Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Info från Svemo

Featured Image

Svenska speedwayförares utfärdade starttillstånd i Polen ogiltigförklaras.

Polska Ekstraligan i Speedway räknar med att starta sin serie den 12 juni och köra utan publik, detsamma gäller de två övriga serierna i Polen, men med senare startdatum.

Klubbarna och det Polska förbundet har ställt krav på de förare som vill delta i de polska serierna. Kraven är att de måste flytta till Polen, sitta två veckor i karantän och inte tillåtas att åka hem så länge karantänkravet finns kvar.
Med anledning av att ingen vet när karantänkravet kommer att lyftas eller när gränserna kommer att vara öppna för fritt resande mellan länderna igen, så är många förare och deras familjer oroliga för vad som kommer att hända.
Svemo Track Racing har i samråd med berörda förare som har kontrakt med Svenska klubbar därför valt att meddela det Polska förbundet att dessa förare inte kommer att vara tillgängliga för de polska serierna så länge ovan restriktioner finns. Därför har de redan utfärdade starttillstånden ogiltigförklarats med anledning av ändrade förutsättningar. Alla svenska förare kommer att vara tillgängliga för de polska serierna igen när gränserna öppnas och det inte finns några restriktioner.
”Detta är såklart ett väldigt tråkigt beslut att ta och det påverkar många, men vi måste säkerställa så att förarna kan vara tillgängliga för våra svenska klubbar då vi fortfarande har förhoppningar att komma igång med våra egna serier någon gång under sommaren”, säger Tony Olsson, Grenchef Svemo Track Racing.

Vid eventuella frågor kontakta Tony Olsson, Grenchef Svemo Track Racing, tel. 011-231088.

Dela nyheten: