Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Jacob Thorssell förlänger med Västervik Speedway – ”Trivs väldigt bra i klubben”

Featured Image

I slutspelet var han hela Bauhausligans kanske hetaste förare. Nu står det klart att 30-årige Jacob Thorssell förlänger kontraktet med Västervik Speedway.

 • Det ska bli väldigt kul att få representera Västervik nästa år igen. Jag har trivts väldigt bra i klubben. Förhoppningsvis kan vi förbättra årets silver till guld. Det kommer bli tufft, men jag tror vi kan göra det, säger Jacob Thorssell.
  Det var ingen tvekan att förlänga kontraktet när du och Morgan påbörjade diskussionerna
  efter säsongen?
 • Nej. Som sagt så har jag trivts väldigt bra så det var inget att fundera på.
  Jacob Thorsell har senaste åren varit en av Sveriges absolut bästa förare. På meritlistan finns flera SM-guld – både i lag och individuellt. Under den gångna säsongen var han en del av det svenska landslaget under lag-VM i Wroclaw. Efter det individuella SM-silvret tilldelades Åtvidabergssonen dessutom ett wild card till Målillas GP-deltävling – där han var så när på att ta sig till semifinal.
  Mot slutet av säsongen hittade Thorsell även storformen hemma i Sverige – och var hela
  finalseriens kanske allra bästa förare. Västerviks sportchef Morgan Andersson menar att en
  förlängning med Thorsell stod högt upp på agendan.
 • Jacob gjorde i år sin första säsong för oss i Bauhausligan. Vi vill ha ett långsiktigt samarbete med honom, så det var inga funderingar från vår sida. Han är en väldigt viktig förare för oss, och jag tycker verkligen att han tog kliv den här säsongen jämfört med 2022. Under säsongsinledningen hade han vissa svårigheter att hitta rätt hemma på Hejla Arena, men det blev bara bättre och bättre. I slutspelet var han definitivt en av våra vassaste förare. Jag hoppas att han kan kliva fram och ta en heatledarroll för oss nästa säsong, säger Morgan Andersson.
  Under den gångna Bauhausliga-säsongen körde Jacob samtliga matcher för Västervik – med ett snitt på 1.773 inklusive bonus. Till säsongen 2024 får Throssell ingångssnittet 1.463.

Truppen 2024

Robert Lambert – 2.063

Bartosz Smektala – 1.627

Mads Hansen – 1.542

Jacob Thorsell – 1.463

Luke Becker – 1.333

Anton Karlsson – 0.500

Foto: Hampus Norrström

Dela nyheten: