Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Lägeskoll: Så ser trupperna ut

Featured Image

Tre månader återstår till säsongen 2021. Här följer en genomgång av lagens trupper, som de ser ut i dagsläget.

2020 bjöd på mästar-masar, speedway inför i princip tomma läktare och mycket svenskt i ovalerna. Med tre månader kvar till premiären den 4 maj, då tre matcher ska köras, tittar vi till lagens trupper. Här följer en lägeskoll, med början hos svenska mästarna: Masarna. Nämnas bör att Elitspeedway.com har kontaktat samtliga klubbar för en kommentar, dock har inte alla återkommit. Samtlig information om trupperna är hämtad från klubbarnas hemsidor.

Masarna
Philip Hellström Bängs

David Bellego

Emil Millberg

Martin Smolinski

Alexander Liljekvist

Marcin Nowak

Piotr Pawlicki

Przemyslaw Pawlicki

Aleks Lundquist

Dimitri Bergé

Masarna landade på en femteplats i grundserien men stod för en imponerande resa i slutspelet genom att i princip punktera kvartsfinalen mot Vetlanda direkt i den första matchen. I semifinalen vände man tio poängs underläge till seger i det andra mötet mot Lejonen innan Indianerna besegrades dubbelt upp i finalen.

Västervik Speedway
Artem Laguta

Bartosz Smektala

Viktor Kulakov

Pawel Przedpelski

Vadim Tarasenko

Jaimon Lidsey

Mads Hansen

Linus Sundström

Anton Karlsson

Noel Wahlqvist

Philip Olofsson

Alex Johansson

Västervik slutade sjua i tabellen. Man slog därefter ut tabelltvåan Rospiggarna i kvartsfinalen innan Indianerna blev för svåra i semifinalen. Så här säger Morgan Andersson, lagledare, om årets lag:

– Vi är nöjda med lagbygget. Vi har valt en annan strategi på grund av de regler som Polen har infört. Vi hade gjort en treårsplan, men vi får börja om lite ny kula. Vi har byggt en bred trupp oavsett om det blir schemakrockar eller hur det går med pandemin. Vi har valt en bred trupp för att undvika för att inte kunna ställa ett konkurrenskraftigt lag på benen. Ekonomin är första prio och vi har en budget vi ska följa och det har vi gjort.

– Lidsey ska bli rolig att se, han är ju regerande juniorvärldsmästare och hade en kanonsäsong i Unia Leszno i Polen. Nu ska han göra sitt första år i Sverige. Det ska bli intressant att följa honom. Sen får man inte ha för stora krav, vi hade Smektala inne härom året när han gjorde sitt första år. Han fick till det på hemmaplan men borta var det helt nya banor. Men det ska bli roligt att följa Lidsey, lika så Tarasenko som var en bidragande orsak till att Masarna tog guld i höstas.

Dackarna
Jacob Thorssell

Frederik Jakobsen

Rasmus Jensen

Kevin Wölbert

Maciej Janowski

Luke Becker

Tero Aarnio

Jason Doyle

Maksymilian Bogdanowicz

Theo Johansson

Avon Van DycK

Sammy Van Dyck

Dackarna landade på tredje plats i grundserien men man fick därefter respass i kvartsfinalen efter att Indianerna. Vi har inte fått tag på någon från klubben inför den här sammanställningen men här kan du läsa vad lagets nya starke man, Micke Teurnberg, har att säga om organisationen, Målilla och speedway.

Piraterna
Peter Kildemand

Adam Ellis

Oskar Fajfer

Jakub Jamrog

Jonas Seifert Salk

Thomas Jörgensen

Tomas H Jonasson

William Björling

Rasmus Broberg

Piraterna gick igenom stora förändringar på föreningsplanet men såg ändå ljuspunkter och Daniel Davidsson, lagledare i Piraterna, säger följande:

– Vi har i nuläget en plats kvar att fylla i truppen. Vi är nöjda hittills och tycker att det finns stor potential för förbättring hos alla förare om man jämför med ingångssnitten. Det är inte helt lätt att sätta en målsättning redan nu men känslan är att vi är starkare och framförallt betydligt bredare än förra säsongen. Vi siktar uppåt på alla plan.

Vetlanda
Bartozs Zmarzlik

Dominik Kubera

Peter Ljung

Brady Kurtz

Szymon Wozniak

Victor Palovaara

Andreas Lyager

Filip Hjelmland

Alexander Woentin

Lucas Woentin

Vetlanda, som slutade fyra i grundserien och sedan fick se sig besegrade av Masarna direkt i slutspelet, har en ny lagledare inför den här säsongen: Mikael Karlsson. Så här skriver han i ett sms om 2021: – Vi har en spännande trupp. Stommen består av svenska förare vilket är extra kul och det kan bära oss långt. Förarna i truppen kompletterar varandra bra och det ger oss flera möjligheter om någon tappar form eller om vi drabbas av skador.

Han fortsätter:

– Som ni förstår så har vi inte satt upp några exakta mål ännu. Men när jag ser truppen så tänker jag att vi ska ta oss till slutspel. Jag tror vi kan utvecklas mycket under säsongen och sedan bli farliga i ett slutspel.

Lejonen
Krzysztof Kasprzak

Rohan Tungate

Robert Lambert

Oliver Berntzon

Nikolai Klindt

Mathias Thörnblom

Linus Eklöf

Casper Henriksson

Kacper Woryna

Lejonen vann serien förra säsongen men fick se sig besegrade i semifinalen av blivande mästarna Masarna. Lagledare Mikael Holmstrand säger såhär om laget just nu.

– Vi är jättenöjda med att få fortsätta arbeta med det lag vi hade 2020 och krydda det med Oliver Berntzon som hemvändare. Vi har ett lag som trivs tillsammans och på vår hemmabana och som våra supportrar och sponsorer vill se och kan relatera till.

– Första målet är slutspel. När man väl har tagit sig dit vill man så klart alltid gå så långt som möjligt. Förra året byggdes några lag om kraftigt inför slutspel och det är möjligt att det sker igen. Därför är det svårt att säga hur vår trupp står sig men vi vet att vi kan slå alla lag om vi fungerar som ett lag själva.

Smederna
Gleb Chugunov

Michael Jepsen Jensen

Grigorij Laguta

Andzejs Lebedevs

Pontus Aspgren

Aleksandr Loktaev

Joel Kling

Max Belsing

Daniel Kaczmarek

Johannes Stark

Wille Bäckström

Smederna är tillbaka i ligan efter att man valt att inte köra under 2020. Senast man körde tog laget SM-guld för tredje året i följd. – Jag tycker vi har en bra och bred trupp med några nya inslag, men stommen är kvar. Gregorij Laguta återkommer och är väldigt populär och jag tror att han kommer att leverera. På svensksidan kommer Pontus att bli viktig, förstås. Bakom Pontus slåss våra egna juniorer och Joel Kling om plats 6 och 7. Vi har en plats kvar att fylla och det hoppas vi kunna få klart inom kort, säger lagledare Jerker Eriksson.

– För oss finns ingen annan målsättning än att vinna varje match och därmed även guld. Nu är det inte riktigt så lätt men att sänka ribban efter tre raka guld finns inte, tillägger han.

Indianerna
Chris Holder

Max Fricke

Niels-Kristian Iversen

Jonas Jeppesen

Adrian Gala

Mattias Nielsen

Ludvig Lindgren

Joel Andersson

Jonatan Grahn

Gustav Grahn

Ludvig Selvin

Christoffer Selvin

Indianerna slutade sexa i grundserien men prickade formen i slutet av densamma. Laget avslutade serien med två raka segrar och besegrade sedan Dackarna med bred marginal i kvartsfinalen innan Västervik övervanns i semifinalen. I finalen blev dock Masara numret för stort.

Rospiggarna
Daniel Henderson

Timo Lahti

Kai Huckenbeck

Kim Nilsson

Adrian Miedzinski

Andrey Kudriashov

Patryk Dudek

Erik Riss

Oscar Holstensson

Rospiggarna slutade tvåa i grundserien efter att man stått för en riktigt bra laginsats. Laget fick sedermera respass i slutspelet mot Västervik direkt i slutspelet.

Dela nyheten: