Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Masarna kommer inte till start i BAUHAUS-ligan 2023

Featured Image

Efter en längre tids kamp för att få rätsida på Masarnas dåliga ekonomi har nu klubben tillsammans med ligaorganisationen ESS och förbundet Svemo konstaterat att förutsättningarna inte finns för att kunna genomföra en säsong i BAUHAUS-ligan. ”Det är givetvis oerhört tråkigt att vi hamnar här, både för klubben, ligan och sporten. Samtidigt får vi se det som första steget till en nystart och en möjlighet att bygga upp klubben från grunden igen”, säger Masarnas, Svemos och ESS representanter i ett gemensamt uttalande.

Masarnas ansträngda ekonomi har varit känt under hösten och vintern. Klubben har kämpat med kommunen, sponsorer och den egna organisationen för att få kunna reglera förarskulder och skapa en ekonomisk grund för att bygga ett lag som man klarar att finansiera för säsongen 2023. Trots att klubben fått mer tid på sig än vad regelverket medger har arbetet inte burit tillräckligt med frukt. Därför har man i dialog med Svemo och ESS kommit fram till att förutsättningarna för att delta i 2023 års BAUHAUS-liga inte finns och klubben drar sig därför ur serien.

”Vi har gjort allt som stått i vår makt och vi är tacksamma för att Svemo och ESS gått utanför regelverket och gett oss mer tid.”, berättar Masarnas Roger Uppgård. ”Med den extra tiden har vi fått chansen att vända på varenda sten och konstaterar då att vi inte kommer klara en säsong i BAUHAUS-ligan. Samtidigt som det givetvis känns som ett nederlag är det också skönt att vi verkligen kunnat utvärdera alla alternativ. Nu riktar vi blickarna framåt och kommer arbeta vidare med den fina ungdoms-verksamheten som finns i klubben, som får lägga grunden till vår nya framtid” avslutar Uppgård.

”Det är väldigt tråkigt att vi hamnat här. Alla inblandade har gjort vad man kunnat och inser nu att det inte är lösbart. Då är det enda ansvarsfulla beslutet att starta om verksamheten från grunden. Nu måste vi titta framåt och låta övriga klubbar börja planera inför den säsong som snart är här. Vi kommer fortsätta en nära dialog med ESS för att göra vad vi kan för att säsongen ska bli så bra som möjligt”, säger Mikael Karlsson, sportansvarig för Svemo Track Racing om beskedet.

De övriga ESS-klubbarna har arbetat nära Masarna för att försöka hjälpa till att hitta lösningar.

”Vårt huvudspår och första prioritet har varit att försöka säkerställa åtta lag i ligan. Samtidigt har vi haft ett tydligt krav på Masarna att om dom ska starta säsongen i ligan så ska dom också kunna slutföra den. Ett utträde nu är givetvis både tråkigt och olyckligt, men det hade varit långt värre om det skett under pågående säsong”, säger ESS ordförande Mikael Holmstrand. ”Vi kommer nu omgående sätta oss ner för att se om vi behöver göra några justeringar t.ex. kring schemat för kommande säsong. Vi har givetvis bollat alternativa scenarion längs vägen men först nu när vi vet förutsättningarna ska vi ta det arbetet i mål också”, avslutar Holmstrand.

För mer information, kontakta:

Roger Uppgård, sportchef Masarna, 0705-41 32 10
Mikael Karlsson, Track Racing ansvarig Svemo, 0705-38 30 15
Mikael Holmstrand, ordförande ESS, 0706-92 51 30

Dela nyheten: