Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

SEGER I PREMIÄREN!

Featured Image

Västervik vinner premiärmatchen i Bauhausligan mot Piraterna!

Västervik vinner premiärmatchen i Bauhasligan på Hejla Arena mot Piraterna med 55 – 35!

  1. Bartosz Smektala 11 (1,2,2,3,3)
  2. Jaimon Lidsey Jaimon 5 (3,2,0,0)
  3. Fredrik Lindgren 12+2 (3,3,1′,3,2′)
  4. Gleb Chugunov 11+2 (2′,2′,2,2,3)
  5. Pawel Przedpelski 9+2 (2,3,0,2′,2′)
  6. Peter Ljung 5+1 (3,1′,1)
  7. Noel Wahlqvist 2+2 (0,1′,1′)

Matchrapport

Västervik tog direkt kommandot genom en 4-2:a i heat 1, Lidsey/Smektala mot Milik/Jonasson. Lidsey tog starten och sedan förarna på rad. Smektala nosade lite på Milik under varv tre. Ny heatseger i heat 2 för hemmalaget, denna gång Peter Ljung. Skönt att starta med en heatseger direkt i återkomsten. Kvällens första 5-1:a kom i heat 3 när firma Lindgren/Chugunov körde in den mot Jamrog/Lampart. Lindgren med en bra start och fick med sig Chugunov efter att denne gjort en fin omkörning på insidan i första sväng. Vi avslutade första omgången med 3-3, i heat 4. Blev omstart för samtliga efter att Szczepaniak gick omkull i första sväng. Vid omstarten tog Pawlicki ledningen och höll den, men fick jobba för att hålla Przedpelski bakom sig. Ljung passerade Szczepaniak i andra sväng på varv ett. Första heatsegern för bortalaget. 15-9 och hemmalaget satt i förarsätet.

Inledde andra omgången, heat 5 med ytterligare en 3-3:a. Ny heatseger från Piraterna, Jamrog från start till mål. Lidsey var uppe och nosade på honom ett par gånger. I heat 6 var det dags för firma Lindgren/Chugunov igen och återigen en 5-1:a, nu mot Jonasson/Milik. Ett händelserikt heat där Jonasson tog täten, men blev omkörd av Lindgren på utsidan i andra sväng på varv ett. Chugunov förbi Jonasson i första sväng på varv två och därefter fick hemmaförarna lite luft ner till piratduon. Första övertaget för Piraternas del kom i heat 7, en 4-2:a från Jamrog/Lampart mot Smektala/Lidsey. Från start till mål, även om Smektala var i bakhjulet på Jamrog ett par gånger.

Fjärde 3-3:an kom i heat 8. Den snabbe Pawlicki med en ny heatseger. Från bana fyra fick han en kanonstart och rundade övriga i första sväng. Ett par platsbyten mellan Lindgren och Szczepaniak. Med två heat utan övertag för Västervik så fick man med sig en 4-2:a i heat 9. Den stod Przedpelski/Ljung för mot Jamrog/Milik. Przedpelski ohotad för heatsegern och Ljung var i hasorna på Jamrog och hotade om tvåpoängaren. Piraterna toppade in Jamrog istället för Jonasson. Sista heatet innan paus, heat 10 slutade 3-3. Var dock 1-5 ut på första varvet innan Smektala kunde smita om Broberg på insidan i slutet av varvet och Wahlqvist förbi i första sväng på varv två. 35-25 i paus.

När heat 11 stod för dörren så var Piraterna hetast och knappade in två poäng genom en 4-2:a, Pawlicki/Lampart mot Chugunov/Przedpelski. Ännu en toppning i detta heat, Pawlicki in istället för Jonasson. Det var 1-5 tidigt, innan Chugunov på insidan i ingången till andra sväng på varv ett kunde passera Lampart. Litegrann två kamper i heatet. Sjätte och sista 3-3:an för kvällen landade in i heat 12. Återigen 1-5 direkt från start innan Lindgren kunde köra om båda bortaförarna på utsidan i andra sväng på varv ett. Åkte sedan ifrån övriga. Lidsey aldrig nära för en enpoängare. Sista heatet innan nomineringsheaten, heat 13 slutade 5-1. Smektala/Przedpelski mot Pawlicki/Lampart. Tätt första varv där Smektala smet förbi Pawlicki i ingången till andra sväng. Sedan fick Pawlicki se sig omkörd även av Przedpelski, på rakan strax innan målgång på samma varv.

Kvällens två sista heat slutade 5-1 för Västervik, således tredje raka och den femte totalt under matchen. Smektala/Przedpelski mot Jonasson/Lampart i heat 14. Smektala direkt till tät med Jonasson bakom, som blev omkörd av Przedpelski direkt ut på varv två. Västerviksduon åkte ifrån sedan. I heat 15, Chugunov/Lindgren mot Pawlicki/Jamrog. Chugunov från start. Fick med sig Lindgren efter att denne passerat båda bortaförarna i utgången av andra sväng på varv ett. Blev en lucka därefter.

En spännande match, trots att det drog iväg poängmässigt på slutet. Gedigen insats från samtliga hemmaförare med flera viktiga enpoängare bland annat. Det var många som hade bra fart i hojarna och alla var med och bidrog till poängen. I Piraterna stack den vindsnabbe Pawlicki ut och även om han avslutade med två enpoängare så hade fyra raka heatsegrar innan dess.

Jimmy Gustafsson

Dela nyheten: