Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

PRESSRELEASE

Featured Image

VÄSTERVIK SPEEDWAY MED EGET LAG I UNGDOMSSERIEN 2021!

Efter att ha stått utanför ungdomsserien 2019 och ingått i ett kombinationslag tillsammans med Örnarna 2020 så kommer Västervik åter till start med ett lag i egen regi 2021.

Laget kommer att bestå av Västerviks killarna Adam Carlsson, Elias Bernhardsson och Måns Schörling samt Ludvig Hauri från Gullspång. Adam, Elias och Ludvig utgjorde tre av fyra pusselbitar i Västervik/Örnarna 2020 och Måns kommer att göra sin första säsong i serien. Ludvig som har Örnarna som moderklubb kommer 2021 att representera Västervik på heltid. Jonny Eriksson som ingick i kombinationslaget 2020 kommer att tävla för Rospiggarna som är tillbaka med ett lag i ungdomsserien, vi önskar honom varmt lycka till! Utöver serielaget så kommer Texas Johansson att köra i guldhjälmsklassen som är en bra förberedelse för att vara redo att kliva in i laget till 2022.

”Det känns rätt att gå in med ett lag under helt egen flagga till nästa säsong då vi har tre lokala killar samt Ludvig som bestämt sig för att fortsätta sin satsning i vår organisation.
Vi har en riktigt rolig säsong bakom oss där samtliga i laget var debutanter, alla har utvecklats under säsongen och kommer garanterat fortsätta att ta kliv framåt. Att vi har tre killar med lite rutin efter en säsong av tävlande som kan lotsa in Måns under hans debutsäsong är positivt. Vi har dessutom ett antal yngre killar och tjejer som förhoppningsvis vill fortsätta att träna för att ta över stafettpinnen när de andra tar klivet upp i klasserna” säger Johan Engman ungdomsansvarig.

”Det här är frukten av den satsning på nyrekrytering som tog ett ordentligt avstamp 2019 då vi stod helt utan ungdomsförare på 85cc. Mycket arbete har lagts ned under de två senaste säsongerna för att få fram nya lokala förare. Flertalet gamla förare och andra engagerade i klubben är med och bidrar med kunskap, tid och energi. Just ungdomsverksamheten är något som alla i klubben är överens om att det är viktigt att lägga kraft och resurser på” säger Morgan Andersson sportchef

Dela nyheten: