Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Sista pusselbitarna på plats – Bergqvist, Millberg och Liljekvist klara för Västervik Speedway

Featured Image

Under den senaste tiden har sportchef Morgan Andersson varit på jakt efter förare som kan bredda truppen. Nu står det klart att Theo Bergqvist, Emil Millberg och Alexander Liljekvist ansluter till Västervik Speedway – vilket innebär att lagbygget till säsongen 2024 nu är helt komplett.

-Vi väljer att skriva in tre stycken 0.500-förare i truppen innan vi stänger den för 2024. Det innebär att vi får större konkurrens i laget och bättre kvalitet på våra träningar. De här grabbarna vill framåt i sina karriärer och det vill vi som klubb också – så vi både tror och hoppas att vi kan ge dem verktygen till att utvecklas som förare, säger Morgan Andersson.

Avestasonen Alexander Liljekvist är ingen ny bekantskap för Västervikspubliken. Under den
gångna säsongen fanns 30-åringen med i truppen – där han noterades för en Bauhausliga-match i Västerviksdressen. Att förlänga kontraktet var inget svårt beslut, menar Liljekvist.

-Det känns väldigt kul att få vara en del av Västervik Speedway även kommande säsong. Det är en proffsig klubb på alla sätt och vis. Jag vet att konkurrensen i laget är stenhård, men jag är 100 procent redo om chansen ges. Jag vet förutsättningarna inför säsongen, vilket är något jag uppskattar, säger han.

Och inte heller hos Morgan Andersson fanns några tveksamheter angående en förlängning.

-Det var inga tveksamheter från vår sida att förlänga avtalet med Alexander. Han har ett väldigt ambitiöst team med med många trevliga personer. I år körde han en Bauhausliga-match för oss i Hallstavik. Tyvärr fick han inte med sig några poäng, men han var med i några startsvängar och rörde om i grytan. Han bidrog även stort i depån genom att pusha hela laget, säger Andersson.

Inte heller talangen Theo Bergqvist är någon ny bekantskap för publiken i Västervik. 17-åringen, som i år tog EM-brons med U19-landslaget, representerade klubben som ungdomsförare och var dessutom en del av Bahuhausliga-truppen 2022.

-Jag ser fram emot att representera Västervik under 2024 , det ska bli kul att få tillhöra en välfungerande klubb med höga mål. Jag ser Västervik som mitt andra hem då jag tillhört klubben sedan unga dagar. Det känns skönt att vara ”hemma”. Jag ska göra allt jag kan för att Västervik Speedway ska nå sina mål, säger Bergqvist om att vara tillbaka.

Morgan Andersson både tror och hoppas att 17-årigen kan ta viktiga kliv under säsongen.

-Theo är en väldigt lovande förare som tillsammans med sitt team är villig att göra det tuffa jobbet med att leta körtillfällen, tävla och träna mycket för att utvecklas. Han har också skrivit ett avtal i polska U24-ligan med Czestochowa som kommer att hjälpa honom i hans utveckling. Det ska bli väldigt intressant att följa Theo på närmare håll då han gjorde stora framsteg under året, säger han.

25-årige Emil Millberg, som den gångna säsongen representerade Smederna, blir Västerviks sjätte och sista nyförvärv till 2024.

-Emil är en seriös förare som inte riktigt blommat ut, men han sliter på och har under året tävlat en hel del i södra Europa. Jag tror och hoppas att Emil kan ta ett steg till i karriären tillsammans med oss, säger Morgan Andersson om nyförvärvet.

Millberg, som den här säsongen noterades för en Bauhausliga-match, ser fram emot säsongen med Västervik.

-Det ska bli riktigt skoj att få vara en del av Västervik. Jag tror att klubben kan hjälpa mig mycket i min utveckling som speedwayförare, både på och utanför banan. Så när Morgan ringde behövdes det inte mycket betänketid för att ge grönt ljus, säger Millberg.

Liljekvist, Bergqvist och Millberg får ingångssnitten 0.500.

Truppen 2024

Max Fricke – 2.265

Robert Lambert – 2.063

Tai Woffinden – 2.000

Bartosz Smektala – 1.627

Mads Hansen – 1.542

Jacob Thorssell – 1.463

Luke Becker – 1.333

Matias Nielsen – 1.250

Anton Karlsson – 0.500

Emil Millberg – 0.500

Alexander Liljekvist -0.500

Theo Bergqvist – 0.500

Fotograf: Emil Särnehed / SarnehedPhoto, hglmedia / Hans Lindqvist

Dela nyheten: