Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

SEGER HEMMA MOT DACKARNA!

Featured Image

Västervik tog sin femte raka vinst i Bauhausligan på Hejla Arena. Detta i ett smålandsderby mot Dackarna med 51-39.

När tejpen gick upp för det första heatet efter att banpersonalen gjort ett kanonjobb med banan, med tanke på allt regn som kom så inledde Dackarna bäst. Becker/Janowski körde in en 5-1:a mot Przedpelski/Kulakov efter att Becker tagit sig från sista plats till ledning på den första rakan, på varv ett. Detta följdes upp av en 4-2:a i heat två av Becker/Jensen mot Tarasenko/Lindgren. Här var Becker snabbast från start och tappade inte ledningen, medan Lindgren jagade på Jensen för enpoängaren. Var nära i två varv, men fick se sig nollad. Första övertaget för Västervik kom i heat tre, 4-2 av Laguta/Karlsson mot Doyle/Sammy Van Dyck. Laguta rundade Doyle i första sväng och åkte sedan ifrån. Utdraget heat.

Efter detta började en rad med 3-3 heat, nämligen från heat fyra till sju. I det fjärde rundade Janowski snyggt båda hemmaförarna på varv ett och drygade sedan ut sin ledning. I det femte fick Laguta jobba lite för sin andra heatseger, men när han i slutet på första varvet tog sig fram som etta så åkte han ifrån övriga. Karlsson nära att komma förbi Jensen i början på varv två. Det sjätte heatet vann Doyle efter en perfekt start. Ett par cykellängder före Kulakov/Przedpelski hela tiden. Laguta med ytterligare en heatseger i det sjunde heatet, även om Janowski tog starten. Omkörningen kom på innern, varv ett.

I det åttonde kom Västerviks första 5-1:a när Przedpelski/Kulakov körde mot Jensen/Avon Van Dyck. Inget snack här egentligen även om Jensen var nära Kulakov under samtliga varv. I heat nio kom ytterligare ett heat med övertag för Västervik som nu hade fått igång laget på allvar. En 4-2:a av Lindgren/Tarasenko mot Doyle/Sammy Van Dyck. Här blev det omstart för samtliga efter att Tarasenko hamnat i luftstaketet i första sväng, precis som Kulakov i heat ett. Lindgren anförde heatet och Tarasenko gjorde en smart omkörning av Doyle i första sväng. 5-1 i det läget, men den spräckte Doyle senare. Inför paus var ställningen 28-26 till hemmalaget och därmed helt vidöppet.

Heat tio slutade 3-3. Fin omkörning igen av Tarasenko i första sväng, därefter förarna på rad. Przedpelski nosade litegrann på Becker under varv tre. I det elfte heatet drygade hemmalaget ut sin ledning genom en 4-2:a, Laguta/Wahlqvist mot Doyle/Sammy Van Dyck. Van Dyck nära bakhjulet på Wahlqvist ett par gånger. Kvällens heat var det tolfte,. Kulakov med bra start till ledning och Lindgren emellan de båda bortaförarna i slutet på varv ett. 5-1 då, men Janowski hade bra fart och passerade hemmaförarna på innern i första sväng ut på andra varvet. Snygg körning av polacken och 3-3 i heatet. Västervik i ledning med fyra poäng när nomineringsheaten skulle ta sin början. Alltså fortfarande väldigt tätt och jämt, så detta kunde slutat hur som helst.

Efter 5-1 i både heat tretton och fjorton för Västervik så var det definitivt avgjort. I heat tretton togs 5-1:an av Przedpelski/Wahlqvist mot bröderna Van Dyck och det var stängt redan efter det första varvet. I fjortonde var det Kulakov/Lindgren mot Jensen/Doyle. Kulakov med en fin manöver i första sväng och fick Lindgren med sig. Jagade av bortaförarna, men höll undan. Det sista heatet blev 3-3 och som grädde på moset avslutades det hela med heatseger nummer fem för Laguta. Körde om Janowski under det första varvet och sedan var det adjö.
Fruktansvärt snabb ryssen när han väl hamnar i tätposition.

Resultat

Västervik – 51

 1. Pawel Przedpelski – 8+1 (1, 1, 3, 0, 3)
 2. Viktor Kulakov – 8+2 (0, 2, 2, 1, 3)
 3. Fredrik Lindgren – 8+2 (0, 1, 3, 2, 2)
 4. Vadim Tarasenko – 8 (2, 2, 1, 3, 0)
 5. Artem Laguta – 15 (3, 3, 3, 3, 3)
 6. Anton Karlsson – 1 (1, 0, 0, N)
 7. Noel Wahlqvist – 3+1 (1, 2)

Dackarna – 39

 1. Maciej Janowski – 14+1 (2, 3, 2, 2, 3, 2)
 2. Luke Becker – 9+3 (3, 3, 0, 1, 1, 1)
 3. Rasmus Jensen – 6+1 (1, 1, 1, 2, 0, 1)
 4. Jacob Thorssell – RR
 5. Jason Doyle – 9 (2, 3, 2, 2, 0)
 6. Avon Van Dyck – 1 (N, 0, 0, N, N, 1)
 7. Sammy Van Dyck – 0 (0, 0, 0, 0)

Jimmy Gustafsson

Dela nyheten: