Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

SEGER I JUBILEUMSMATCHEN MOT INDIANERNA!

Featured Image

Västervik speedway fick med sig 3 poäng i jubileumsmatchen på Hejla Arena när Westerviks motorsportklubb firade 100 år med inbjudna tidigare förare i Västervik/Skepparna och som speciell gäst Sudden Sam Ermolenko.

Matchrapport signerad Jimmy Gustafsson

Västervik vann mot Indianerna inför storpublik på Hejla Arena, i samband med att klubben firade 100 år. Grattis till det! Slutresultatet skrevs till 53-37.

Västervik fick precis den starten man önskade, en 5-1:a direkt i heat 1. Smektala/Chugunov mot Iversen/Kosciuch. Smektala till ledning med Iversen bakom sig och i utgången på andra sväng kunde Chugunov passera Iversen på insidan och därefter hade hemmaparet inga problem att försvara 5-1:an. I heat 2 fick vi en omstart då Gustav Grahn gick omkull ut ur första sväng och blev utesluten. Det blev en 4-2:a för Västervik, Ljung/Karlsson mot en ensam Jonatan Grahn. Indianföraren tog dock hand om ledningen innan Ljung tog över den in i andra sväng. Grahn jobbade sedan på bra så Ljung fick slita för att hålla undan. Karlsson några cykellängder efter men med en viktig enpoängare. Oavgjort 3-3 i heat 3 då Lindgren var snabbast iväg, men när Holder kom med hög fart på utsidan ut ur första sväng så fanns ingenting att göra. Hansen hade inga svårigheter med att försvara tredjeplatsen. I heat 4 fick Västervik sitt tredje övertag, en ny 4-2:a. Den här gången från Ljung/Bjerre mot Fricke/Jonatan Grahn. Ljung gjorde en ”Holder” i första sväng, ut i materialet och förbi Fricke på utsidan. Grahn tog över tredjeplatsen men Bjerre svarade på tredje varvet. Västervik hetare än Indianerna i första omgången, hade också en ledning med 16-8.

I heat 5 blev Krakowiak utesluten för TT (Touch Tape) och in med reserven Jonatan Grahn istället. Ett heat som slutade 3-3. Karlsson från start till mål med lucka ner efter ett varv. Smektala dock inte så långt ifrån att hota Gustav Grahn om tredjeplatsen. Andra 5-1:an för Västervik kom i heat 6, Lindgren/Hansen mot Kosciuch/Iversen. Lindgren till ledning och åkte ifrån. Hansen på insidan av indianparet på bortre rakan, varv ett och fick det lite lättare att försvara den då indianförarna var oense om vem som skulle jaga. Ny 5-1:a för Västervik i heat 7, Smektala/Chugunov mot Fricke/Holder. Smektala direkt till täten och åkte ifrån nästan omgående. Fick med sig lagkamraten Chugunov som var smart i första sväng och fick övertag på indianparet. Fricke närmast bakom var rejält het så det blev ingen lugn stund för ryssen. Fricke toppades in istället för Krakowiak. Västervik fortsatt lite hetare, framförallt från tejpen och ryckte ifrån i andra omgången med sina två 5-1:or. Ledning med 29-13.

Västervik ryckte ifrån lite till i heat 8, en 4-2:a från Hansen/Lindgren mot Jonatan Grahn/Fricke. Hansen från start till mål samtidigt som det var en ordentlig fajt mellan Lindgren och Fricke om tredjeplatsen som tillslut Lindgren gick segrande ur när han rundade Fricke ut ur första sväng på sista varvet. Nu väntade övertag för Indianerna i två raka heat, i heat 9 en 4-2:a från Holder/Iversen mot Bjerre/Ljung. Här hade indianparet en 5-1:a på gång men den såg Bjerre till att spräcka i precis sista stund då han med en ytterst liten marginal kom före Iversen. Holder toppades in istället för Kosciuch. I heat 10 tog Indianerna en 5-1:a, deras första i matchen. Gustav Grahn/Fricke mot Karlsson/Chugunov. Inget snack från indianparet som utan några större bekymmer kunde krypa lite, lite närmare. Västervik fortsatt i ledning men Indianerna lyfte sig i omgång tre med två övertag, i det nionde och tionde heatet. Ställningen i paus 36-24.

I heat 11 tog Västervik ännu en 4-2:a, danskduon Bjerre/Hansen mot Holder/Kosciuch. Såg länge ut att bli en 5-1:a efter att Hansen lagt sig över Holder i första sväng och Bjerre kommit med en ytterrökare. Holder gav däremot inte upp utan fortsatte att slita och det gav resultat när han med en hårsmån blev före Hansen. En 5-1:a i heat 12, det för Västervik. Lindgren/Smektala mot Iversen/Gustav Grahn. Inte en chans för indianparet. Smektala snabb från tejpen och Lindgren med hög fart på yttern från bana fyra. Över efter det. Gustav Grahn toppades in istället för Krakowiak. I heat 13 kontrade Indianerna, en 5-1:a från Holder/Fricke mot Chugunov/Bjerre. Indianparet från start till mål även om Chugunov var i bakhjulet på Fricke under varv tre.

I heat 14 kom Västerviks femte 5-1:a. Smektala/Chugunov mot Gustav Grahn/Jonatan Grahn. Smektala ohotad med heatsegern. Chugunov var sist men jakten på bröderna Grahn inleddes direkt. Först passerade han Jonatan Grahn på varv tre, ut ur första sväng på utsidan och sedan Gustav Grahn på insidan på bortre rakan, varv fyra. Sista heatet slutade 4-2 för Indianerna, Holder/Fricke mot Lindgren/Hansen. Tajt heat med ett par omkörningar mellan Lindgren och Holder där australiensaren blev den som tillslut tog heatsegern. Hansen en bit efter Fricke.

En stabil match av Västervik som var ett par nummer för stora för Indianerna även om Holder allt som oftast är att lita på i bortalaget. Tre friska poäng till Västervik som sätter press på Lejonen i kampen om andraplatsen i tabellen.

En fin och trevlig kväll på Hejla Arena med mycket publik, hela 5382 personer.

Resultat

VÄSTERVIK – 53

 1. Gleb Chugunov – 7+3 (2*, 2*, 0, 1, 2*)
 2. Bartosz Smektala – 11+1 (3, 0, 3, 2*, 3)
 3. Fredrik Lindgren – 11 (2, 3, 1, 3, 2)
 4. Mads Hansen – 7+2 (1*, 2*, 3, 1, 0)
 5. Kenneth Bjerre – 6 (1, 2, 3, 0)
 6. Peter Ljung – 6 (3, 3, 0)
 7. Anton Karlsson – 5 (1, 3, 1)

INDIANERNA– 37

 1. Niels-Kristian Iversen – 3 (1, 0, 1, 1)
 2. Norbert Kosciuch – 1 (0, 1, N, 0)
 3. Chris Holder – 14 (3, 0, 3, 2, 3, 3)
 4. Norbert Krakowiak – 0 (0, TT, N, N)
 5. Max Fricke – 8+2 (2, 1, 0, 2*, 2*, 1)
 6. Gustav Grahn – 5+1 (FX, 1*, 3, 0, 1)
 7. Jonatan Grahn – 6 (2, 0, 2, 2, 0)
Dela nyheten: