Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Första nyförvärvet klart – Robert Lambert ansluter till Västervik Speedway

Featured Image

Robert Lambert är stortalangen som senaste åren utvecklats till en av världens snabbaste förare.

Med ett imponerande snitt på 2.286 inklusive bonus i Bauhausligan, en sjätteplats i SGP och dessutom brittisk ligamästare med Sheffield kommer 25-åringen från en imponerande säsong.
Lambert har under senaste åren varit en av Bauhausligans allra bästa förare, med såväl SM-guld som individuellt EM-guld och Speedway of Nations-guld på meritlistan. Nu står det klart att den brittiske GP-föraren skrivit på för Västervik Speedway.
– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Västervik. Det är ett ställe jag alltid älskat att köra på, och att vi nu är överens om 2024 känns spännande, säger Robert Lambert och fortsätter:
– Det här blir lite av en nystart för mig i Sverige, och jag hoppas att det här bara är början på ett långt samarbete. Jag tror att Morgan har satt ihop ett starkt lag, och det är jag väldigt glad över att få vara en del av. Jag ser verkligen fram emot att få ta på mig Västerviks färger i maj, säger Robert Lambert.
Sportchef Morgan Andersson är inne på samma linje som Lambert – och hoppas att det här är
början på något långvarigt.
– Det var hög prioritet att försöka hitta någon toppförare som är redo att köra en full säsong 2024, så därför känns det extra bra att kunna presentera Robert Lambert. Jag tror och hoppas att vi kommer jobba tillsammans under många säsonger framöver. Robert är en världsförare av rang som trots sin unga ålder har ytterligare utvecklingspotential. Jag ser verkligen fram emot att ha Robert i laget då han har en härlig karaktär och är en utmärkt lagåkare, säger Morgan Andersson.
Robert Lambert går in i Bauhausligan 2024 med ett snitt på 2.063.

Truppen 2024
Robert Lambert – 2.063
Mads Hansen – 1.542
Anton Karlsson – 0.500

Foto: Hampus Norrström

Dela nyheten: