Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

MATCHRAPPORTER

Featured Image

Matchrapporter från Semifinal 1 och 2 på Skrotfrag och Hejla Arena signerad Jimmy Gustafsson

{!A}

Västervik föll med fyra poäng i den första semifinalen på Skrotfrag Arena i Målilla. Slutresultat 47-43.

När regnet slutade falla ner från den mörka himlen och banan gjorts i ordning så kunde matchen äntligen komma igång.

Övertag per omgående i det första heatet för Västervik när Laguta/Smektala körde in en 4-2:a mot Woffinden/Janowski. Bortaparet med bra starter, men Woffinden ville annat och hakade på bakom en snabb Laguta. Janowski fick slå av efter en lång resa i första sväng och blev avhängd direkt. I heat två tog Dackarna sin första heatseger när Jensen åkte ifrån med Tarasenko bakom sig. Tajt i första sväng dock och det var 4-2 för hemmalaget ut på rakan när Thorssell passerade Lindgren på utsidan, men i andra sväng kunde Lindgren svara på genom en omkörning på insidan och höll sedan undan för enpoängaren. Därmed 3-3 i heatet. Första övertaget för hemmalaget kom i heat tre när Doyle/Kling tog en 4-2:a mot Przedpelski/Karlsson. Doyle flög iväg från start och Kling förbi Karlsson på insidan direkt i första sväng. Przedpelski jobbade på från sin andraplats men hade inget att komma med för att kunna hota Doyle på allvar. Starterna enormt viktiga då möjligheterna att köra om var begränsade. Tungt sprut också som bromsade upp farten när man hamnade efter.

Kvällens första och enda 5-1:a tog hemmalaget i heat fyra när Thorssell/Jensen körde mot Laguta/Smektala. Genom en bra första sväng från Dackeparet så fick de direkt ett övertag. Smektala fick problem i första sväng och var utan chans på poäng efter det. Laguta jagade på men luckan var för stor att ta ikapp. Det femte heatet blev utdraget, slutade 3-3 efter att Doyle tagit sin andra raka heatseger. En ny 4-2:a för Dackarna i heat sex, Woffinden/Janowski mot Przedpelski/Karlsson. Woffinden till tät och fick några meter på Przedpelski som var närmast bakom. Ledningen drygades ut varv efter varv. Janowski inte nära för att kunna störa Przedpelski om tvåpoängaren. Fortfarande var starterna väldigt viktiga, viktigare än normalt. Föraren i ledning fick ofta en lucka relativt snabbt i heaten.

Västervik körde in två raka 4-2:or sedan, i heat sju och åtta. I det sjunde Laguta/Smektala mot Doyle/Kling. Här var Laguta överlägsen även om starten inte var tipp topp som man är van med när det gäller honom. Fick Smektala med sig men Doyle om på utsidan på rakan. Man höll sina positioner därefter. I det åttonde var det Tarasenko/Lindgren mot Woffinden/Janowski. Fin start från Tarasenko och till ledning med Woffinden på jakt efter sig. Lindgren förbi Janowski på utsidan i första sväng. Det sista heatet innan paus, heat nio blev 3-3. Thorssell snabbast från start men Przedpelski med en snygg omkörning på utsidan ut på rakan. Inte lätt för Wahlqvist att komma in i hetluften efter att ha stått vid sidan om i åtta heat. I paus var ställningen 28-26 till Dackarnas fördel.

Ett utdraget heat i det tionde. Jensen/Woffinden körde in en 4-2:a mot Tarasenko/Smektala. Jensen fick genast en cykellängd från start och det tappade han inte. Förarna på rad bakom honom. När Doyle tog sin tredje heatseger för kvällen i heat elva så gav det 3-3 då Przedpelski tog tvåpoängaren och Wahlqvist den så viktiga enpoängaren. Doyle rejält snabb så Przedpelski var aldrig nära. Sista heatet innan nomineringen slutade 4-2 för bortalaget, Laguta/Lindgren mot Thorssell/Janowski. Laguta från start till mål, hans tredje heatseger. Lindgren tryckte sig förbi Janowski på insidan i första sväng och kunde hålla undan. Enpoängarna väldigt viktiga, framförallt en kväll där omkörningsmöjligheterna var svåra.

Med tre heat kvar så var det fortfarande en ledning med två poäng för Dackarna, 37-35. Den ledningen utökades i heat tretton då Janowski/Kling kammade hem en 4-2:a mot Smektala/Wahlqvist. Janowski från start till mål, hans enda heatseger. Wahlqvist nära Kling på varv ett men kom för långt ut i det tjocka materialet i andra sväng och tappade allt. Avslutningsvis två raka 3-3 heat, i det fjortonde och femtonde. I fjortonde var det på gång att bli 5-1 för bortalaget då båda förarna fick bra starter. När sedan Lindgren tvingades flytta ut i första sväng då det gick långsammare längre in så hamnade Przedpelski som fanns utanför honom i det tjocka materialet. Då kunde hemmaförarna passera på insidan. I femtonde tog Laguta ytterligare en heatseger, den fjärde för kvällen. Doyle var i hasorna på honom i andra sväng på varv ett men sedan fick ryssen en lucka.

Västervik tog alla nollor i de tre sista heaten men det viktigaste var att det inte blev för stort övertag för Dackarna. Det skiljer endast fyra poäng inför semifinal 2 på Hejla Arena.

Resultat

Dackarna – 47
1. Tai Woffinden – 10 (2, 3, 2, 1, 2)
2. Maciej Janowski – 4 (0, 1, 0, 0, 3)
3. Jacob Thorssell – 8+1 (0, 3, 2, 2, 1)
4. Rasmus Jensen – 10+3 (3, 2, 1, 3, 1)
5. Jason Doyle – 13 (3, 3, 2, 3, 2)
6. Ricky Kling – 2 (1, 0, 0, 0, 1)
7. Avon Van Dyck – 0 (Körde ej)
Västervik – 43
1. Artem Laguta – 13 (3, 1, 3, 3, 3)
2. Bartosz Smektala – 4 (1, 0, 1, 0, 2)
3. Vadim Tarasenko – 9 (2, 2, 3, 2, 0)
4. Fredrik Lindgren – 7+2 (1, 1, 1, 1, 3)
5. Pawel Przedpelski – 9 (2, 2, 3, 2, 0)
6. Anton Karlsson – 0 (0, 0, N, N)
7. Noel Wahlqvist – 1+1 (0, 1, 0)

{!B}

Västervik förlorade bara en hemmamatch under säsongen, i semifinal 2 mot Dackarna på Hejla Arena. Slutresultat 41-49.

Västervik hade fyra poäng att ta ikapp ifrån första mötet i Målilla och kvällen inleddes inte på det sättet som man hade hoppats på. Direkt 4-2 för Dackarna från firma Janowski/Woffinden mot Smektala/Przedpelski. Smektala fick den bästa starten men blev passerad av Janowski på utsidan i andra sväng samtidigt som Woffinden var stenhård mot Przedpelski som fick slå av på gasen. 4-2 för bortalaget även i heat två, då genom Thorssell/Jensen mot Lindgren/Tarasenko. Det var 5-1 dock för Dackeparet innan Lindgren kunde spräcka den i första sväng på varv två. Heat tre utan dramatik, Laguta från start till mål och Wahlqvist inte nära Doyle för en enpoängare. 3-3 i heatet. Dackarna hetare från tejpen och var väldigt snabba även ute på banan.

Första 5-1:an för kvällen kom i heat fyra och blev bortalagets. Janowski/Woffinden tog den mot Lindgren/Tarasenko. Snabba från start och höll undan ganska enkelt. Två 3-3 följde därefter, i heat fem och sex. Laguta med sin andra heatseger i det femte där bortaförarna var nära på första varvet, sedan fick ryssen en lucka. I det sjätte var Doyle snabb iväg från tejpen men Smektala förbi på insidan i första sväng innan Doyle kunde svara på utsidan i andra sväng. Samtidigt fick Przedpelski kämpa febrilt för att hålla Kling bakom sig, framförallt på det första varvet. Västervik hade så här långt tagit fem av sex nollor och då blir det tungt mot ett lag av Dackarnas kaliber.

I heat sju toppade Västervik in Smektala istället för Karlsson, men den gick inte hem då Dackarna tog sin andra 5-1:a, återigen från firma Woffinden/Janowski, nu mot Smektala/Laguta. Dackeparet snabba iväg från start och släppte inte det greppet även om Smektala nosade litegrann på varv två. I de två sista heaten innan paus fick hemmalaget övertag för första gången, 4-2 i båda. I åttonde genom Lindgren/Smektala mot Jensen/Thorssell. Lindgren tog ledningen och fick med sig Smektala innan denne blev omkörd av Jensen på utsidan i andra sväng. Här toppades Lindgren in istället för Przedpelski. I det nionde var det dags för Laguta att ta sin tredje heatseger, ohotad. Lindgren jagade på Doyle på andraplatsen men kom aldrig om. Kling en bit efter. Laguta toppades in istället för Tarasenko. Ställningen i paus 31-23 för Dackarna.

Hemmalaget fick sedan övertag även i det tionde heatet, en 4-2:a från Smektala/Tarasenko mot Thorssell/Janowski. Ett tätt heat rakt igenom. Tarasenko fick med sig Smektala för en 5-1:a, men i andra sväng kom Thorssell på utsidan och kunde passera. Sedan fick Tarasenko slita ordentligt för att hålla en snabb Janowski bakom sig. Dackarna kontrade därefter på denna lilla våg av övertag som Västervik hade i tre raka heat genom att köra in två 4-2:or i heat elva och tolv. I det elfte Doyle/Kling mot Laguta/Wahlqvist. Doyle från start till mål med en jagande Laguta efter. Kling hade kontroll på enpoängaren. I tolfte Woffinden/Jensen mot Lindgren/Przedpelski. Przedpelski med bra start innan båda bortaförarna tog sig förbi på insidan i första sväng, 5-1 då. Sedan gjorde Lindgren en fin andra sväng och förbi Jensen på insidan, men denne svarade per omgående och tog tillbaka andraplatsen innan Lindgren på utsidan i första sväng på andra varvet kom med ett sista svar och höll sedan undan för tvåpoängaren.

Med nomineringsheaten kvar så var inte matchen men väl semifinalen avgjord då Dackarna hade ledningen med 41-31 och fyra poäng att gå på från första mötet. 3-3 i heat tretton. Tarasenko tog starten men Jensen förbi på insidan i första sväng och Karlsson trea. Positionerna höll sig efter det. Övertag hemmalaget i det fjortonde heatet, 4-2 från Smektala/Przedpelski mot Janowski/Thorssell. 5-1 för Västervik som dock spräcktes direkt ut på rakan när Janowski på utsidan kunde passera Przedpelski. Inga omkörningar därefter. GP heatet, det femtonde med fyra VM-förare på startlinjen slutade 3-3 efter att Lindgren tagit sin andra heatseger, bortaförarna efter och Laguta avslutade med en nolla.

Säsongen är över. Västervik har gjort det riktigt bra men ikväll förlorade man mot ett ruggigt starkt lag. Dackarna var helt enkelt för bra.

Resultat

Västervik – 41
1. Bartosz Smektala – 12 (2, 2, 1, 1, 3, 3)
2. Pawel Przedpelski – 2+1 (0, 1, N, 0, 1)
3. Fredrik Lindgren – 12 (2, 1, 3, 1, 2, 3)
4. Vadim Tarasenko – 3 (0, 0, N, 1, 2)
5. Artem Laguta – 11 (3, 3, 0, 3, 2, 0)
6. Anton Karlsson – 1+1 (N, 0, N, N, 1)
7. Noel Wahlqvist – 0 (0, 0)
Dackarna – 49
1. Tai Woffinden – 10+2 (1, 2, 3, 3, 1)
2. Maciej Janowski – 10+1 (3, 3, 2, 0, 2)
3. Jacob Thorssell – 6+1 (3, 1, 0, 2, 0)
4. Rasmus Jensen – 9 (1, 2, 2, 1, 3)
5. Jason Doyle – 11+1 (1, 3, 2, 3, 2)
6. Ricky Kling – 3 (2, 0, 0, 1, 0)
7. Avon Van Dyck – 0 (Körde ej)

Dela nyheten: