Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

SEGER I SMÅLANDSDERBYT MOT LEJONEN 220602

Featured Image

Västervik besegrade Lejonen med 47-43 i torsdagens match på Hejla Arena.

Matchrapport signerad Jimmy Gustafsson

Västervik vann mot Lejonen i säsongens tredje hemmamatch på Hejla Arena. Slutresultatet blev 47-43.

Västervik tog tag i taktpinnen per omgående när man i heat 1 körde in en 4-2:a, Chugunov/Smektala mot Kubera/Thörnblom. Chugunov från start till mål och övriga förare efter. Första 5-1:an blev Västerviks redan i heat 2, Lidsey/Karlsson mot en ensam Henriksson. Legowik gick i tejpen och blev utesluten, Lidsey fick en tillrättavisning. I omstarten var det Henrikssons tur att nudda tejpen, men med hjälmen och då klarade han sig från att uteslutas. När heatet väl kom iväg så var starten Lejonförarens, dock omkörd av Lidsey på insidan på bortre rakan och av Karlsson på insidan i andra sväng. Allt på varv ett. Tajt sedan mellan Karlsson och Henriksson ut på varv två innan det blev lite luft emellan. Oavgjort 3-3 sedan, i heat 3 och 4. I det tredje vann Lindgren från start till mål någon cykellängd före Bergé. Ljung passerade Drabik i ingången till andra sväng på varv ett men det kom snabbt svar från polacken på målrakan. I det fjärde fick Kubera bäst start och Bjerre jagade på bakom. Hittade ingen lucka att köra om däremot. Lidsey förbi Henriksson i ingången till andra sväng på varv ett. Bra start för Västervik och en ledning med 15-9.

Första övertaget för Lejonen kom i heat 5, en 4-2:a från Drabik/Legowik mot Chugunov/Karlsson. Drabik snabbt iväg med Chugunov bakom sig i samtliga varv. Legowik passerade Karlsson på bortre rakan på varv ett. Två olika bataljer i heatet. Efter det väntade återigen två raka 3-3 heat. Heat 6 var tätt rakt igenom med flera positionsförändringar mellan Thörnblom, Lindgren och Ljung där det inte var många centimeter mellan cyklarna. Både Lindgren och Ljung var förbi men Thörnblom kunde stå emot hemmaparet och knipa heatsegern. Starkt! Heat 7 tog Drabik hand om utan svårigheter. Han var snabb i täten och Västerviksparet med Smektala och Chugunov kunde inte hota om trepoängaren. Jämn och tät speedway där Lejonen i andra omgången tog in två poäng i och med 4-2:an i heat 5. Därmed hemmaledning med 23-19.

I heat 8 kom Västerviks andra 4-2:a, Lindgren/Ljung mot Drabik/Henriksson. Kanonheat med en ordentlig kamp mellan Drabik och Ljung över alla fyra varven med flera omkörningar. Lindgren vann heatet efter att först ha smitit förbi Henriksson på insidan i utgången av första sväng på varv två och likadant på varv fyra när Ljung och Drabik hamnade långt ut. För tredje gången i matchen följde 3-3 i två heat på raken. I heat 9 gick Thörnblom omkull efter en duell med Lidsey i andra sväng på varv ett. Thörnblom blev utesluten. I omstarten flög Bjerre till tätposition med en het Kubera efter sig. Denne byggde upp fart och kunde på insidan i andra sväng på varv två ganska enkelt åka om. Bjerre fick fel på cykeln i slutet av varv tre och fick jogga lite lätt runt för att ta sig i mål och knipa en viktig enpoängare. I heat 10 togs starten av Legowik innan han och övriga blev rundade av Smektala på utsidan på bortre rakan, varv ett. Lucka för Smektala efter det. Karlsson slet för enpoängaren men Legowik knep den med någon centimeter. Väldigt många bra och spännande heat där Västervik efter sin 4-2:a i heat 8 återtog ledningen med sex poäng. 33-27 i paus.

Lejonens första och enda 5-1:a kom i heat 11. Kubera/Drabik mot Ljung/Bjerre. Här valde bortalaget att göra en dubbeltoppning, Kubera istället för Thörnblom och Drabik istället för Bergé. Enkel 5-1:a. Efter det två raka 3-3:or, för fjärde gången. I heat 12 blev trepoängaren Kuberas, även om han fick jobba litegrann för att inte Lindgren skulle snuva honom på den. Chugunov hade bra koll på enpoängaren. Sista heatet innan nomineringsheaten, heat 13 vann Smektala behagligt före Thörnblom. Bjerre hamnade långt ut i första sväng på varv ett så att Bergé kunde ta över tredjeplatsen.

I heat 14 kom Västerviks andra 5-1:a, Ljung/Smektala mot Thörnblom som ensam Lejonförare. Tillrättavisning på Kubera för att han rörde sig vid starttillfället och fick fördel utav det, omstart samtliga. Vid omstarten på varv tre körde Kubera in i bakhjulet på Smektala. Kubera omkull och utesluten. Ny omstart! Ett tätt första varv sedan åkte hemmaparet ifrån. I det avslutande heat 15 fick Lejonen en 4-2:a med sig. Drabik/Bergé mot Chugunov/Lindgren. Drabik från början till slut. Lindgren fick en lång resa av Bergé i första sväng på varv ett och luckan upp blev för svår att ta ikapp.

En mycket sevärd match mellan två riktigt skarpa lag. Västervik hade ledningen under hela matchen men kunde inte rycka ifrån, som mest var skillnaden sex poäng och som minst två.

Resultat

Västervik – 47

 1. Bartosz Smektala – 11+1 (1, 2, 3, 3, 2*)
 2. Gleb Chugunov – 9+2 (3, 2, 1*, 1*, 2)
 3. Fredrik Lindgren – 10 (3, 2, 3, 2, 0)
 4. Peter Ljung – 6+1 (0, 1*, 1, 1, 3)
 5. Kenneth Bjerre – 3+1 (2, 1*, 0, 0)
 6. Jaimon Lidsey – 6+1 (3, 1*, 2)
 7. Anton Karlsson – 2+1 (2*, 0, 0)

Lejonen – 43

 1. Dominik Kubera – 14 (2, 3, 0, 3, 3, 3, FX)
 2. Mathias Thörnblom – 6 (0, 3, FX, N, 2, 1)
 3. Dimitri Bergé – 6+1 (2, 0, 2, N, 1*, 1)
 4. Maksym Drabik – 14+2 (1*, 3, 3, 2, 2*, 0, 3)
 5. Bartosz Zmarzlik – RR
 6. Hubert Legowik – 2+1 (TT, 1, 1*)
 7. Casper Henriksson – 1 (1, 0, 0)

Bilden på Bartosz Smektalas ärevarv på Koffans moppe och där Gleb Chugunov tar honom i mål med målflaggan bjuder vi på.

{!A}

Vi ses på Hejla nästa hemmamatch som är tisdag den 14 juni när Rospiggarna kommer på besök. VÄLKOMNA att vara en del av speedwayfesten!

Dela nyheten: