Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

PRESSRELEASE

Featured Image

VÄRLDSMÄSTAREN KLAR FÖR FORTSÄTTNING I VÄSTERVIK SPEEDWAY!

Idag är vi glada att kunna meddela att 2021-års världsmästare Artem Laguta är klar för en fortsättning i klubben. Artem kom till Västervik i slutet av 2020 och körde även säsongen 2021 för oss. Artem hade ett bra år, han blev bland annat världsmästare för första gången och vann även polska ligan med sitt lag Wroclaw. I Sverige snittade han 2,479 poäng per heat. Det räckte till en andraplats i snittligan.

”Att fortsätta samarbetet med Artem som regerande Världsmästare och en ligaåkare av rang har varit högt upp på agendan. Upplägget kommer att vara ungefär det samma som under 2021 och så fort ligornas scheman är fastställda kommer vi tillsammans med teamet göra en planering som passar båda parter. Med Artem i truppen kommer vi få en spets i laget som känns trygg att ställa mot andra förare i absoluta toppskiktet då han under säsongen var i det närmaste oslagbar i många matcher. Vi ser med tillförsikt fram emot ytterligare ett framgångsrikt år tillsammans och vi är självklart mycket glada att ha regerande Världsmästaren i Västervik Speedways färger även 2022”, säger sportchefen Morgan Andersson.

”Jag är mycket glad att fortsätta i Västervik. Jag känner mig mycket välkommen i klubben och gillar staden som jag i år haft möjligheten att bekanta mig mer med. Årets säsong var mycket bra för min del och resulterade i ett liga-guld med mitt polska lag Wroclaw och att min dröm om att bli individuell Världsmästare gick i uppfyllelse. Nästa säsong kommer jag göra allt jag kan för att bidra med ett så bra jobb som möjligt och förhoppningsvis hjälpa Västervik att nå en medalj av ädlare valör en årets brons. Tack till fans, sponsorer och alla i klubben vi ses 2022”, säger Artem Laguta.

**VÄSTERVIK SPEEDWAY 2022 **

Artem Laguta 2.479

Bartosz Smektala 1.954

Anton Karlsson 0.500

Noel Wahlqvist 0.500

Dela nyheten: