Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

SEGER HEMMA MOT SMEDERNA!

Featured Image

Seger hemma mot Smederna och serieseger i Bauhausligan 2023

Matchrapport signerad Jimmy Gustafsson

Västervik gästades av Smederna hemma på Hejla Arena och knep ytterligare en seger. Slutresultatet skrevs till 53-37.

Klockren start på drabbningen med en 5-1:a per omgående i heat 1, Hansen/Woffinden mot Lambert/Hellström -Bängs. En klar heatseger för Hansen medan Woffinden fick slita för att hålla en snabb Lambert bakom sig. I heat 2 fick vi se en 3-3:a efter ett väldigt tätt heat med flera omkörningar mellan tre förare. Andersson i ledning hade inga svårigheter. Övertag, en 4-2:a för Västervik i heat 3. Var dock 5-1 med kontroll innan Drabik passerade Chugunov ut ur första sväng och spräckte den. Lindgren åkte ifrån övriga. Avslutade första omgången med en 4-2:a för Smederna i heat 4 efter att Lahti ohotad tagit heatsegern. Kämpigare för Andersson som fick slita emellanåt för att hålla Karlsson efter sig.
Ledning för Västervik med 14-10 och en bra start på kvällen. Lindgren var rejält snabb och i bortalaget fanns ett par förare som lyste lite extra.

I andra omgången fick vi tre stycken 3-3 heat. I heat 5 tog Drabik enkelt hand om heatsegern och hemmaparet hade inga bekymmer med att behålla andra och tredjeplatsen. Jepsen Jensen en bit efter. I heat 6 tog Lindgren sin andra raka trepoängare och gjorde det helt utan pardon när han väl passerade Hellström-Bängs ut ur andra sväng. Var adjö för övriga därefter. Lite kamp om enpoängaren. I heat 7 tog Drabik sin andra raka heatseger, lika smärtfritt som Lindgren i det föregående heatet. Följa John heat.
Jämt i andra omgången, vilket också heatsiffrorna visar. Drabik i Smederna hittade definitivt någonting med inställningarna. Ledning för Västervik med fyra poäng fortsatt, 23-19.

Kvällens andra 5-1:a för Västervik i heat 8, Chugunov/Lindgren mot Lahti/Andersson. Chugunov tog hand om ledningen direkt och efter två fina manövrar från Lindgren på andra varvet så kunde de på ett stabilt sätt styra hem heatet. En liten kontring från Smederna i heatet efter, heat 9 när de tog en 4-2:a. Ett 3-3 läge där Lambert var riktigt snabb bakom Michelsen och när omkörningen var ett faktum ut ur andra sväng på varv två så kunde inte Michelsen svara. Lambert åkte ifrån. Västervik avslutade denna omgång med en fin 5-1:a, i heat 10. Woffinden/Thorssell mot Jepsen Jensen/Lahti. Thorssell tryckte sig fram till täten i första sväng, samtidigt som Woffinden kom som skjuten ur en kanon på utsidan och passerade bortaparet. Heatet över efter det.
Västervik utökade ledningen i denna omgång till tio poäng, 35-25 och hade med fem heat kvar nästan bonuspoängen säkrad. 16 poängs ledning i den kampen.

Fjärde omgången inleddes med en 4-2:a för Smederna, när man toppade in Drabik istället för Lidsey och Lambert istället för Hellström-Bängs. Lambert passerade Michelsen på den bortre rakan, sedan var heatet över även om förarna var relativt nära varandra. Lambert nära Chugunov ett par gånger. En 3-3:a i heat 12 när Lambert tog heatsegern före Lindgren som var uppe och nosade i bakhjulet ett par gånger. Västervik tog sedan sin fjärde 5-1:a i heat 13, Michelsen/Woffinden mot Lidsey/Lahti. Lahti tog hand om starten men ut ur första sväng kom hemmaförarna på varsin sida och därefter kunde de utan problem styra hem heatet.
Utökad ledning för Västervik och totalt 45-33 inför nomineringsheaten. Matchen avgjord och likaså kampen om bonuspoängen givetvis.

I heat 14 blev det en ny 5-1:a för Västervik, Michelsen/Thorssell mot Drabik/Hellström-Bängs, från start till mål. Kvällen fick avslutas med ett 3-3 heat, i heat 15. Lahti kvick från tejpen men att hålla en snabb Lindgren bakom sig är aldrig enkelt. Lindgren kunde passera på varv två och den tredje heatsegern var ett faktum.

En bra insats från Västervik där alla plockade poäng, som så många gånger förr under säsongen. Man satte an tonen per omgående med 5-1:an i heat 1 och hade ledningen under hela drabbningen. I Smederna fanns två förare som stack ut, Drabik och Lambert. Lahti hade som så ofta bra starter men blev omkörd ute på banan.

Seriesegern säkrad för Västervik med en match kvar av grundserien. Grattis till det! Nu ser vi fram emot ett otroligt spännande och nervkittlande slutspel.

RESULTAT

VÄSTERVIK – 53

 1. Tai Woffinden – 8+3 (2*, 1*, 3, 2*, 0)
 2. Mads Hansen – 7+2 (3, 1*, 2, 1*)
 3. Fredrik Lindgren – 13+1 (3, 3, 2*, 2, 3)
 4. Gleb Chugunov – 6 (1, 0, 3, 2)
 5. Mikkel Michelsen – 10 (2, 2, 0, 3, 3)
 6. Anton Karlsson – 1+1 (1*, 0, 0)
 7. Jacob Thorssell – 8+2 (2, 2, 2*, 2*)

SMEDERNA – 37

 1. Robert Lambert – 11+1 (1, 2, 3, 1, 3, 1*)
 2. Philip Hellström-Bängs – 2+1 (0, 1*, 1, N, 0)
 3. Jaimon Lidsey – 1 (0, 0, N, 1)
 4. Maksym Drabik – 12 (2, 3, 3, 3, 0, 1)
 5. Timo Lahti – 6 (3, 1, 0, 0, 2)
 6. Michael Jepsen Jensen – 1 (0, 0, 1)
 7. Joel Andersson – 4 (3, 1, 0)
Dela nyheten: