Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

SEGER I AVESTA!

Featured Image

MATCHRAPPORT
Västervik fick med sig samtliga tre poäng ifrån Avesta Motorstadion efter en tajt match rent poängmässigt mot Masarna. Vinst med 47-43.

Matchen inleddes med ett 3-3 heat där Lindgren tog heatsegern före Pawlicki. Kulakov passerad av båda hemmaförarna, först Pawlicki på insidan i första sväng på varv ett och sedan Smolinski på samma sätt på varv två. Första 5-1:an kom i det efterföljande heatet när Lindbäck/Bellego körde mot Tarasenko/Hansen. Bra start av Tarasenko men Lindbäck om i första sväng på varv ett och sedan dök Bellego under i slutet på samma varv. Bortaförarna chanslösa efter det. I heat tre kom därför Västerviks första övertag väldigt lägligt, 4-2 genom Lindgren/Wahlqvist mot Lindbäck/Millberg. En klocka av Lindgren från tejpen och sedan var han ohotad efter första varvet. Viktig enpoängare av Wahlqvist.

Masarna svarade sedan per omgående i heat fyra genom att ta sin andra 5-1:a, nu Bellego/Pawlicki mot Tarasenko/Kulakov. Tajt första sväng och därefter lämnade Bellego av övriga förare. Tuff kamp om andraplatsen däremot med ett par omkörningar mellan Pawlicki/Kulakov. Tarasenko förbi Kulakov precis innan målgång och tog enpoängaren. Nu väntade två raka 3-3 heat, i heat fem och sex. I det femte gick heatsegern till Lindbäck men här hade Västervik 4-2 läge efter ett varv. Lindbäck var dock snabb och tog sig förbi Hansen ut på det andra varvet. I det sjätte kom Lindgrens tredje raka heatseger men han fick en tuff första sväng då Pawlicki inte ville veka ner sig. Farten var däremot bättre från Lindgrens sida som direkt kunde köra om på utsidan på rakan. Förarna sedan efter varandra.

I heat sju och åtta fick det vara slut på 3-3 heat tyckte bortalaget som nu körde in två raka 5-1:or. Först Hansen/Kulakov mot Lindbäck/Millberg och därefter Tarasenko/Hansen mot Pawlicki/Smolinski. I det sjunde så var båda bortaförarna heta från start och var aldrig riktigt hotade, utan drygade snarare ut avståndet varv efter varv. Snarlikt i det åttonde där heatet var avgjort redan ut på första rakan då avståndet var flera cykellängder. Nu hade Västervik vänt på steken och det var ledning med två poäng. Sista heatet innan paus blev 3-3 och återigen Lindgren med en heatseger efter en lysande start. I två varv var det 4-2 för bortalaget innan en jagande Bellego körde om Wahlqvist ut på varv tre. Ställningen i paus 28-26 för Västervik som hade bra starter överlag så här långt, men hamnade ibland lite fel i första sväng som gjorde att någon eller ibland båda hemmaförarna kunde ta kommandot.

Masarna rivstartade heat tio med 5-1 från Pawlicki/Bellego mot Hansen/Kulakov men det var 5-1 för bortalaget ut på varv ett efter att båda bortaförarna fått kanonstarter. Pawlicki kom sedan som en raket på insidan och förbi de båda bortaförarna. I andra sväng smet även Bellego förbi och vips så var det 5-1 för hemmalaget istället. Kulakov fick senare stopp. Övertag för Västervik i heat elva, 4-2 av Lindgren/Karlsson mot Lindbäck/Millberg. Lindgren om Lindbäck på utsidan i andra sväng på varv ett och Karlsson om Millberg direkt på varv tre. Det tolfte heatet, med andra ord det sista innan nomineringen slutade 3-3 efter att Smolinski flög iväg från tejpen och ledde från start till mål. Bellego ivrig bakom Kulakov som med nöd och näppe lyckades hålla undan för italienaren. Helt lika, 36-36.

Västervik skaffade sig ett viktigt övertag i heat tretton då Wahlqvist/Karlsson körde in en 5-1:a mot Millberg/Liljekvist. Pangstart från Wahlqvist och Karlsson upp till andraplatsen på första rakan, varv ett. Inget snack om saken. Masarna tog in två poäng i det fjortonde, en 4-2:a från Bellego/Smolinski mot Hansen/Kulakov. Odramatiskt heat där Bellego tog ledningen i första sväng och höll den heatet igenom. Inför kvällens sista heat hade Västervik ledningen med två poäng och det kunde gå hur som helst, eller kunde det verkligen det? Nej. Inte då Lindgren stod vid tejpen. 4-2 för Västervik och samtliga tre poäng i hamn. Lindgren körde in sin sjätte raka heatseger och maximala 18 poäng. Omkörning på insidan av Pawlicki i andra sväng på varv ett och sedan hade inte polacken något att sätta emot.

Resultat

Masarna – 43

 1. Przemyslaw Pawlicki – 12+1 (2, 2, 2, 1, 3, 2)
 2. Martin Smolinski – 8+2 (1, 1, 0, 2, 3, 1)
 3. David Bellego – 11+3 (2, 3, 1, 2, 0, 3)
 4. Piotr Pawlicki – RR
 5. Antonio Lindbäck – 11 (3, 2, 3, 1, 2, 0)
 6. Emil Millberg – 1 (0, 0, 0, 0, 1)
 7. Alexander Liljekvist – 0 (0)

Västervik – 47

 1. Viktor Kulakov – 3+2 (0, 0, 2, R, 1, 0)
 2. Artem Laguta – RR
 3. Mads Hansen – 10+1 (0, 2, 3, 2, 1, 2)
 4. Vadim Tarasenko – 9+1 (1, 1, 1, 3, 2, 1)
 5. Fredrik Lindgren – 18 (3, 3, 3, 3, 3, 3)
 6. Anton Karlsson – 3+1 (N, 0, N, 1, 2)
 7. Noel Wahlqvist – 4 (1, 0, 3)

Jimmy Gustafsson

Dela nyheten: