Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Oavgjort i Motala på tisdagskvällen!

Featured Image

Västervik besökte RMV Skog Arena i Motala för tredje bortamatchen i Bauhausligan och efter att ha fått jaga matchen igenom så var man tillslut ikapp när samtliga heat var körda. Slutresultatet blev 45-45.

Västervik inledde lite avvaktande, medan Piraterna var taggade från heat ett. Bortalaget klamrade sig dock fast och efter de tre första heaten så var underläget bara fyra poäng, då det blev oavgjort i första och tredje samt en 5-1:a för Piraterna i heat två genom Jonasson/Kildemand mot Laguta/Wahlqvist. Jonasson tog starten med Laguta bakom sig, men på varv två så körde en ivrigt jagande Kildemand om Laguta till publikens jubel.

Fortsatt tätt och jämnt, då även heat fyra och fem slutade oavgjort 3-3. I heat sex kom sedan en 4-2:a för hemmalaget genom Jamrog/Ellis mot Przedpelski/Karlsson. Piraterna hade 5-1 läge efter två varv, men på det tredje varvet så lyckades Przedpelski ta sig förbi Ellis och spräckte där med 5-1:an. Var heller inte långt ifrån att kunna ta heatsegern, då han jagade Jamrog febrilt på varv fyra. Västervik var så här långt med i matchen, men fick jaga och jaga då starterna inte riktigt satt där.

Ett övertag för Västervik, första i matchen kom i heat sju då Smektala/Lidsey körde in en 4-2:a mot Fajfer/Broberg. Här tog Smektala starten och höll hela vägen in medan Lidsey körde om Broberg i slutet på första varvet. Därefter väntade ett oavgjort heat innan Piraterna körde in en ny 4-2:a i heat nio. Här hade Västervik 5-1 i första sväng, men sedan kom det två kanoner i form av Kildemand/Jonasson på varsin sida om Karlsson. Kildemand om Przedpelski på varv två efter att ha legat hack i häl.

Inför paus var ställningen 30-24. Oavgjorda heat fortsatte efter paus, i heat tio och tolv men däremellan lyckades det landa in en 4-2:a för hemmalaget i heat elva där Przedpelski var nära Fajfer, men tog sig inte förbi. Utdraget mellan Broberg/Karlsson.

Inför nomineringen så fanns spänningen där och eftersom det nu skiljde åtta poäng så valde Västervik att toppa inför heat tretton. In med Laguta/Przedpelski som planenligt körde in lagets första 5-1:a mot Ellis/Broberg. Västervik smällde sedan till med ytterligare en 5-1:a i heat fjorton, nu genom Smektala/Lidsey mot Jamrog/Jonasson. Båda heta från start, där Smektala tog ledningen och fick med sig Lidsey.

Lika, 42-42 inför femtonde där Västervik ställde upp med samma förare som i trettonde, alltså Laguta/Przedpelski. Nu mot Kildemand/Fajfer. Här hade bortalaget 4-2, men när Kildemand var stentuff mot Przedpelski som fick en lång resa i första sväng och gick omkull på varv två så spräcktes den. Przedpelski utesluten och allt hängde nu på Laguta, kvällens förare i Västervik som var tvungen att vinna heat femton för att fixa oavgjort. Han flög iväg från start och sedan var det över. Spännande in i det sista!

Resultat

Piraterna – 45
1. Adam Ellis – 5+3 (1, 1, 1, 1, 1)
2. Jakub Jamrog – 9+1 (2, 3, 2, 1, 1)
3. Tomas Jonasson – 7+1 (3, 1, 1, 2, 0)
4. Peter Kildemand – 11+1 (2, 2, 3, 2, 2)
5. Oskar Fajfer – 11+1 (3, 2, 2, 3, 1)
6. Rasmus Broberg – 2+1 (0, 1, 0, 1, R)
7. Ingen sjua

Västervik – 45
1. Bartosz Smektala – 9 (0, 3, 3, 0, 3)
2. Jaimon Lidsey – 9+1 (3, 0, 1, 3, 2)
3. Philip Olofsson – 0 (N, N, N, N)
4. Artem Laguta – 16 (1, 3, 3, 3, 3, 3)
5. Pawel Przedpelski – 10+1 (2, 2, 2, 2, 2, FX)
6. Anton Karlsson – 1+1 (1, 0, 0, 0, 0)
7. Noel Wahlqvist – 0 (0, 0, 0)

Dela nyheten: