Gleb Chugunov – 13+2 (2, 3, 3, 3, 2)
 4. Andzejs Lebedevs – 8 (3, 1, 0, 2, 2)
 5. Pontus Aspgren – 9 (2, 2, 3, 2, 0)
 6. Johannes Stark – 2+1 (0, 0, 1, 1, 0)
 7. Maximilian Belsing – 0 (Körde ej)

Västervik – 38

 1. Viktor Kulakov – 8 (1, 2, 0, 2, 0, 3)
 2. Bartosz Smektala – 0 (0, 0, N, 0)
 3. Pawel Przedpelski – 9 (0, 3, 2, 3, 1, 0)
 4. Vadim Tarasenko – 8+1 (1, 1, 1, 1, 3, 1)
 5. Fredrik Lindgren – 12+1 (3, 2, 2, 1, 3, 1)
 6. Anton Karlsson – 1 (1, 0, N, 0)
 7. Noel Wahlqvist – 0 (Körde ej)

Jimmy Gustafsson

Dela nyheten: