Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

SEGER HEMMA MOT DACKARNA!

Featured Image

Seger hemma och 20:e raka i grundserien med 4804 personer på läktarna!

Matchrapport signerad Jimmy Gustafsson

Västervik tog emot Dackarna i länsderbyt på Hejla Arena och tog ännu en hemmaseger. Slutresultatet blev 49-41.

En smakstart för Dackarna med en 4-2:a i heat 1 efter att Janowski kunde passera Hansen på andra varvet. I heat 2 blixtrade Västervik till och tog kvällens första 5-1:a, Karlsson/Chugunov mot Hjelmland/Lindgren. Chugunov flög om Hjelmland ut ur andra sväng och övertog andraplatsen. Dackarna ville sedan inte vara sämre och tog sin första 5-1:a i heat 3, Jensen/Bewley mot Woffinden/Thorssell. Förvånansvärt enkelt, från start till mål och bortaförarna åkte ifrån hemmaparet som inte alls var nära att hota. Första omgången, heat 4 fick avslutas med 3-3, som Michelsen vann.
Jämt, 13-11 för Dackarna. Inget annat att vänta heller mellan två starka lag.

Västervik började andra omgången på topp, en 5-1:a i heat 5 från Chugunov/Hansen mot Lindgren/Bewley. Tajt mellan Chugunov och Bewley heatet igenom medan Hansen hade kontroll på den viktiga enpoängaren. Såg ut att bli en 4-2:a, men när Bewley gick omkull i andra sväng innan målgång så tog Hansen enkelt tvåpoängaren. En ny 3-3:a, kvällens andra i heat 6. 4-2 läge för bortalaget när Thorssell smet förbi Kurtz ut på bortre rakan, varv två och såg till att det inte blev ett övertag. En 4-2:a blev det istället i det kommande heatet, heat 7 från Dackarna. Ett tätt heat som i inledningen luktade 5-1 för bortalaget, men med en fin omkörning kunde Smektala sätta stopp för den möjligheten.
Fortsatt så tätt, jämt och tufft som man trodde på förhand. Ställningen 21-21.

Samma öppning för Västervik som i förra omgången. En 5-1:a i heat 8, Thorssell/Woffinden mot Hjelmland/Lebedevs. Kontroll efter första sväng och väldigt fin parkörning. Lebedevs fick stopp på tredje varvet. Tredje 3-3:an trillade in i heat 9 där Michelsen tog en ny heatseger och blev den första att besegra Janowski, men han fick slita hårt för det. Karlsson en bit efter för att kunna hota om enpoängaren. Blev omstart för samtliga i detta heat efter att Karlsson gått omkull in i första sväng. Även en tillrättavisning på Kurtz. Avslutningsvis en ny 5-1:a i heat 10, Västerviks fjärde så långt. Smektala/Chugunov mot Lebedevs/Lindgren. Smektala med en ytterrökare från bana 4 rundade övriga och till ledning. Sedan passerade Chugunov, först Lindgren strax efter andra sväng och därefter Lebedevs ut ur första sväng på varv två.
Västervik ryckte ifrån litegrann efter sina två 5-1:or i tredje omgången, men långt ifrån över. Ställningen 34-26.

4-2 för hemmalaget i heat 11. Här var det en klar 5-1:a när Janowski gick omkull in i andra sväng på första varvet. Heatet stoppades och Janowski utesluten. I omstarten nytt 5-1 läge som dock Jensen kunde spräcka ut på varv två. I heat 12 en 3-3:a, Janowski med en ny heatseger, plockades in istället för Kurtz och Chugunov kom in istället för Hansen. Janowski fick dock slita för sin heatseger då Woffinden var hack i häl heatet igenom. Dackarna hade direkt efter start ett 5-1 läge men hemmaparet körde om Bewley på den bortre rakan. 3-3 även i heat 13 för att sätta punkt för den fjärde omgången. Ett ”förarna på rad” heat, där Jensen rundade fältet från bana 4 och höll ledningen i samtliga varv. Kamp om enpoängaren var det däremot. Bewley toppades in istället för Lebedevs.
Västervik hade en ledningen med 44-34 inför nomineringsheaten, således så gott som segern i hamn, men kampen om bonuspoängen gick vidare. Fördel Dackarna med fyra poäng.

Heat 14 slutade 3-3 helt utan dramatik. Jensen med heatsegern från start till mål. I det avslutande heat 15 fick Dackarna övertag, en 4-2:a och säkrade därmed också bonuspoängen. 3-3 läge när Michelsen snyggt passerade båda bortförarna ut ur andra sväng. Janowski gav sig dock inte utan slet och kunde tillslut, på sista varvet ut ur den första svängen köra om Michelsen, som var snabb under kvällen.

Detta var en match med mycket prestige där Dackarna började bäst men Västervik åt sig in efterhand och kunde så småningom plocka ner laget från Målilla och ta ytterligare en hemmaseger. Bonuspoängen som sagt till Dackarna.

I hemmalaget stack Michelsen ut med sina 12+1, men även fina summor från övriga i poängkolumnen. Alla är med och bidrar. I bortalaget drog Janowski skutan med 14 pinnar och Jensen med sina 12.

Resultat

Västervik – 49

 1. Bartosz Smektala – 8+1 (0, 2, 3, 2, 1*)
 2. Mads Hansen – 4+1 (2, 2, 0, N)
 3. Tai Woffinden – 7+1 (1, 2, 2*, 2, 0)
 4. Jacob Thorssell – 5+1 (0, 1*, 3, 1)
 5. Mikkel Michelsen – 12+1 (3, 3, 3, 1*, 2)
 6. Anton Karlsson – 3 (3, 0, 0)
 7. Gleb Chugunov – 10+3 (2*, 3, 2*, 1*, 2)

Dackarna – 41

 1. Brady Kurtz – 2+1 (1, 0, 1*, N, 0)
 2. Maciej Janowski – 14 (3, 3, 2, FX, 3, 3)
 3. Rasmus Jensen – 12 (3, 1, 2, 3, 3)
 4. Daniel Bewley – 6+1 (2*, 0, 3, 0, 0, 1)
 5. Andzejs Lebedevs – 3 (2, R, 1, N)
 6. Ludvig Lindgren – 1 (0, 1, 0)
 7. Filip Hjelmland – 3+1 (1, 1*, 1)
Dela nyheten: