Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Pressrelease Div 1 Speedway i Nässjö 2020

Featured Image

Nu står det klart att Nässjö deltar i Speedwayens Div. 1 serie även 2020. Detta genom ett samarbete mellan tre Smålandsklubbar som tillsammans kommer se till att Nässjö får ett representationslag även i Speedwayens tyngsta klass 500cc.

Under den gångna säsongen drev klubben ett eget lag i Speedwayens tredjedivision genom att låna in förare till matcherna. Till kommande säsong blir det ett annat upplägg där Nässjö tar hjälp av Dackarna från Målilla och Västervik Speedway där klubbarna gemensamt ska hålla igång laget i Div. 1

De inblandade klubbarna ser bara fördelar i det nu signerade avtalet.

Då Nässjö inte har egna förare för att hålla ett lag så blir det tufft att hela tiden låna in förare inför varje match. Klubben har nu egna lag i båda ungdomsklasserna och inom något år är läget ett annat.
Samtliga hemmamatcher kommer att köras i Nässjö vilket alla klubbarna ser ett stort värde i då det är viktigt att det bedrivs verksamhet på så många banor i landet som möjligt och banan i Nässjö är mycket uppskattad av förarna.

De två elitklubbarnas roll i samarbetet blir att hålla laget med förare. Båda klubbarna har unga förare som har ett stort behov av tävlingar på den här nivån och då passar det bra att göra det via samarbete över klubbgränserna då ingen av klubbarna ser att de själva kan driva egna lag i den aktuella serien. Även om den nu registrerade truppen består av tio förare är det främst de minst rutinerade förarna som kommer att prioriteras i laguttagningarna. För Västerviks del handlar det då om Philip Olofsson som 2019 fick känna på att köra i Allsvenskan för VIP Speedway och Noel Wahlquist som under 2020 debuterar i 500cc klassen efter två mycket framgångsrika säsonger på 250cc som han toppade med ett VM-brons. För Dackarna blir det Avon van Dyck som kommer att matchas, under sin första säsong på 500cc gjorde han stora framsteg under året och fick förtroendet att representera Team Småland i Allsvenskan vid flera tillfällen. Theo Johansson är den andra föraren från Dackarna som nu kommer att få chansen att åka Div. 1, han kommer också från 250cc och tar nu klivet upp till junior.

Tillsammans med dessa fyra förare finns ytterligare sex förare med lite mer rutin som finns till hands om det ges tillfälle. Lagledare för det här gänget blir Magnus Sandberg och Roger Hultgren.
**Hela truppen ser ut enligt följande: **

  • Avon van Dyck
  • Philip Olofsson
  • Noel Wahlquist
  • Theo Johansson
  • Joel Kling
  • Anton Karlsson
  • Alexander Woentin
  • Ricky Kling
  • John Lindman
  • Mikael Axelsson
Dela nyheten: