Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

SEGER HEMMA MOT LEJONEN

Featured Image

Västervik tog sjätte raka hemmasegern i smålandsderbyt mot Lejonen i Bauhausligan på Hejla Arena. Slutresultatet blev 54-36.
Matchrapport från tävlingen signerad Jimmy Gustafsson:

Västervik tog sjätte raka hemmasegern i smålandsderbyt mot Lejonen i Bauhausligan på Hejla Arena. Slutresultatet blev 54-36.

Västervik startade lite svagt eller om det var Lejonen som var heta, förmodligen en kombination. Gästerna hade nämligen övertag direkt i heat ett, 5-1 ut på första varvet innan Kulakov tog sig om Tungate i början på varv två. Således 4-2 för Lejonen och detta genom Miskowiak/Tungate mot Kulakov/Smektala. I heat två fick Hansen en klocka från tejpen och tappade inte det. Förarna på rad. 3-3 i heatet. Västervik fick i heat tre sitt första övertag, 4-2 från Tarasenko/Wahlqvist mot Kasprzak/Eklöf. Tarasenko fick en svag start men rundade övriga förare på utsidan i första sväng och åkte sedan ifrån. Tight mellan Wahlqvist/Eklöf på varv ett.

När heat fyra stod för dörren så började hemmalaget ta över tillställningen allt mer. Kvällens första 5-1:a kördes in av Lindgren/Hansen mot Miskowiak/Tungate. Lindgren med en pangstart och var ohotad i täten medan Hansen tog sig om Miskowiak snyggt på insidan vid vita linjen i andra sväng, varv ett. Miskowiak jagade på i resterande varv, men det räckte inte. Ett svar från bortalaget kom direkt efteråt i heat fem när Lambert/Berntzon tog en 4-2:a mot Tarasenko/Wahlqvist. Lambert från start till mål och övriga förare på led efter honom. En ny 5-1:a kom i heat sex, återigen för hemmalaget. Nu från Smektala/Kulakov mot Eklöf/Kasprzak. Flygande hemmaförare från start och Eklöf i bakhjulet på Kulakov i slutet på varv ett. Helt lugnt därefter. Ett ryck från Västervik som efter sex körda heat hade ledningen med 21-15.

Det var inte slut på 5-1:or, för även heat sju och åtta slutade med 5-1 för Västervik som nu hade ett ordentligt grepp om matchen. I det sjunde var det Tarasenko/Wahlqvist mot Miskowiak/Tungate. Tarasenko flög iväg som en raket från start och åkte ifrån medan Wahlqvist fick slita hårt för att hålla Miskowiak bakom sig i alla fyra varv. Starkt av Noel. I heat åtta togs 5-1:an av Kulakov/Smektala, deras andra tillsammans. Mot Lambert/Berntzon. Hemmaförarna knappt hotade, förutom litegrann av Lambert på varv ett. 3-3 sedan i heat nio efter att Eklöf tagit heatsegern före Lindgren. Ett tecken på att inga heat är avgjorda på förhand. Starkt av Eklöf att hålla en jagande Lindgren borta från en heatseger. Ställningen i paus 34-20 och precis allting lutade åt hemmaseger.

Heat med övertag för Västervik fortsatte i heat tio och elva. 4-2 i bägge. I det tionde så var det Kulakov/Hansen mot Miskowiak/Lambert. Miskowiak med en vass start men blev direkt passerad av hemmaförarna i första sväng innan han lyckades svara genom omkörning av Hansen i slutet på samma varv. I heat elva var det Tarasenko/Karlsson mot Henriksson/Eklöf. Fina starter och 5-1 hemmalaget ut på varv ett, men Henriksson sedan om Karlsson i andra sväng. Tarasenko åkte ifrån medan Karlsson fick slita för att inte bli omkörd av Eklöf. Grundomgångarna avslutades med ett 3-3 heat, i heat tolv. Lambert förbi Smektala i andra sväng på varv ett innan ett snyggt svar kom från Smektala i första sväng ut på varv två, en riktig innerökare från polacken. Hade Lambert i hasorna efter det. Lindgren nära Berntzon vid ett tillfälle. Inför nomineringen hade vi 45-27 och naturligtvis avgjort.

Lindgren med heatseger i heat tretton utan några som helst bekymmer. Där bakom smet Kasprzak förbi Karlsson strax innan mållinjen på varv ett. Förarna höll sina positioner och 3-3 i heatet. Heat fjorton landade in med 4-2 för Lejonen, Berntzon/Henriksson mot Hansen/Wahlqvist. Fin första sväng av Berntzon och helt odramatiskt därefter. Alla på rad. I det sista heatet för kvällen, det femtonde så hade Kulakov/Tarasenko 5-1 mot Miskowiak/Lambert efter bra första sväng men Miskowiak förbi Tarasenko direkt på andra varvet och hemmaförarna fick nöja sig med en 4-2:a.

Detta var en match som många nog trodde skulle bli betydligt tätare och jämnare, men Västervik övertygade ordentligt och eftersom laget föll med endast två poäng nere i Gislaved och nu vann med hela arton poäng så tar man även hand om bonuspoängen.

Resultat

VÄSTERVIK – 54

 1. Viktor Kulakov – 13+1 (2, 2, 3, 3, 3)
 2. Bartosz Smektala – 8+1 (0, 3, 2, 3,)
 3. Fredrik Lindgren – 8 (0, 3, 2, 0, 3)
 4. Mads Hansen – 9+2 (3, 2, 1, 1, 2)
 5. Vadim Tarasenko – 12 (3, 2, 3, 3, 1)
 6. Anton Karlsson – 1 (N, N, N, 1, 0)
 7. Noel Wahlqvist – 3+1 (1, 0, 2, 0)

LEJONEN – 36

 1. Rohan Tungate – 3 (1, 0, 0, N, 2)
 2. Jakub Miskowiak – 9 (3, 1, 1, 2, 2)
 3. Robert Lambert – 8 (2, 3, 1, 0, 2, 0)
 4. Oliver Berntzon – 6+2 (1, 1, 0, 1, 3)
 5. Krzysztof Kasprzak – 3+1 (2, 0, 0, N, 1)
 6. Linus Eklöf – 4 (0, 1, 3, 0)
 7. Casper Henriksson – 3 (2, 1)
Dela nyheten: