Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Matchrapport Indianerna vs Västervik

Featured Image

Västervik besökte Glottra Skog Arena för ett tufft möte med Indianerna i Bauhausligan. Slutresultatet blev 49-41.

I det första heatet flög Holder iväg från start och vann utan större bekymmer med de bägge bortaförarna efter sig, 3-3 i heatet. Indianerna öppnade sedan upp heat två med kvällens första 5-1:a genom Lyager/Zengota mot Przedpelski/Hansen. Hemmaförarna heta från tejpen och Hansen nosade litegrann i andra sväng på första varvet, därefter blev det en liten lucka. Ytterligare ett 3-3 heat i det tredje, då Västervik tog sin första heatseger tagen av Tarasenko. Jagad av Iversen, men han kom aldrig riktigt nära. Wahlqvist störde Andersson ett par gånger om tredjeplatsen. Ganska tajt ändå så långt.

I de kommande heaten, heat fyra till sex så drog Indianerna ifrån ytterligare genom tre raka 4-2:or. Det fjärde var ett tätt heat där Kulakov gick omkull i första sväng, omstart för samtliga. I omstarten var det 4-2 redan i första sväng och Przedpelski nära att köra om på sista varvet. Lyager stressade Przedpelski om andraplatsen ett par gånger. I heat fem blev Przedpelski utesluten då han för egen maskin gick omkull i andra sväng på varv två. Därmed Hansen som ensam bortaförare. Fick en kanonstart, upp i ledning. En ledning som inte höll sig länge då Iversen smet om på insidan strax före mållinjen på varv ett. Andersson en bit efter. Heat sex vann Holder ohotad före Tarasenko som hade Lindgren i hasorna framförallt i andra sväng på varv två. Underläge för Västervik med 23-13.

I heat sju kom ett välbehövligt övertag, första för Västervik när Kulakov/Hansen gasade hem en 4-2:a mot Iversen/Grahn. Kulakov med en klocka från start och Iversen aldrig så nära att det var någon fara för ryssen. Hansen nära omkörning av Iversen däremot i slutet på varv ett. Snabbt svar från Indianerna med en 5-1:a i det åttonde heatet. Holder/Lindgren mot Hansen/Przedpelski. 5-1 direkt, men Hansen om Lindgren på varv två som sedan svarade med en ytterrökare på slutvarvet, strax innan målgång. 3-3 i heat nio, ett heat med flera omkörningar. 5-1 för bortalaget i första sväng, men sedan kom hemmaförarna som kanoner på utsidan och förbi Tarasenko. Tarasenko svarade i början på varv två med att passera Lyager och Zengota om Kulakov på rakan. I paus var ställningen 33-21.

Med två övertag för Västervik i heat tio och tolv, 4-2 och ett 3-3 heat däremellan så knappade man in på Indianerna inför nomineringen. I heat tio var det 5-1 för bortalaget och det såg ut att bli så, men Lyager tog sig om Tarasenko på varv tre i andra sväng. En missnöjd Tarasenko såklart och i heatet efter kom han ut och levererade en trepoängare före Iversen. Wahlqvist nära Andersson vid ett par tillfällen. Heat tolv slutade med att Przedpelski fick utgå från drabbningen efter att ha krokat ihop med Lindgren direkt efter start och föll hårt till marken. Tog sig åt handleden. Pratades om en fraktur. Omstart för samtliga, men Hansen in istället för Przedpelski. Lindgren med en klockren start, bortaförarna efter. Zengota om Hansen i andra sväng som svarar direkt ut på varv tre. Kulakov om Lindgren på sista varvet. Nu skiljde det åtta poäng inför de sista tre heaten.

Heat tretton, 3-3. Lindgren från start till mål och Wahlqvist/Karlsson efter. Det fjortonde gav hemmalagets tredje 5-1:a. Iversen/Lyager mot en ensam Hansen då Wahlqvist blev utesluten i första sväng på varv två efter att ha kört in i Lyagers framhjul så att denne gick omkull. Inget snack i omstarten. Nu var det fajt om bonuspoängen inför det sista heatet, med fördel Västervik. Västervik vann med 14 poäng hemma och nu hade Indianerna ledningen med 12. In med Tarasenko/Kulakov som inte gjorde någon med Västerviksympatier besviken. 5-1 på första rakan och sedan snygg parkörning.

Resultat

Indianerna – 49

 1. Chris Holder – 9 (3, 3, 3, 0, 0)
 2. Ludvig Lindgren – 8+1 (0, 1, 2, 2, 3)
 3. Grzegorz Zengota – 9+1 (2, 3, 3, 0, 1)
 4. Andreas Lyager – 8+1 (3, 1, 0, 2, 2)
 5. Niels-Kristian Iversen – 12 (2, 3, 2, 2, 3)
 6. Joel Andersson – 3+2 (1, 1, N, 1, 0)
 7. Jonathan Grahn – 0 (0)

Västervik – 41

 1. Viktor Kulakov – 15+1 (2, 0, 3, 2, 3, 3, 2)
 2. Fredrik Lindgren – RR
 3. Mads Hansen – 6 (0, 2, 1, 1, N, 1, 1)
 4. Pawel Przedpelski – 3 (1, 2, FX, 0, FN, N)
 5. Vadim Tarasenko – 14+2 (1, 3, 2, 1, 1, 3, 3)
 6. Anton Karlsson – 1+1 (N, 0, N, N, 1)
 7. Noel Wahlqvist – 2 (0, 0, 2, X)

Jimmy Gustafsson

Dela nyheten: