Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

PRESSRELEASE

Featured Image

Peter Ljung är tillbaka i Västervik Speedway!

Peter Ljung har kört för oss i många år. För att vara exakt så blir det, med den kommande säsongen inte mindre än tolv säsonger i Västerviksdressen för smålänningen. Peter lämnade Västervik efter säsongen 2019 till förmån för Vetlanda. Efter två säsongers frånvaro är han återigen en del av Västervik Speedway. 2021 körde Peter 18 matcher i Bauhausligan för Vetlanda med ett snitt på 1.068 poäng per heat. Utöver Västervik så kommer han 2022 köra för Unia Tarnow i polska tredjeligan och Griparna i Allsvenskan.

”Vi är mycket glada att ha Peter tillbaka i klubben efter 2 års frånvaro då han förmodligen hade sina bästa säsonger i karriären 2018 – 2019 innan han tog beslutet att återvända till sin moderklubb Vetlanda. Vartefter lagbygget har fortgått och vi efter avslutad säsong såg att vi kommer behöva göra vissa förändringar för att hålla oss under 11,00 i snitt till 2022 så har intresset från vår sida ökat för Peter och det känns som det varit ömsesidigt. Med Peter i truppen får vi såklart mängder av rutin och erfarenhet men också en förare som trivs utmärkt på Hejla Arena. Jag är övertygad om att vi kommer få se en taggad och förberedd ”Kung” Ljung till nästa säsong och med hans för mig gynnsamma snitt så kommer han bli en mycket viktig förare för oss. Jag vet att Peter är riktigt revanschsugen efter de sista säsongerna och det ska bli intressant och roligt att återigen kampera ihop med den klubbikon han är”, säger sportchefen Morgan Andersson.

”Det är med stor glädje jag kommer ”hem” till Västervik och varför det känns som hem behöver väl ingen större förklaring efter mängder av säsonger i klubben. Västervik Speedway har under väldigt många år varit och är klubben i mitt hjärta. Efter en mindre lyckad utflykt till Vetlanda är det dags att vända skeppet i rätt riktning. Jag är både glad och stolt över att få denna möjlighet och tackar Morgan Andersson och klubben för detta förtroende. Var ju med och tog SM Guld 2005 för klubben och tycker det är dags nu igen när det vankas 100-års Jubileum för klubben nästa år. Måste också tillägga att det känns extremt bra att återigen få Hejla Arena som hemmabana då jag klassar den som en av de absolut bästa banorna och att återigen få träffa alla underbara supportrar och funktionärer som jag träffat under mina tidigare år i Västervik. Blir väl i stora drag ”sagan om konungens återkomst” ”, säger Peter Ljung med ett leende på läpparna!

VÄSTERVIK SPEEDWAY 2022

  • Artem Laguta 2.479
  • Fredrik Lindgren 2.276
  • Bartosz Smektała 1.954
  • Viktor Kulakov 1.875
  • Gleb Chugunov 1.655
  • Jaimon Lidsey 1.489
  • Mads Hansen 1.455
  • Peter Ljung 1.068
  • Anton Karlsson 0.500
  • Noel Wahlqvist 0.500
Dela nyheten: