Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

SEGER HEMMA MOT VETLANDA!

Featured Image

Tredje hemmamatchen i Bauhausligan på Hejla Arena och det blev vinst även denna gång. Nu mot Vetlanda i ett smålandsderby med 53-37.

Efter de tre första heaten så hade hemmalaget plockat åt sig en sexpoängsledning. 4-2 i det första där Vetlandaförarna fick den bästa starten, men Lidsey körde om båda två på utsidan på det första varvet. Smektala jobbade på och lyckades i sista sväng på varv fyra ta sig förbi Wozniak. Första 5-1:an för kvällen kom redan i heat två, då herrar Lindgren/Tarasenko fick en kanonstart och kunde relativt bekymmersfritt styra hem den mot Gapinski/Ljung. Laguta körde sedan hem en heatseger i det tredje efter en bra start och höll en snabb Zmarzlik bakom sig. Det finns lättare uppgifter än så inom speedwayvärlden.

Västervik var taggat till tänderna och matade på i inledningen, för i heat fyra kom den andra 5-1:an, återigen tagen av Lindgren/Tarasenko och denna gång mot Wozniak/Kubera. Lindgren tog täten och Tarasenko kom om på innern på första rakan, direkt på varv ett. Därefter väntade flera 3-3 heat, fyra stycken i de kommande fem heaten. Från heat fem och fram till den längre pausen, efter heat nio. I det sjunde hade Laguta/Zmarzlik en dust med ett par omkörningar. Trepoängaren till Laguta.

I heat åtta däremot tyckte Västerviksförarna Smektala/Lidsey att det fick vara nog med oavgjorda heat för stunden och plockade en 5-1:a mot Ljung/Gapinski. Det var 5-1 per omgående i första sväng och sedan kunde hemmaförarna åka ifrån. I paus var ställningen 34-20.

I heat tio utökade hemmalaget ledningen genom en 4-2:a där Kubera var snabbast från start, men blev ivrigt jagad av Smektala/Lidsey där den sistnämnde tillslut var den som smet förbi. Siffrorna snyggades till en aning efter det, då Vetlanda vann både heat elva och tolv med 4-2.

När nomineringsheaten stod för dörren så var matchen i princip avgjord, då Västervik hade en ledning med 12 poäng. Vetlanda var således tvungna att vinna respektive heat utav de återstående tre med 5-1, vilket var en rejäl uppförsbacke mot ett starkt hemmalag.
Detta lyckades de inte med, för Västervik slog in den berömda spiken i det trettonde heatet som vanns med 4-2. Ett heat med omkörningar mest hela tiden mellan tvåan och trean, Gapinski/Karlsson. Smektala ohotad etta.
4-2 blev det även i det kommande heatet, då Lindgren flög iväg från start och drog ifrån. Bakom honom hade Lidsey en frenetisk jakt på Ljung/Kubera och dök under Kubera på sista varvet och tog en poäng. Som avslutning på kvällen fick vi se ett 3-3 heat. Här blev Wozniak utesluten efter att ha gått omkull i första sväng på andra varvet, då Zmarzlik var stenhård mot Tarasenko som tvingades flytta ut. Fanns då inte mycket plats kvar för Wozniak som hamnade ute i det tjocka materialet. I omstarten med tre förare så visade Zmarzlik varför han är så otroligt svårstoppad. Byggde upp fart på utsidan om Laguta/Tarasenko som bara kunde se honom flyga förbi. Dock hade Laguta lyckats stoppa Zmarzlik två gånger tidigare under kvällen.

Härlig debut för Lindgren. En världsförare, smidig som en katt på cykeln. Som flera andra vi fick se på Hejla Arenas oval denna torsdag. Riktigt bra underhållning!

Resultat

VÄSTERVIK – 53

 1. Bartosz Smektala – 10 (1, 2, 3, 1, 3)
 2. Jaimon Lidsey – 7+2 (3, 1, 2, 0, 1)
 3. Fredrik Lindgren – 13 (3, 3, 2, 2, 3)
 4. Vadim Tarasenko – 9+4 (2, 2, 1, 3, 1)
 5. Artem Laguta – 13 (3, 3, 3, 2, 2)
 6. Anton Karlsson – 1 (0, 0, N, N, 1)
 7. Noel Wahlqvist – 0 (0, 0)

VETLANDA – 37

 1. Szymon Wozniak – 5+1 (0, 1, 1, 3, FX)
 2. Dominik Kubera – 4 (2, 0, N, 2, 0)
 3. Tomasz Gapinski – 5 (1, 2, 0, 0, 2)
 4. Peter Ljung – 5+1 (0, 1, 1, 1, 2)
 5. Bartosz Zmarzlik – 16 (2, 3, 2, 3, 3, 3)
 6. Alexander Woentin – 2+1 (1, 0, 0, 1, 0)
 7. Filip Hjelmland – 0 (Körde ej)

Jimmy Gustafsson

Dela nyheten: