Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Matchrapport Rospiggarna – Västervik

Featured Image

Västervik besökte Credentia Arena i Hallstavik och det blev en tung kväll. Slutresultatet skrevs till 55-35.

**Västervik besökte Credentia Arena i Hallstavik och det blev en tung kväll. Slutresultatet skrevs till 55-35. **

Rospiggarna vred på gashandtaget ordentligt redan från heat ett. Lahti/Dudek med en 5-1:a mot Kulakov/Lidsey och det var inget snack om saken. Hemmaförarna åkte ifrån efter ett varv. Västervik repade dock mod och med två heatsegrar i heat två och tre så blev det 3-3 i dessa. Smektala vann det andra och fick med sig Hansen men Nilsson förbi på insidan ut på första rakan, varv ett. Sedan smet även Huckenbeck förbi i andra sväng på samma varv. Kulakov vann heat tre, från början till slut men var tvungen att vara snabb då Miedzinski jagade på ordentligt bakom. Wahlqvist en bit ifrån Henderson i jakten på enpoängaren.

I nästa heat med övertag, vilket blev heat fyra så var det återigen hemmalaget som stod för den. 4-2 genom Huckenbeck/Nilsson mot Smektala/Lidsey. Det var 3-3 men när Lidsey hamnade för långt ut i andra sväng på första varvet så kunde Nilsson enkelt ta sig om. Huckenbeck snabb och åkte ifrån. 3-3 i heat fem och Smektalas andra heatseger, men han fick slita hårt för att hålla Miedzinski bakom sig. Hansen nära Henderson i sista sväng men blev utan poäng. Ytterligare ett heat med övertag för hemmalaget i heat sex. 4-2 av Dudek/Lahti mot Kulakov/Wahlqvist. Tajt i första sväng där Kulakov var tuff mot Lahti och tog andraplatsen. Utdraget efter två varv. Rospiggarna hetare från start så här långt och Västervik fick jaga. Inte mycket omkörningar.

Västerviks första övertag kom i heat sju när man valde att toppa. Hansen skulle ha tagit detta ridersheat men blev bortplockad och in med Smektala. Smektala med en kanonstart och inte hotad efter det. Lidsey med sin första och enda poäng för kvällen men hade Henderson nära i två varv. 4-2 för bortalaget. Rospiggarna svarade per omgående med två raka 5-1:or i heat åtta och nio. Lahti/Dudek mot Smektala/Hansen i det åttonde där Smektala dock fick en bra start men Lahti upp i ledning. Dudek om Smektala ut på rakan, varv ett. I nionde kördes 5-1:an in av Huckenbeck/Nilsson mot Kulakov/Lidsey och här toppade Västervik in Lidsey istället för Wahlqvist, vilket inte gav utdelning. Pangstart för hemmaförarna men Kulakov höll temporärt undan för Nilsson som ivrigt jagade på från sin tredjeplats. Omkörningen kom direkt ut på det andra varvet, på utsidan. Ställningen i paus 34-20 och en tung uppförsbacke för Västervik. Underläge även i kampen om bonuspoängen så långt.

I heat tio kom en välbehövlig 5-1:a för bortalaget när Kulakov/Hansen tog den mot Nilsson/Dudek. Kulakov toppades in istället för Lidsey som skulle kört detta ridersheat. Bra start och en snygg omkörning av Hansen som på insidan passerade båda hemmaförarna. Sedan fick han slita för att hålla Dudek bakom sig, som senare fick stopp på tredje varvet. Lyckan blev inte långvarig då hemmalaget återigen kom med ett snabbt svar i heat elva. Miedzinski åkte ifrån men bakom honom fick Kulakov jobba för tvåpoängaren efter att ha kört om Henderson precis vid mållinjen på varv ett. Wahlqvist inte riktigt nära Henderson. Heat tolv slutade 3-3 och återigen en heatseger av Smektala. Han såg ut att få med sig Lidsey men då kom hemmaförarna som raketer på insidan efter första sväng och inget dramatiskt efter det. Nu hade Västervik plockat in två poäng så underläget inför de avslutande tre heaten var 42-30.

Hoppet för oavgjort släcktes direkt i heat tretton när Nilsson/Henderson tog en 4-2:a mot Hansen/Wahlqvist. Det var 5-1 men den spräckte Hansen ut på första rakan då han passerade Henderson. Wahlqvist inte långt ifrån enpoängaren. Karlsson nominerades först men plockades bort och Hansen körde istället. Med ännu en 4-2:a i heat fjorton, nu genom Dudek/Miedzinski mot Hansen/Lidsey så var även bonuspoängen förlorad för Västervik. Hansen tog ledningen men blev omkörd av Dudek per omgående ut på andra varvet. Miedzinski ordentligt nära Hansen som fick slita febrilt för andraplatsen. Kvällen avslutades som den började, nämligen med en 5-1:a för Rospiggarna. Lahti/Huckenbeck mot Smektala/Kulakov. Lahti till ledning med Smektala bakom sig och Huckenbeck sida vid sida med Kulakov i slutet på varvet och tog sig om på utsidan i första sväng på varv två. Byggde sedan upp fart varv efter varv för att så småningom även passera Smektala på samma sätt.

En tung kväll för Västervik mot ett starkt hemmalag! Nya tag på tisdag då Piraterna gästar Hejla Arena.

Resultat

Rospiggarna – 55
1. Patryk Dudek – 10+2 (2, 3, 2, R, 3)
2. Timo Lahti – 11+1 (3, 1, 3, 1, 3)
3. Kai Huckenbeck – 11+2 (1, 3, 3, 2, 2)
4. Kim Nilsson – 9+1 (2, 1, 2, 1, 3)
5. Adrian Miedzinski – 10 (2, 2, 2, 3, 1)
6. Daniel Henderson – 4+2 (1, 1, 0, 1, 1)
7. Erik Georghe – 0 (Körde ej)

Västervik – 35
1. Jaimon Lidsey – 1 (0, 0, 1, 0, N, 0, 0)
2. Fredrik Lindgren – RR
3. Mads Hansen – 6+1 (0, 0, N, 0, 2, 2, 2)
4. Bartosz Smektala – 16 (3, 2, 3, 3, 1, 3, 1)
5. Viktor Kulakov – 12 (1, 3, 2, 1, 3, 2, 0)
6. Noel Wahlqvist – 0 (0, 0, N, 0, 0)
7. Anton Karlsson – 0 (N)

Jimmy Gustafsson

Dela nyheten: