Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Sista deltävlingen ställs in

Featured Image

Den senaste tidens stora regnmängder omöjliggör tisdagens avslutande deltävling i Kumla. På måndagskvällen togs därför beslutet att stryka tävlingen från schemat.

Det har varit en kall och blöt vår på många ställen och den sista veckans stora regnmängder har gjort att banan i Kumla inte är i kördugligt skick. Klubbens erfarna banpersonal bedömer inte att banan går att fixa till så att den håller för 21 heat. Dessutom säger väderprognoserna att det ska börja regna tisdag eftermidag och pågå i flera dagar.

För att ge förarna möjlighet till ett tidigt besked och för att inte förstöra banan inför nästa veckas seriepremiär togs därför beslutet att ställa in matchen redan på måndagskvällen. Med tanke på den korta tiden fram till seriepremiären och den usla väderprognosen bedöms heller ingen reservdag vara möjlig att få till, utan deltävlingen stryks från cupen.

Syftet med träningsturneringen var att klubbarnas svenska förare, och i möjliga fall gästförare, skulle ges tillfälle att få bra träningsförutsättningar inför starten av ligan och detta mål har uppfyllts. Cupen har varit en succé med stort intresse från media och supportrar och en mycket uppskattad aktivitet från förarhåll.

Med en vecka kvar till seriepremiär hoppas vi nu på värme och sol så att arenorna står redo nästa tisdag istället när BAUHAUS-ligan startar.

Dela nyheten: