Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

OAVGJORT I KUMLA

Featured Image

Västervik körde oavgjort i säsongens andra match, mot Indianerna på Glottra Skog Arena i Kumla. Slutresultat 45-45.

MATCHRAPPORT signerad Jimmy Gustafsson

Västervik körde oavgjort i säsongens andra match, mot Indianerna på Glottra Skog Arena i Kumla. Slutresultat 45-45.

Det började lite trevande för Västervik, men det var också ett starkt Indianerna som stod för motståndet. I heat 1 fick Iversen en tillrättavisning för dålig startdisciplin, omstart samtliga. 4-2 blev det, Iversen/Bellego mot Smektala/Lidsey. Jämn start men Iversen till ledning med Smektala bakom. Förarna på rad i samtliga varv. Heat 2 slutade 3-3 efter att Kung Ljung tagit Västerviks första heatseger, före vilt jagande bröderna Grahn. Wahlquist gick omkull i första sväng på varv fyra. Ny 4-2:a för Indianerna i heat 3 från Holder/Krakowiak mot Lindgren/Chugunov. Holder tog starten och höll den även om Lindgren var tätt bakom. Chugunov fick problem med cykeln på slutvarvet. Efter att heat 4 blivit 3-3 då Przedpelski tog heatsegern och Jonatan Grahn den viktiga enpoängaren så var underläget 4 poäng inför första sladdning.

Första övertaget för Västervik kom i heat 5 när Chugunov/Ljung körde in en 4-2:a mot Iversen/Gustav Grahn. Grahn blev utesluten när han gick omkull på eget grepp i andra sväng på varv tre. I omstarten var Iversen hetast från tejpen men Chugunov ville annat och passerade på insidan på bortre rakan varv ett. Ljung en bit efter. I heat 6 så hade Västervik 4-2 läge efter att Lidsey tog täten och Krakowiak fick stopp ut på rakan. Den spräcktes däremot när Holder flög förbi Lidsey ut på varv två. Istället 3-3. Övertag för hemmalaget igen i heat 7, 4-2 genom Iversen/Bellego mot radarparet Chugunov/Lindgren. Här fick Lindgren stopp direkt vid start. Chugunov jagad av indianparet och kunde inte hålla undan för Iversen som tog sig om på utsidan i slutet på varv ett. Kändes som att Västervik var på väg att få lite medvind efter övertaget i heat 5, men underläge med fyra poäng fortsatt, 23-19.

Tesen om medvind sprack tydligare när Indianerna i heat 8 tog kvällens första 5-1:a. Krakowiak/Holder mot Przedpelski/Wahlquist. Inget snack från hemmaförarna. Men, det kan svänga fort i den här sporten och ett snabbt svar kom i heat 9. 5-1 för Västervik, Smektala/Lidsey mot Jonatan Grahn/Fricke. En ganska enkel sådan då Fricke inte kom iväg från start och hamnade rejält efter. Körde sedan tre varv innan han fick stopp. Grahn var några cykellängder efter ledarduon. Det var inte klart här för i heat 10 så smällde det till igen. En ny 5-1:a för Västervik, denna gång Przedpelski/Ljung mot Bellego/Gustav Grahn. Två bra starter från bortaförarna som kunde hålla undan utan större bekymmer. Inte så mycket omkörningar så här långt i matchen så det handlade mycket om starterna. Båda lagen snabba när de hamnade i tätposition. I paus var det helt lika, 30-30.

Heat 11 blev 4-2 för Västervik. Tredje raka heatet med övertag. Lindgren/Lidsey mot Krakowiak/Fricke. Tätt heat och 5-1 för bortalaget innan Krakowiak susade om Lidsey på bortre rakan varv två. Ett par 3-3:or efter detta. I heat 12 vann Smektala från start till mål, bara lite hotad av Holder under varv ett och i heat 13 fick vi se Lindgren göra kvällens upphämtning. 5-1 per omgående för Indianerna innan jakten inleddes. Först förbi Fricke på insidan i utgången av andra sväng varv ett och sedan om Bellego med hög fart på insidan på bortre rakan varv tre. Vilka chaufförer han och många andra är, jösses! Bara att lyfta på hatten och njuta.

Ledning med två poäng för Västervik inför kvällens två sista heat. Dramatik och nervositet. Heat 14 landade in med 4-2:a för Indianerna. Fricke/Iversen mot Smektala/Ljung. Smektala tog starten och höll den till andra sväng då Fricke kom som skjuten ur en kanon på utsidan. Förarna på rad i resterande tre varv. Odramatiskt i heat 15, 3-3 och ytterligare en heatseger för Lindgren som rundade fältet i första sväng och ut på rakan. Höll undan relativt enkelt. Przedpelski inte nära för enpoängaren.

Bra match som mycket väl hade kunnat sluta med vinst. Västervik fick jaga hela tiden och hade ett underläge med 8 poäng som mest innan man i heat 10 kunde kvittera matchen. Sedan ledning efter det fram till heat 14 då Indianerna kom ikapp. En poäng med mersmak.

Resultat

Indianerna – 45

 1. David Bellego – 5 (1, 1, 1, 2)
 2. Niels-Kristian Iversen – 10+1 (3, 2, 3, 1*, 1)
 3. Chris Holder – 12+1 (3, 3, 2*, 2, 2)
 4. Norbert Krakowiak – 7+1 (1, R, 3, 2, 1*)
 5. Max Fricke – 6+1 (2, R, 0, 1*, 3)
 6. Jonatan Grahn – 4+1 (2, 1*, 1)
 7. Gustav Grahn – 1+1 (1*, FX, 0)

Västervik – 45

 1. Bartosz Smektala – 11+1 (2, 1*, 3, 3, 2)
 2. Jaimon Lidsey – 5+1 (0, 2, 2*, 1)
 3. Fredrik Lindgren – 11 (2, R, 3, 3, 3)
 4. Gleb Chugunov – 5 (0, 3, 2, 0)
 5. Pawel Przedpelski – 7 (3, 1, 3, 0)
 6. Peter Ljung – 6+1 (3, 1, 2*, 0)
 7. Noel Wahlquist – 0 (F, 0, 0)
Dela nyheten: