Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

SEGER I HEMMAPREMIÄREN MOT LEJONEN

Featured Image

Västervik vann säsongens första match mot Lejonen hemma på Hejla Arena. Slutresultatet blev 58-32.

Matchrapport signerad Jimmy Gustafsson

Västervik inledde starkt och hade 16-8 efter fyra heat. I heat 1 blev det 4-2, Hansen/Smektala mot Kubera/Ljung. Hansen med heatsegern före en jagande Kubera. En 4-2:a även i heat 2, Thorssell/Karlsson mot Henderson/Henriksson. Thorssell med en trepoängare före Henderson som dock var snabb bakom. Säsongens första 5-1:a för Västervik kom i heat 3, Woffinden/Chugunov mot Nielsen/Berntzon. Den sistnämnde gick omkull i utgången av andra sväng och blev utesluten. Inga större svårigheter för hemmaparet i omstarten, då Woffinden gick ut långt med Nielsen i första sväng och öppnade upp ett hav av yta för Chugunov att passera på. Kvällens heat så här långt var dock heat 4. Ett 3-3 heat med flera omkörningar mellan Zmarzlik och Lindgren, även tajt och tätt om tredjeplatsen.

I andra omgången blev det övertag i två av tre heat för Västervik som fortsatt var hetare än bortalaget. 4-2 i heat 5, Hansen/Karlsson mot Nielsen/Henderson. Hansen med sin andra raka heatseger. Woffinden åkte ifrån övriga när han tog sin andra raka trepoängare i heat 6 som blev 3-3. I heat 7 en ny 4-2:a för hemmalaget som fortsatte att mala på, Smektala/Hansen mot Nielsen/Berntzon. Nielsen snabb iväg men omkörd av Smektala ut ur första sväng och därefter tryggt.

I omgång tre startade man upp med två nya 4-2:or, i heat 8 och 9. I heat 8 tog Chugunov sin enda heatseger för kvällen efter en klocka från tejpen. Fick med sig Woffinden men med Zmarzlik, den regerande världsmästaren bakom sig så blev det för tufft. I heat 9 Lindgrens första trepoängare, en stabil sådan före Kubera. Första övertaget för Lejonen kom i heat 10, en 4-2:a. Zmarzlik/Henderson mot Smektala/Karlsson. 1-5 per omgående innan Smektala kunde spräcka den ut på varv två. Anton var i bakhjulet på Henderson på varv tre.

Efter pausen i heat 11 tog Västervik en ny 5-1:a, Lindgren/Chugunov mot Zmarzlik/Nielsen som båda toppades in. Lindgren hade det lugnt i ledning medan Chugunov fick slita desto mer. Passerade Nielsen ut på varv tre. Flera omkörningar i heat 12 som Västervik tog med 4-2, Woffinden/Hansen mot Kubera/Nielsen. Här bjöd Woffinden på en fin omkörning på tredje varvet. En 5:1:a i heat 13, Smektala/Lindgren mot Zmarzlik/Kubera. Kubera toppades in. Smektala direkt till ledning med lejonparet efter fram till varv tre då Lindgren stod för en magnifik manöver då båda bortaförarna passerades på insidan i andra sväng. Vackert!

Följa Zmarzlik i heat 14 som blev 3-3. Zmarzlik rundade snyggt Smektala på utsidan direkt i första sväng. Avslutningsvis en 4-2:a från Lindgren/Woffinden mot Kubera/Nielsen. Blev omstart efter en tillrättavisning på Kubera. Tätt från start med Kubera i ledning innan Lindgren började ladda rejält på utsidan och kunde ta över tätpositionen ut ur första sväng på varv två.

Detta var en överkörning av Västervik som var bättre på alla fronter, mot ett Lejonen som inte alls hade mycket att sätta emot. I bara ett heat fick Lejonen övertag, vilket säger det mesta. Detta var en mycket väl genomförd premiärmatch från hemmalagets sida.

Resultat
Västervik – 58
1. Bartosz Smektala – 11 (1, 3, 2, 3, 2)
2. Mads Hansen – 8 (3, 3, 1, 1,)
3. Tai Woffinden – 11 (3, 3, 1, 3, 1)
4. Gleb Chugunov – 8+3 (2*, 0, 3, 2*, 1)
5. Fredrik Lindgren – 13 (2, 3, 3, 2, 3)
6. Jacob Thorssell – 5+1 (3, 1
, 1)
7. Anton Karlsson – 2 (1, 1, 0)

Lejonen – 32
1. Dominik Kubera – 10 (2, 2, 2, 2, 0, 2)
2. Peter Ljung – 1+1 (0, 1*, 0, N)
3. Oliver Berntzon – 0 (FX, 0, N, N)
4. Matias Nielsen – 5 (1, 2, 2, 0, 0, 0)
5. Bartosz Zmarzlik – 13 (3, 2, 3, 1, 1, 3)
6. Daniel Henderson – 3 (2, 0, 1, 0)
7. Casper Henriksson – 0 (0, 0, 0)

Dela nyheten: