Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

SEGER HEMMA MOT SMEDERNA!

Featured Image

Västervik vinner med 4️⃣6️⃣ – 4️⃣4️⃣ mot Smedena 👊

Tack till alla er 2485 som kom till Hejla och hejade och gjorde kvällen till en speedwayfest!

Matchrapport signerad Jimmy Gustafsson

Västervik är fortsatt obesegrade i Bauhausligan efter vinst i seriefinalen mot Smederna på Hejla Arena. Slutresultatet blev 46-44.

Matchen inleddes med tre raka 3-3 heat där Zengota tog heatsegern från start till mål i heat 1 före närmast jagande Lidsey. Enpoängaren till Bjerre. I heat 2 hade Smederna en 4-2:a innan Hansen tryckte sig förbi Ivacic i utgången av andra sväng på varv ett och fick efter det en lucka ner till övriga för att kunna hålla undan för heatsegern. Andersson tog hand om enpoängaren. Efter en tajt första sväng i heat 3 tog Lidsey täten och höll den i samtliga varv även om han var uppvaktad av de båda bortaförarna, Lambert och Zengota. Första övertaget i matchen blev Västerviks i heat 4, en 4-2:a från Przedpelski/Hansen mot Jepsen Jensen/Andersson. Przedpelski med en fin första sväng och med Smedparet efter. Hansen och Andersson hade en tuff kamp om tredjeplatsen där Hansen tillslut kunde passera på insidan i andra sväng på varv fyra. Andersson gick omkull. Tätt och jämt precis som man trodde innan med väldigt små marginaler. Ledning för hemmalaget med två poäng.13-11.

3-3 igen i heat 5. Ivacic gick omkull i en duell med Hansen i första sväng. Omstart för samtliga. I omstarten vann Lambert ohotad före Bjerre. Karlsson god kontroll på den så viktiga enpoängaren. Ny 4-2:a sedan för Västervik i heat 6, Lidsey/Ljung mot Zengota/Wojdylo. Lidsey med en klocka från start och Ljung hade tvåpoängaren efter att ha kört om Zengota i andra sväng men kom sedan lite långt ut i första sväng på varv två och då kom svaret från Zengota på insidan på den bortre rakan. 3-3 i heat 7 där Lambert gick omkull för egen maskin i första sväng och blev utesluten. I omstarten vann Jepsen Jensen enkelt före Przedpelski och Bjerre. Västervik utökade sin ledning i andra omgången efter 4-2:an i heat 6. Ledning med 23-19.

I heat 8 kom kvällens första 5-1:a och den blev Smedernas. Andersson/Jepsen Jensen mot Ljung/Lidsey. Flera omkörningar och Ljung slet för att försöka spräcka 5-1:an, men var aldrig riktigt nära. Snabbt svar från Västervik i heatet efter, heat 9. En 4-2:a från Przedpelski/Hansen mot Zengota/Wojdylo. Przedpelski snabb iväg och fick ett par cykellängder ner till de bakom. Hansen förbi båda bortaförarna i ingången till andra sväng men fick sedan ett litet res på den bortre rakan på varv två och då såg Zengota sin chans och tog över andraplatsen. Ännu en 4-2:a för Västervik i heat 10, Bjerre/Karlsson mot Jepsen Jensen/Ivacic. 1-5 i första sväng innan Bjerre kom med hög fart och kunde på insidan på den bortre rakan flyga förbi bortaförarna. Karlsson kämpade och slet för enpoängaren och slitet lönade sig. I utgången på första sväng varv fyra kom omkörningen, på insidan av Ivacic. Fortsatt ledning med fyra poäng för Västervik, ställningen 32-28.

Sista omgången innan nomineringsheaten bjöd på tre stycken 3-3 heat. I heat 11 satte Smederna in Andersson istället för Wojdylo. Lambert tog heatsegern från start till mål men fick slita rejält för att hålla en vilt jagande Przedpelski bakom sig. Ljung med enpoängaren. I heat 12 tog Zengota ledningen direkt. Lidsey och Hansen förbi Andersson på varsin sida på den bortre rakan varv ett, innan Andersson svarade i utgången på andra sväng, när Hansen passerades. Hansen gav sig inte utan tog tillbaka tredjeplatsen i andra sväng på varv två. I heat 13 hade Västervik 5-1 efter fina starter. Lambert ville annat och i ingången till första sväng på varv två så var 5-1:an ett minne blott och britten kunde dryga ut sin ledning meter för meter.

Inför de två sista heaten så hade Västervik fortsatt ledningen med fyra poäng, 41-37. I heat 14 kom kvällens andra 5-1:a, även denna gång från Smederna. Lambert/Andersson mot Przedpelski/Hansen. Andersson gick omkull efter en kamp med Hansen i första sväng. Omstart för samtliga. Hansen fick den bästa starten men ut på bortre rakan kom båda bortaförarna, en på vardera sida och körde om. Hemmaförarna jobbade på för att hitta någon lucka att ta sig om Andersson, men lyckades inte. Lambert åkte ifrån i ledning. Helt jämt därmed, 42-42 inför heat 15 som blev väldigt rafflande. 4-2:a för Västervik, Bjerre/Lidsey mot Zengota/Jepsen Jensen. Zengota snabb från tejpen och fick jobba stenhårt för att försöka hålla de båda hemmaförarna bakom sig. På varv tre kunde däremot Bjerre passera Zengota på insidan i utgången av första sväng och då var jublet från läktarna på Hejla Arena underbart att njuta av.

Detta var en spännande, tät, tuff och nervig match som hade det mesta man kan önska sig. Ett avgörande i sista heatet med en nerv som nog satt utanpå tröjorna på publiken och på förarnas västar.

En riktigt, riktigt bra match av Västervik som såg till att Smederna inkasserade sin första förlust och att man själva fortsatt är obesegrade och nu även i serieledning.

Resultat

VÄSTERVIK – 46

 1. Kenneth Bjerre – 12+2 (1*, 2, 1*, 3, 2, 3)
 2. Gleb Chugunov – RR
 3. Jaimon Lidsey – 11 (2, 3, 3, 0, 2, 1)
 4. Peter Ljung – 3+1 (0, 1, 1, 1*)
 5. Pawel Przedpelski – 12+1 (3, 2, 3, 2, 1*, 1)
 6. Mads Hansen – 6+1 (3, 1, 1, 1*, R)
 7. Anton Karlsson – 2+1 (0, 1*, 1)

SMEDERNA – 44

 1. Grzegorz Zengota – 13+1 (3, 1*, 2, 2, 3, 2)
 2. Patrik Wojdylo – 0 (0, 0, 0, N)
 3. Robert Lambert – 14 (2, 3, FX, 3, 3, 3)
 4. Pontus Aspgren – RR
 5. Michael Jepsen Jensen – 9+1 (2, 3, 2*, 2, 0, 0)
 6. Matic Ivacic – 2 (2, 0, 0)
 7. Joel Andersson – 6+2 (1*, F, 3, 0, 0, 2*)
Dela nyheten: