Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

PRESSRELEASE

Featured Image

Svenska Mästaren förlänger med Västervik Speedway!

Idag är vi mycket glada att kunna meddela att den individuella svenska mästaren och VM 4:an Fredrik Lindgren är klar för en fortsättning i klubben. Fredrik anslöt till Västervik mitt under säsongen 2021 och körde till sig ett snitt på 2,276 per heat på 11 matcher vilket placerade honom på 5:e plats i snittligan. I Polen representerade han Czestochowa under året och kommer även att representera dem säsongen 2022.

”Att ha Fredrik klar för nästa säsong är vi självklart mycket glada för. Han fick en viktig roll i laget när han anslöt under säsongen och gjorde ett utmärkt jobb. Det är också mycket glädjande för Bauhaus-ligan och svensk speedway att landets bästa förare är redo för en fortsättning i det svenska seriesystemet. Med all den rutin och erfarenhet som Fredrik samlat på sig under alla år i världseliten så vet jag att även många av de yngre förarna i truppen kommer att dra lärdom av det. När vi nu har Fredrik i laget så känns det som vi har en mycket bra spets i truppen då han under ett flertal år utmanat om Världsmästartiteln och tillhör de absolut vassaste förarna i världen”, säger sportchefen Morgan Andersson.

”Vi var väldigt glada över att få erbjudandet att få fortsätta i Västervik även för nästa år. För oss som team och mig som förare har Västervik hjälpt mig att återfå den goda känslan för att köra i Sverige igen. Organisationen i Västervik samt Morgan Andersson och Christian Harrysson Carlsson är en kombination av en bra grupp av människor som ständigt vill utveckla individerna som jobbar för klubben. Den andan gillar vi som team och samhörigheten mellan oss är otroligt positiv och stark. Vi ser fram emot 2022 tillsammans med Västervik Speedway!”, säger Fredrik Lindgren.

VÄSTERVIK SPEEDWAY 2022

 • Artem Laguta 2.479
  • Fredrik Lindgren 2.276
  • Bartosz Smektała 1.954
  • Viktor Kulakov 1.875
  • Gleb Chugunov 1.655
  • Mads Hansen 1.455
  • Anton Karlsson 0.500
  • Noel Wahlqvist 0.500
Dela nyheten: