Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

SEGER HEMMA MOT ROSPIGGARNA!

Featured Image

Västervik tog ytterligare en hemmaseger när Rospiggarna besegrades på Hejla Arena under tisdagskvällen med 52-38.

MATCHRAPPORT SIGNERAD JIMMY GUSTAFSSON

Västervik tog ytterligare en hemmaseger när Rospiggarna besegrades på Hejla Arena med 52-38.

Det blev en tajt inledning på detta möte. Heat 1 vann Chugunov ohotad från start till mål före de två Rospiggeförarna. Smektala fick problem med cykeln på sista varvet men tog sig i mål. Således 3-3. Även heat 2 blev 3-3 efter att Ljung passerat Henderson på insidan i första sväng på varv ett. Karlsson närmade sig Juhl Pedersen men en bit ifrån att ta poäng. Första övertaget kom i heat 3 och det från Rospiggarna, 5-1:a av Lebedevs/Miedzinski mot Hansen/Lindgren. Lindgren till tät men omkörd av Lebedevs på utsidan på bortre rakan, varv ett. Var då 2-4, men när Lindgren fick stopp i andra sväng på varv tre så vips, 1-5 istället. En del kamp om andraplatsen. 3-3 i heat 4 där Lahti vann utan bekymmer. Ljung tuff mot Henderson i andra sväng på varv ett och kunde ta över tredjeplatsen. Rospiggarna heta från tejpen så här långt och Västervik med lite strul. 14-10 i bortafavör.

Första övertaget för Västervik kom i heat 5, en 4-2:a från Chugunov/Karlsson mot Miedzinski/Juhl Pedersen. Miedzinski till ledning innan Chugunov kom flygande med en ytterrökare på bortre rakan, varv ett och därefter åkte han ifrån. Vilken körning. Karlsson hade kontroll på enpoängaren. När vi ändå är igång tänkte hemmaförarna så kan vi fortsätta och få övertag, för i heat 6 kom nämligen hemmalagets första 5-1:a. Lindgren/Hansen mot Palovaara/Nilsson. Lindgren i ledning direkt och Hansen sist in i första sväng, men kom med hög fart och kunde på insidan på den bortre rakan åka om båda bortaförarna. Snygg körning! Ännu ett 3-3 heat efter det, i heat 7. Miedzinski med snabb start men Smektala kunde ta över ledningen när omkörningen kom på insidan på den bortre rakan, varv ett. Sedan smet Lebedevs förbi Smektala direkt ut på varv två men då svarade Smektala med en nästan identisk manöver som på varv ett. Chugunov fick stopp. Fortsatt jämt men nu ledning för Västervik efter två heat med övertag i denna omgång, 22-20.

I heat 8 kom en ny 5-1:a från Västervik som var på gång i detta skede. Lindgren/Hansen återigen, den här gången mot Lahti/Henderson. Enkelt från hemmaförarna, från start till mål. 3-3 i heat 9. Snygg passering från Palovaara på Przedpelski i första sväng, där den senare jagade på och vände till fint i samma sväng på varv två och kunde med det ta över förstaplatsen. Fick dock slita då Palovaara var het. Ljung en bit efter. Sista heatet innan den längre pausen, alltså heat 10 slutade 4-2. Smektala/Karlsson mot Lahti/Juhl Pedersen. Karlsson med bra start och till tät, men rejält jagad av Lahti som senare blev omkörd av Smektala. Då 5-1 fram till varv tre när Lahti kunde knipa åt sig andraplatsen på insidan i första sväng. Det skiljde inte mycket mellan lagen och det bjöds på underhållande speedway. Ledning med 34-26 för Västervik.

Efter den längre pausen så startade vi upp med ännu ett 3-3 heat, i heat 11. Ett tätt heat där det direkt var 5-1 för Rospiggarna men när Palovaara hamnade lite för långt ut i första sväng så passade hemmaförarna på att köra om. Ett par omkörningar mellan Lebedevs och Hansen. Efter detta så smällde hemmalaget till med två raka 5-1:or. I heat 12, Chugunov/Lindgren mot Nilsson/Lebedevs. Vilket heat detta var. Flera placeringsförändringar där Nilsson fick slita hårt för att hålla hemmaförarna bakom sig. Tillslut blev det för mycket och 5-1:an var ett faktum men inte med marginal. I heat 13, Smektala/Przedpelski mot Lahti/Lebedevs. Smektala snabb iväg men fick kämpa lite för ledning. Przedpelski förbi Lahti på insidan i första sväng på varv två. Tryggt därefter.

Två heat kvar. Kvällens sjunde och sista 3-3:a landade in i heat 14. Chugunov från start till mål. Lindgren i kontakt med Miedzinski i första sväng och fick en lång åktur. Jobbade på men kom aldrig riktigt ikapp för att hota om enpoängaren. Det sista heatet, heat 15 tog Rospiggarna med 4-2. Lebedevs/Lahti mot Smektala/Przedpelski. 5-1, innan den kunde spräckas av Smektala när han på insidan i andra sväng på varv två kunde få Lahti efter sig.

Västervik är starka, inget snack om det. Ett kollektiv där alla bidrar med poäng. Rospiggarna var med bra i början av matchen och hade även ledningen fram till heat 6. Efter heat 6 däremot så satt Västervik i förarsätet och det greppet förvaltade man väl.

RESULTAT

VÄSTERVIK – 52

 1. Bartosz Smektala – 11 (0, 3, 3, 3, 2)
 2. Gleb Chugunov – 12 (3, 3, R, 3, 3)
 3. Fredrik Lindgren – 8+1 (R, 3, 3, 2*, 0)
 4. Mads Hansen – 7+2 (1, 2*, 2*, 2,)
 5. Pawel Przedpelski – 8+2 (2, 3, 1*, 2*)
 6. Peter Ljung – 4+1 (3, 1*, 0)
 7. Anton Karlsson – 2 (0, 1, 1)

ROSPIGGARNA – 38

 1. Kim Nilsson – 4+1 (2, 0, 1*, 1)
 2. Victor Palovaara – 5+2 (1*, 1, 2, 0, 1*)
 3. Andzejs Lebedevs – 8 (3, 2, 3, 0, 3)
 4. Adrian Miedzinski – 7+2 (2*, 2, 1*, 0, 2)
 5. Timo Lahti – 8 (3, 1, 2, 1, 1)
 6. Kevin Juhl Pedersen – 1+1 (1*, 0, 0)
 7. Daniel Henderson – 2 (2, 0, 0)
Dela nyheten: