Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

SEGER HEMMA MOT DACKARNA!

Featured Image

Västervik vinner länsderbyt mot Dackarna med 4️⃣6️⃣:4️⃣4️⃣ och totalt med 9️⃣4️⃣:8️⃣6️⃣ och tar därmed hand om bonuspoängen inför glädjande nog en publik som bestod av 3733 åskådare på Hejla Arena.

Matchrapport signerad Jimmy Gustafsson

Västervik är fortsatt obesegrade på Hejla Arena efter vinst mot Dackarna i smålandsberbyt. Slutresultatet blev 46-44.

Det blev en smakstart för Västervik med en 5-1:a i heat 1. Smektala/Chugunov mot Jensen/Hjelmland. Smektala tog starten och Chugunov kunde runda Jensen i första sväng. Jensen var snabb så Chugunov kunde inte slappna av. I heat 2 kunde Dackarna svara med en 4-2:a, Klindt/Lindgren mot Karlsson/Ljung. Bortalaget hade en 5-1:a direkt efter första sväng, innan Karlsson kunde erövra andraplatsen på rakan när Lindgren passerades. Karlsson var snabb och inte långt ifrån att ta heatsegern. Första 3-3 heatet kom i heat 3. Lindgren snabbast iväg med Dackeparet efter och när Lidsey smet förbi Thorssell i andra sväng jäms med vita linjen så hade hemmalaget övertag. När sedan en het Janowski med hög fart tog sig om Lindgren på den bortre rakan på varv tre, så var 3-3:an ett faktum. I sista heatet i den första omgången knep Dackarna en 4-2:a, Kurtz/Lindgren mot Bjerre/Ljung. Här blev Ljung utesluten i andra sväng efter en duell med Kurtz som gick omkull, således blev Bjerre ensam hemmaförare. I omstarten skaffade sig Dackarna 5-1 läge och Bjerre slet för att försöka spräcka den, vilket han lyckades göra på varv tre i ingången till första sväng. Kurtz åkte ifrån efter ett varv. 12-12 efter första omgången och precis så tätt och jämt som det ska vara.

När heat 5 stod på tur tog Västervik sin andra 5-1:a, Smektala/Karlsson mot Klindt/Lindgren. Janowski blev utesluten för TT (Touch Tape) och Lindgren som reserv fick plockas in istället. Dessutom en tillrättavisning för dålig startdisciplin på Janowski. Hemmaparet snabba från tejpen och Smektala åkte ifrån övriga, medan Karlsson hade fullt upp med att hålla Klindt bakom sig. Starkt av Anton. Övertag för Västervik även i heatet efter, heat 6. En 4-2:a från Lindgren/Lidsey mot Jensen/Hjelmland. Hjelmland med fin start innan Lindgren kom med hög fart på utsidan ut ur första sväng, till ledning. Jensen blev dock den som fick ta upp kampen med Lindgren då Lidsey i utgången av andra sväng tog sig om Hjelmland. En replik på den 4-2:an kom i heat 7 när Dackarna tog en 4-2:a, Janowski/Thorssell mot Smektala/Chugunov. Dackeparet klart snabbast iväg och Smektala tog med nöd och näppe över andraplatsen från Thorssell när omkörningen kom på utsidan i andra sväng på första varvet. Janowski ohotad i ledning och Chugunov en hårsmån ifrån att ta hand om enpoängaren. Bättre fart på Västervik i andra omgången, framförallt bättre med från start. Ledning med 23-19.

I heat 8 kom Västerviks tredje 5-1:a, den här gången från Lidsey/Lindgren mot Kurtz/Ludvig Lindgren. Ganska enkelt från hemmaförarna, Lidsey till täten och Lindgren hakade på efter en ytterrökare på bortre rakan. Kurtz uppvaktade Lindgren ordentligt i andra sväng men närmare än så kom de aldrig. Som så ofta i matchen efter att Västervik fått övertag i ett heat så svarade Dackarna i heatet efter, alltså heat 9 den här gången. 4-2:a från Janowski/Jensen mot Bjerre/Ljung. Bjerre tog starten men Janowski passerade honom ut ur första sväng, sedan höll Bjerre på att svara ut på varv två. Jensen var någon centimeter ifrån bara för att kunna hota Bjerre om enpoängaren precis vid målgång. Ljung fick problem med cykeln på varv tre och Janowski toppades in istället för Hjelmland. Det avslutande heatet innan paus slutade 3-3. Bortalaget med bäst starter men Chugunov förbi Kurtz på insidan ut ur första sväng. Chugunov tog därefter upp jakten på Klindt i täten och i första sväng ut på varv två så var förstaplatsen i hamn. Karlsson en bit efter. Fortsatt jämt med sevärd speedway på en bra preparerad bana. Ledning för Västervik med 33-27.

Ett nytt 3-3 heat i heat 11. Ett väldigt spännande heat med flera omkörningar där Dackarna vid två tillfällen hade 5-1 läge men hemmaförarna gav inte upp utan jobbade på och i absolut sista stund, i utgången av andra sväng på varv fyra tog sig båda två förbi Thorssell. Kurtz toppades in istället för Hjelmland och tog heatsegern. Dackarnas första 5-1:a kom i heat 12, Jensen/Janowski mot Lindgren/Smektala. Relativt enkelt för bortalaget som var hetare iväg från tejpen. Snabbt svar från hemmalaget som i heat 13 fick med sig en 4-2:a, Chugunov/Bjerre mot Kurtz/Thorssell. Ett antal omkörningar mellan Chugunov och Kurtz under varv ett och två, där hemmaföraren tillslut drog det längsta strået. Bjerre höll undan för den alltid så viktiga enpoängaren.

Inför det första nomineringsheatet, heat 14 ledde Västervik med fyra poäng och när det blev en 4-2:a från Chugunov/Lidsey mot Kurtz/Thorssell så var matchen avgjord. Kurtz tog hand om ledningen och hemmaförarna jagade på rejält bakom honom och på sista varvet, ut ur första sväng kom Chugunov förbi på utsidan. Matchen avslutades med en 5-1:a för Dackarna, deras andra. Janowski/Jensen mot Lindgren/Smektala. Inget snack, utan bortaförarna flög iväg när tejpen gick upp och även om Lindgren var i bakhjulet på Jensen under varv tre och heller inte långt ifrån vid målgång så blev det aldrig någon fara på taket för Dackeparet.

Bra och spännande match där det svängde en hel del från heat till heat och där inget lag tog/fick något riktigt kommando över tillställningen. Ledningen var som mest åtta poäng för hemmalaget men det var jämt hela vägen in och avgjordes som sagt inte förrän i heat 14. I Dackarna stod Janowski och Kurtz ut lite extra, riktigt snabba och svåra att stoppa. I Västervik hade Chugunov en fin kväll men det är ändå jämnheten som är en styrka i laget.

RESULTAT

Västervik – 46

 1. Gleb Chugunov – 11+1 (2*, 0, 3, 3, 3)
 2. Bartosz Smektala – 8 (3, 3, 2, 0, 0)
 3. Fredrik Lindgren – 9+1 (2, 3, 2*, 1, 1)
 4. Jaimon Lidsey – 8+1 (1*, 1, 3, 2, 1)
 5. Kenneth Bjerre – 6+1 (2, 2, 1*, 1)
 6. Peter Ljung – 0 (0, X, R)
 7. Anton Karlsson – 4+1 (2, 2*, 0)

Dackarna – 44

 1. Rasmus Jensen – 9+1 (1, 2, 1, 3, 2*)
 2. Filip Hjelmland – 0 (0, 0, N, N)
 3. Jacob Thorssell – 1 (0, 1, 0, 0, 0)
 4. Maciej Janowski – 14+1 (3, TT, 3, 3, 2*, 3)
 5. Brady Kurtz – 13 (3, 1, 2, 3, 2, 2)
 6. Nikolai Klindt – 5+1 (3, 1, 1*)
 7. Ludvig Lindgren – 2 (1, 1, 0, 0)
Dela nyheten: