Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Förlust mot Dackarna i första semifinalen

Featured Image

Västervik tog emot Dackarna på Hejla Arena i den första semifinalen och föll ganska tungt. Slutresultatet skrevs till 52-38 för Dackarna.

Tuff öppningen för Västervik överlag i den första omgången där man i heat 1 fick en 4-2:a emot sig efter att Lambert kunde spräcka 5-1 läget för Dackarna. I heat 2 så tog Västervik första heatsegern när Smektala flög emellan bortaparet ut på bortre rakan och den ledningen höll han i samtliga varv. Karlsson nosade på Douglas ett par gånger. Dackefavör även i heat 3, en 4-2:a med Jensen som heatsegrare före Hansen. En ordentlig kamp om enpoängaren i heatet mellan Bewley och Thorssell. I heat 4 vann Fricke efter en batalj med Lebedevs, ett par omkörningar de emellan. 3-3 i heatet.
Dackarna hetare från start i första omgången och fick i och med det en lite lättare resa i heaten. Västervik var det jagande laget. 14-11 i Dackefavör.

Fortsatte att gå lite tungt för Västervik även i andra omgången. Smektala tog sin andra heatseger i heat 5 medan Becker slet för enpoängaren utan att lyckas, 3-3. Hansen tog sedan sin första heatseger i heat 6, efter en del jobb framförallt på första varvet där Dackeförarna var heta bakom honom. Thorssell en bit efter. Övertag för Dackarna i heat 7, en ny 4-2:a efter ett tätt heat där Lambert efter mycket möda kunde se till så att det inte blev en 5-1:a. Smektala toppades in istället för Becker, men utan utdelning.

Dackarna snabbare medan Västervik letade febrilt efter någonting för att få bättre fart i grejerna. Noterbart att Västervik tagit samtliga nollor. Ledning Dackarna med 6 poäng, 24-18.
I tredje omgången hade Västervik lite bättre fart och tog i heat 8 en 5-1:a, Hansen/Fricke mot en ensam Lebedevs. Douglas gick omkull ut på andra varvet, utesluten och därmed inte med i omstarten. När väl Fricke fick lite spelrum till Lebedevs så var det inget snack om saken. Det blev dock en kortvarig glädje då Dackarna kom med en snabb replik i det efterföljande heat 9, 4-2:a efter en trepoängare från Lahti. Fricke en liten bit efter. I heat 10 blev Lambert utesluten efter att ha kört in i sidan på Jonasson, vilket innebar att Smektala blev ensam hemmaförare, men det skötte han galant och tog heatsegern från start till mål.

Ett hetare Västervik och matchen helt öppen med fem heat kvar. Bortaledning med 32-28.
Lite tillbaka på ruta ett för hemmalaget som hamnade efter med ytterligare fyra poäng. 3-3 i heat 11 efter ny heatseger från Lahti. En kamp om enpoängaren som Fricke plockade hem. I heat 12 och 13 blev det 4-2 för Dackarna efter att Thorssell gått omkull på egen hand i heat 12, utesluten Becker som ensam hemmaförare slet åt sig enpoängaren och i heat 13 var det lite fajt om enpoängaren under något varv.
Ledning för Dackarna med 43-35.

I heat 14 kom kvällens andra 5-1:a, Lebedevs/Lahti mot Hansen/Smektala från start till mål. Avslutande heat 15, en 4-2:a för Dackarna där Lambert slet rejält för att undvika en 5-1:a emot.
Dackarna satte sig i förarsätet från heat 1 och kunde köra på det. Heta från tejpen och snabba runt ovalen. Västervik med motsatsen där man var efter och fick jaga matchen igenom, plus att man plockade hem nästan samtliga nollor och då är det omöjligt att vinna. Inför returen har Dackarna en ledning med 14 poäng, men det är definitivt inte över. En bra start i Målilla på tisdag och det kan svänga snabbt, även det mentala. Att Dackarna har något att förlora…

Resultat
Västervik – 38
Robert Lambert – 8 (2, 2, X, 2, 2)
Luke Becker – 2 (0, 0, N, 2)
Jacob Thorssell – 0 (0, 0, N, FX)
Mads Hansen – 11 (2, 3, 3, 2, 1)
Max Fricke – 8+2 (3, 2*, 2, 1*, 0, 0)
Anton Karlsson – 0 (0, 0, 0)
Bartosz Smektala – 9 (3, 3, 0, 3)

Dackarna – 52
Brady Kurtz – 10 (1, 2, 1, 3, 3)
Timo Lahti – 12+2 (3, 1*, 3, 3, 2*)
Rasmus Jensen – 8 (3, 1, 0, 3, 1)
Daniel Bewley – 7 (1, 2, 3, 1)
Andzejs Lebedevs – 9 (2, 1, 2, 1, 3)
Tomas Jonasson – 4+2 (2, 1*, 1*)
Ryan Douglas – 2+2 (1*, 1*, FX)

Dela nyheten: