Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Noel Wahlquist återvänder till Västervik Speedway

Featured Image

Noel Wahlquist fostrades i Västervik Speedway där han växte fram till en av Sveriges mest lovande talanger. Nu står det klart att 20-åringen återvänder till moderklubben.

– Vi blev naturligtvis väldigt glada när Noel visade intresse för att återvända. Han växte upp i Västervik Speedway och har varit klubben trogen under karriären med undantag för de två senaste säsongerna. Jag både hoppas och tror att Noel kan ta ytterligare kliv i sin utveckling kommande säsong. Han är väl medveten om den tuffa konkurrenssituation som råder om en plats i laget, men har definitivt kapaciteten att köra matcher i Bauhausligan. Varmt välkommen tillbaka Noel, säger Västervik Speedways sportchef Morgan Andersson

För Västervikspubliken är det inte något okänt namn som nu återvänder till klubben. Noel Wahlquist inledde sin karriär i Västervik Speedway redan under guldhjälms-åren och växte så småningom fram till en av landets allra största talanger. Han debuterade i Bauhausligan redan som 16-åring, och med flera framträdanden i det svenska juniorlandslaget samt ett JSM-silver så sent som 2023, är Wahlquist ett av de stora framtidshoppen inom svensk speedway.

– Jag ser verkligen fram emot att vända hem till moderklubben efter två säsonger på annat håll. Det känns mycket bra att tillhöra Västervik Speedway igen och vara med i jakten på SM-guldet. Förhoppningsvis kan jag hålla mig skadefri och utvecklas ännu mer. Det ska givetvis bli väldigt kul att träffa alla fans, sponsorer och funktionärer igen. Vi ses på Hejla Arena i sommar, säger Noel Wahlquist själv om att återvända till moderklubben.

Den gångna säsongen var delvis skadefylld för Wahlquist, som dock noterades för fyra matcher i Bauhausligan med ett snitt på 0,750. I allsvenskan, där han under säsongen representerade Griparna, blev det ett snitt på 1,379 över tolv körda matcher. Ingångssnittet till Bauhausligan 2025 blir 0,750.

Dela nyheten: