Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Matias Nielsen förlänger med Västervik Speedway

Featured Image

Matias Nielsen är ett av de stora framtidshoppen inom dansk speedway. Nu är 25-åringen klar för sin andra raka säsong i Västervik Speedway.

– Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till Västervik för säsongen 2025. Det var fantastiskt att köra för klubben under den här säsongen där jag också fick mer erfarenhet av den svenska ligan. Jag ser fram emot att fortsätta bygga vidare på den grunden till nästa säsong. Jag kan knappt vänta med att snart få ge allt på banan igen, säger Matias Nielsen om kontraktsförlängningen som gäller över 2025.

Matias Nielsen, med meriter från det danska juniorlandslaget, anslöt till Västervik Speedway inför den gångna säsongen. Trots färre Bauhausliga-matcher än planerat visade Nielsen sin höga kapacitet när han väl var på banan – och sportchef Morgan Andersson ser stor utvecklingspotential i dansken.

– Att erbjuda Matias en förlängning var inga tveksamheter från vår sida. Han hade tyvärr en del småskador under säsongen och körde bara tre matcher för oss vilket var färre än ursprungsplanen. Men han omger sig med ett bra team och är en racer av rang som aldrig ger upp – och med det passar han in bra i Västervik Speedway, säger Morgan Andersson.

Och även i den polska andraligan noterades Nielsen för en fin säsong med ett snitt på 1,859 på 16 körda matcher för PSZ Poznan. Ingångssnittet till Bauhausligan 2025 blir 1,514.

 

Truppbygget 2025

Robert Lambert – 2,368

Mads Hansen – 1,813

Fredrik Lindgren – 1,677

Jacob Thorssell – 1,586

Bartosz Smektala – 1,544

Matias Nielsen – 1,514

Dela nyheten: