Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

FÖRLUST MED 4 POÄNG I FÖRSTA FINALEN

Featured Image

Dackarna vann matchen på Hejla Arena med 47-43 och nedan matchrapporten signerad Jimmy Gustafsson

Västervik förlorade den första SM-Finalen mot Dackarna inför storpublik hemma på Hejla Arena. Slutresultatet blev 47-43.

Kvällen inleddes i heat 1 med en 3-3:a när Hansen tog hand om trepoängaren från start till mål. Smektala nära dackeförarna ett par gånger. Första övertaget i heat 2, en 4-2:a för Västervik. Ett riktigt tajt heat med heatseger för Thorssell. Karlsson slet ordentligt för enpoängaren och hade en fram till att han blev nerkörd av Hjelmland. Hjelmland dock utesluten. Snabb utjämning i heat 3 då Dackarna tog en 4-2:a efter ett par omkörningar. Jensen med heatsegern före Lindgren. Första 5-1:an blev Dackarnas i heat 4, en ganska enkel sådan. Madsen/Hjelmland mot Hansen/Karlsson. En tillrättavisning på Karlsson.

Det var väldigt små marginaler och det svängde en hel del i de flesta heaten i omgång 1. Två heatsegrar för vardera lag. Underläge för Västervik med 14-10.

Heat 5 blev 3-3 efter att Bewley tagit en enkel trepoängare med hemmaförarna efter. En tillrättavisning på Ludvig Lindgren. Övertag för Dackarna därefter i heat 6, en 4-2:a. Det var ett 5-1 läge för bortalaget när Lindgren tog sig förbi Kurtz ut på varv två och sedan inleddes jakten på Lebedevs som dock höll undan. En 3-3:a i heat 7 efter antal omkörningar där Bewley tillslut tog en ny trepoängare, nu knappt före Thorssell.

Dackarna ryckte med två poäng till i andra omgången efter 4-2:an i heat 6. Västervik behövde komma igång på flera cylindrar. Underläge för hemmalaget med 24-18.

En ny 3-3:a i heat 8, Lindgren med sin första trepoängare för kvällen. Detta precis före Hjelmland som var uppe och nosade i bakhjulet ett par gånger under heatet. Chugunov med sin tredje raka nolla, det håller inte. 3-3 även i heat 9, Hansen med heatsegern knappt före en riktigt snabb Lebedevs samtidigt som Karlsson och Kurtz hade en kamp om enpoängaren. Tredje omgången, heat 10 avslutades med Västerviks första 5-1:a, Smektala/Thorssell mot en ensam Madsen. Ludvig Lindgren blev utesluten vid start efter att ha fått sina andra tillrättavisning. Smektala tog heatsegern och Thorssell följde efter då han rundade Madsen ut ur första sväng på sista varvet.

Västervik knaprade ifatt fyra poäng i denna omgång, vilket var väldigt viktigt för att ha hugg på Dackarna inför de fem sista heaten. 31-29 i bortafavör.

Inledde fjärde omgången med 3-3 i heat 11. Thorssell plockades in istället för Chugunov och tackade för förtroendet genom att ta en trepoängare. Hansen blev av med enpoängaren när Kurtz passerade på tredje varvet. Andra 5-1:an för Västervik i heat 12, Lindgren/Chugunov mot Bewley/Kurtz. Flera omkörningar och otroligt tätt heatet igenom där hemmaförarna fick slita för att hålla undan för dackeparet. Matchen utjämnades i heat 13 när Dackarna körde in en 4-2:a. Jensen före Smektala, som inte riktigt kom tillräckligt nära dansken för att kunna hota på allvar.

Helt lika inför nomineringsheaten, 39-39. Spänning och dramatik på allra högsta nivå!

Heat 14 blev 4-2 för bortalaget när Madsen tog sin andra heatseger för kvällen, detta före en jagande Hansen. Hansen fick jobba rejält för att hålla Jensen efter sig då Madsen åkte ifrån i täten. Avslutande heat 15 blev också 4-2 för bortalaget. Lebedevs med heatsegern som han inte fick enkelt då Lindgren var tätt bakom. Smektala Körde om Bewley men fick bara behålla enpoängaren en kort stund då Bewley kom med ett ganska snabbt svar.

Tät och jämn drabbning där Västervik förlorar med ynka fyra poäng, vilket innebär ett underläge när matchen startar nere i Målilla på tisdag. Ingen dålig insats från hemmalaget men det blir tufft mot ett så pass bra lag som Dackarna, speciellt när man kör riders och inte får igång samtliga förare.

Nya tag i Målilla, då vi ska försöka vända runt detta… Missa inte det!

RESULTAT

Västervik – 43

 1. Bartosz Smektala – 8+1 (0, 2, 1*, 3, 2, 0)
 2. Tai Woffinden – RR
 3. Fredrik Lindgren – 12 (2, 2, 3, 3, 2)
 4. Gleb Chugunov – 2+1 (0, 0, 0, N, 2*)
 5. Mads Hansen – 9 (3, 1, 3, 0, 0, 2)
 6. Anton Karlsson – 1 (1, 0, 0)
 7. Jacob Thorssell – 11+2 (3, 1*, 2, 2*, 3, 0)

Dackarna – 47

 1. Brady Kurtz – 3+2 (1*, 1, 1*, 0)
 2. Andzejs Lebedevs – 11+1 (2, 3, 2, 1*, 3)
 3. Rasmus Jensen – 9 (3, 0, 2, 3, 1)
 4. Daniel Bewley – 9 (1, 3, 3, 1, 1)
 5. Leon Madsen – 9+1 (3, 1*, 1, 1, 3)
 6. Ludvig Lindgren – 2 (2, 0, X)
 7. Filip Hjelmland – 4+1 (X, 2, 2)
Dela nyheten: