Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

SEGER HEMMA MOT ROSPIGGARNA!

Featured Image

Det som blev den sista hemmamatchen för säsongen på Hejla Arena blev en vinst och Västervik speedway är där med obesegrade på hemmaovalen 2022!

Match rapport signerad Jummy Gustafsson

Västervik tog emot Rospiggarna på Hejla Arena i kvartsfinal 2 och det blev återigen en vinst på hemmaplan. Slutresultatet skrevs till 49-41.

Kanonstart för Västervik med en 5-1:a direkt i heat 1, Chugunov/Smektala mot Wozniak/Lebedevs. Smektala tog hand om ledningen och fick med sig Chugunov som snyggt ut ur första sväng rundade Wozniak. Bra parspeedway därefter av hemmaförarna gjorde det omöjligt för Rospiggeduon. I heat 2 kom Rospiggarna med ett litet svar som definitivt inte Västervik ville ha, en 4-2:a från Gapinski/Henderson mot Ljung/Karlsson. Gapinski flög iväg från tejpen, likaså Henderson. Ljung slet på och spräckte 5-1 läget ut ur andra sväng, varv ett. Bra fart på Gapinski som hade kontroll på heatsegern. Ny 5-1:a för Västervik i heat 3, som hade pressen på sig att få övertag mest hela tiden, Lindgren/Hansen mot Nilsson/Palovaara. Lindgren snabb iväg, på andracykeln. Tätt heatet igenom bakom Lindgren där det var en rejäl kamp mellan Hansen och Nilsson. Ett par omkörningar förarna emellan där tillslut Hansen drog det längsta strået. Första omgången, heat 4 avslutades med ett 3-3 heat. Lahti tog heatsegern från start till mål, före en kämpande Przedpelski. Karlsson tog hand om den viktiga enpoängaren efter att ha passerat Henderson på insidan ut ur första sväng på varv två.

Ny 3-3:a i heat 5. Smektala snabb och relativt ohotad med heatsegern. Tuffare och tätare bakom honom med ett antal omkörningar, där Ljung så småningom fick se sig besegrad av båda bortaförarna. Men slet hårt för poäng. Övertag för Rospiggarna sedan i heat 6, en 4-2:a. Wozniak/Lebedevs mot Hansen/Lindgren. Tätt heat rakt igenom! Wozniak flög iväg i ledning, medan övriga tre jobbade på för de andra placeringarna. Efter en ordentlig kamp och ett litet misstag från Lebedevs i andra sväng på varv tre så övertog Hansen andraplatsen och såg till att det inte blev någon 5-1:a. En 4-2:a i heat 7, Smektala/Chugunov mot Nilsson/Palovaara. Vilken fart på Smektala, jösses! Vindsnabb i täten och inte en suck för jagande Nilsson. Tredjeplatsen tog Chugunov hand om per omgående efter första sväng på varv ett, då Palovaara hamnade för långt ut mot staketet. Västervik slet men det är tufft att köra in ett försprång på 28 poäng. Ställningen 24-18 i hemmafavör.

Ännu en 3-3:a i heat 8. Lahti från start till mål även om Lindgren byggde upp fart på utsidan, varv efter varv. Lindgren ett halvt framhjul efter. Hansen god kontroll på tredjeplatsen. Rospiggarna med en 4-2:a sedan i heat 9, Wozniak/Lebedevs mot Przedpelski/Karlsson. Flera omkörningar! Przedpelski i ledning men Wozniak passerade ut ur andra sväng. Karlsson och Lebedevs kampades sinsemellan där Letten blev lite för svår och tog hand om enpoängaren. Blev en omstart utan några tillrättavisningar. 3-3 igen i heat 10, sista heatet innan den längre pausen. Chugunov tog inte starten men kunde runda Gapinski ut ur första sväng och var inte alls hotad sedan, utan fick direkt flera cykellängder i täten. Ljung hade enpoängaren före Lahti men fick ett res i ingången till första sväng på varv två och då passerade Lahti utan problem. Matchen över då ställningen i paus var 32-28. Även om Västervik hade tagit fem raka 5-1:or i de avslutande heaten så hade det skilt fyra poäng.

De kämpade dock på och 5-1 i heat 11, Hansen/Przedpelski mot Palovaara/Lebedevs. Hansen tog täten direkt samtidigt som Przedpelski malde på, på utsidan och i utgången av andra sväng på varv två gav det utdelning när Palovaara kördes om på utsidan. 3-3 i heat 12 där Wozniak tog ytterligare en heatseger, men fick jobba hårt för att hålla hemmaförarna efter sig. Nilsson en bit efter. Första 5-1:an för Rospiggarna kom i heat 13, Lahti/Wozniak mot Przedpelski/Chugunov. Lahti ännu en gång från start till mål, denna gång utan bekymmer och Wozniak passerade först Chugunov ut ur första sväng, på utsidan och sedan också Przedpelski direkt ut på sista varvet. Här plockades Wozniak in istället för Palovaara.

3-3:a i heat 14. Nilsson med en klocka från tejpen. Lindgren körde långt ut och byggde upp fart men fick ingen riktig öppning för att köra om, då Nilsson körde smart framför. Hansen inga problem med att ta enpoängaren. Fin avslutning på säsongen när heat 15 slutade 5-1, om det nu var någon tröst. Smektala/Przedpelski mot Lahti/Wozniak. Tjoho, sa hemmaförarna när tejpen gick upp och åkte direkt ifrån bortaparet. Inget snack om saken.

Bra jobb från samtliga och obesegrade på hemmaplan under säsongen, starkt! Den här kvartsfinalen förlorades inte denna kväll på Hejla Arena utan förra veckan i Hallstavik.

Tack ALLA för den här säsongen och grattis Rospiggarna till avancemanget. Lycka till i semifinalen!

RESULTAT

VÄSTERVIK– 49

 1. Gleb Chugunov – 7 (3, 1, 3, 0)
 2. Bartosz Smektala – 12+2 (2*, 3, 3, 1*, 3)
 3. Fredrik Lindgren – 9 (3, 0, 2, 2, 2)
 4. Mads Hansen – 9+3 (2*, 2, 1*, 3, 1*)
 5. Pawel Przedpelski – 9+2 (2, 2, 2* 1, 2*)
 6. Anton Karlsson – 1+1 (0, 1*, 0)
 7. Peter Ljung – 2 (2, 0, 0)

ROSPIGGARNA – 41

 1. Szymon Wozniak – 12+1 (1, 3, 3, 3, 2*, 0)
 2. Andzejs Lebedevs – 2 (0, 1, 1, 0)
 3. Victor Palovaara – 1 (0, 0, 1, N)
 4. Kim Nilsson – 8 (1, 2, 2, 0, 3)
 5. Timo Lahti – 11+1 (3, 3, 1*, 3, 1)
 6. Tomasz Gapinski – 6+1 (3, 1*, 2, 0)
 7. Daniel Henderson – 1 (1, 0, 0)
Dela nyheten: