Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Peter Ljung ansluter till Västervik Speedway

Featured Image

Han har representerat klubben i tolv säsonger och gått under smeknamnet ”Kung Ljung”. Nu står det klart att klubbikonen Peter Ljung åter drar på sig Västerviksdressen.

Kommande vecka väntar ett hektiskt schema för Västervik Speedway med dubbla matcher mot länsrivalen Dackarna. Tillgängligheten på förare till onsdagens returmöte är dock begränsad på grund av att de danska individuella semifinalerna arrangeras samma dag. Således är varken Mads Hansen eller Matias Nielsen tillgängliga till onsdagens hemmamatch – vilket fått Västerviks sportchef och lagledare Morgan Andersson att agera.

 

-Vi har vetat om detta ett tag och funderat över olika lösningar. Efter att ha pratat med Peter Ljung har vi tagit beslutet att lyfta in honom i truppen. Vi vill stabilisera och bredda det nedre skiktet rent snittmässigt i truppen. Och då är vi väldigt glada över att välkomna Peter Ljung tillbaka till Västervik, säger Morgan Andersson.

 

Peter Ljung behöver knappast någon närmare presentation efter tolv säsonger och mängder med minnesvärda insatser i Västerviksdressen. Morgan Andersson berättar att Ljung först och främst är tilltänkt för onsdagens match.

 

-Det är i första hand en lösning för hemmamatchen mot Dackarna där Ljung kommer att vara med och hjälpa Västervik Speedway.

 

Peter Ljung går in på med ingångssnittet 0.500.

 

Dela nyheten: