Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Publikfavoriten Tai Woffinden förlänger med Västervik Speedway

Featured Image

I rollen som lagkapten ledde han Västervik Speedway till klubbens framgångsrikaste säsong på 16 år. Nu står det klart att den trefaldige världsmästaren Tai Woffinden förlänger sitt kontrakt med Västervik Speedway.

 • Jag kommer i första hand att finnas tillgänglig som backup-förare om klubben behöver mig. Nästa säsong kommer jag att köra i Polen, England och SGP så mitt schema kommer vara ganska fullspäckat. Men ska jag köra i Sverige kommer det definitivt att vara för Västervik, säger Tai Woffinden som alltså är tänkt som backup-förare till 2024.
  På meritlistan finns tre individuella VM-guld, tre guld i brittiska mästerskapen, Speedway of
  Nations-guld, brittiskt ligaguld och svenskt ligaguld. I över ett decennium har Tai Woffinden varit en av världens absolut bästa förare – och vunnit i princip allt som går att vinna. Under den gångna silversäsongen körde 33-åringen till sig ett snitt på 2.224 inklusive bonus – och var med det snittsjua i Bauhausligan.
  Efter en olycklig skada i samband med Cardiffs Grand Prix missade Woffinden hela årets
  Bauhausliga-slutspel. Sportchef Morgan Andersson menar att det är en av anledningarna till att den forne världsmästaren fortsatt vill vara en del av Västerviks jakt på ett SM-guld.
 • Med tanke på skadan och det missade slutspelet så känner båda Tai och vi att det finns något oavslutat. Därför vill han vara en del av klubben även nästa säsong. Tai har precis flyttat till England och kommer nästa år att köra ligaspeedway både där och i Polen, tillsammans med SGP. Så han kommer ha ett intensivt schema, säger Morgan Andersson och fortsätter:
 • Men med Woffinden i laget kommer vi ha en stark topptrio. I år var han dessutom vår lagkapten och skötte den uppgiften ypperligt, så det är även en bra kille att ha i laget.
  Ingångssnittet till Bauhausligan 2024 blir 2.000.

Truppen 2024

Max Fricke – 2.265

Robert Lambert – 2.063

Tai Woffinden – 2.000

Bartosz Smektala – 1.627

Mads Hansen – 1.542

Jacob Thorssell – 1.463

Luke Becker – 1.333

Anton Karlsson – 0.500

Foto: Hampus Norrström

Dela nyheten: