Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Max Fricke ansluter till Västervik Speedway – ”Vi ska jobba hårt tillsammans”

Featured Image

På meritlistan finns såväl GP-segrar som Speedway of Nations-guld. Nu står det klart att den trefaldige australiske mästaren Max Fricke blir Västerviks tredje nyförvärv till 2024.

  • Jag ser verkligen fram emot att få tillhöra Västervik 2024. Det var den första banan jag körde på i Sverige när jag debuterade 2015. Jag har alltid tyckt om att köra där, men den här gången blir det som hemmaförare istället för motståndare, säger Max Fricke och fortsätter:
  • Västervik är ett lag med fin historia som nått stora framgångar. Förhoppningsvis kan jag vara med och fortsätta bygga på den framgången nästa år. Vi ska jobba hårt och tillsammans som ett lag och på så vis nå så bra resultat som möjligt. Jag tycker att lagbygget ser starkt ut och jag ser ingen anledning till varför vi inte ska vara med och slåss om guldet i slutet av säsongen.
    2022 tog Max Fricke hem GP-segern på nationalstadion i Warszawa inför 50 000 åskådare. Samma år var han med och körde hem Speedway of Nations till Australien – landets första VM-titel sedan 2002. Genom åren har det blivit närmare 50 GP-starter för 27-åringen som nästa säsong står som förstereserv i SGP. Under den gångna säsongen hade Fricke ett snitt på 2.283 inklusive bonus – och var med det snittsexa i Bauhausligan. Enligt sportchef Morgan Andersson har fokus legat på att hitta en toppförare som är tillgänglig hela säsongen.
  • Vi har varit ute och sonderat marknaden efter förare som verkligen vill åka en hel säsong. Och det vill Max. Till nästa säsong är han förstereserv i SGP så det kan mycket väl bli några deltävlingar för honom. Jag tycker att den gångna säsongen var hans kanske bästa i Sverige hittills. Han är relativt ung, men har samtidigt varit med väldigt länge i toppen. Sedan är Max är riktigt bra kille att ha i laget, och det är nog så viktigt. Så vi är jätteglada att kunna knyta till oss Max, och Västervik har sedan tidigare bra erfarenheter av australiensare i laget, säger Morgan Andersson.
    Även i polska Ekstraliga stod Fricke för en stark säsong – och med ett snitt på imponerande 2.000 var han GKM Grudziadz främste förare. Ingångssnittet till Bauhausligan 2024 blir 2.265.

Truppen 2024

Max Fricke – 2.265

Robert Lambert – 2.063

Bartosz Smektala – 1.627

Mads Hansen – 1.542

Jacob Thorssell – 1.463

Luke Becker – 1.333

Anton Karlsson – 0.500

Foto: Emil Särnehed/SarnehedPhoto

Dela nyheten: