Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Pressrelease Juniorvärldsmästaren 2020 klar för Västervik Speedway!

Featured Image

Det är med stor glädje vi presenterar 21-årige Jaimon Lidsey från Australien som klubbens första nyförvärv 2021.

Jaimon tog ett stort steg i sin karriär under året och lyckades även genomföra sin största målsättning att bli Juniorvärldsmästare i Tjeckiska Pardubice. Han har tillhört Unia Leszno i Polen sedan 2018, hans mentor Leigh Adams hjälpte till med den kontakten då han själv under sin karriär blev en stor ikon i klubben och att de båda kommer från Mildura i Australien. Jaimon har tävlat i deras samarbetslag Rawicz till chansen dök upp tidigt under säsongen i Unia Leszno. Första året för Jaimon i Extraliga blev inget annat än succé och han landade på 1,787 i snitt per heat och bidrog stort till att de kunde lägga sin 4:e raka titel till handlingarna. Jaimon har även erfarenheten från Engelska ligan där han representerade Belle Vue under 2019 men tyvärr uteblev körningarna där under året på grund av pandemin.

{!A}

”Att knyta till oss Jaimon går helt i vår riktning för att jobba långsiktigt och vi får nu in ytterligare en toppförare vid ung ålder som jag hoppas vi får glädje av under många år framöver. Säsongen han gjorde i Polen var utan tvekan något utöver det vanliga och jag har bara hört lovord om Jaimon. Vet också att det var fler klubbar som visade intresse så då känns det extra skönt att han valde Västervik Speedway”, säger sportchefen Morgan Andersson.

{!B}

”Jag ser verkligen fram emot mitt första år i Bauhaus-Ligan och är mycket tacksam att Västervik valde att satsa på mig. Alla jag har pratat med speciellt mina landsmän som har eller haft anknytning till Västervik har bara goda saker att säga om klubben”, säger Jaimon Lidsey.

Jaimon får ingångsnittet 1,250 baserat på hans engelska snitt från 2019.

Övriga förare under kontrakt 2021.
– Jason Doyle 1,865
– Jack Holder 1,771
– Viktor Kulakov 1,556
– Linus Sundström 1,192
– Anton Karlsson 0,500
– Noel Wahlqvist 0,500

{!C}

Dela nyheten: