Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Förlust i Eskilstuna

Featured Image

Det blev förlust i Eskilstuna med 53-37 och bonuspoängen stannade kvar i Eskilstuna. På tisdag 9 augusti tar vi emot Indianerna och i samband med det firar Westerviks motorsportklubb 100 år!

Matchrapport signerad Jimmy Gustafsson

Västervik åkte till Eskilstuna och Smedstadion för att ta sig an serieledande Smederna, vilket blev för tufft. Slutresultat 53-37.

De tre första heaten i matchen slutade 3-3 med heatseger för Smederna i samtliga dessa. I heat 1 hade hemmalaget 5-1 läge per omgående, vilket stod sig i två varv innan Lindgren passerade Bewley på insidan i andra sväng och sedan Hansen ut ur densamma. I heat 2 vann Wojdylo från start till mål med Karlsson ett par cykellängder bakom. Karlsson hade bra fart i cykeln och Ljung hade god kontroll på enpoängaren. I heat 3 fick Bewley en klocka från tejpen och Lindgren kom aldrig tillräckligt nära för att kunna störa honom från heatsegern. Lidsey förbi Kildemand ut ur andra sväng på varv två när dansken kom lite väl långt ut mot luftstaketet. I heat 4 kom kvällens första övertag och det för Smederna, en 4-2:a från Wojdylo/Lambert mot Chugunov/Ljung. Wojdylo rundade övriga och till ledning ut på bortre rakan. Chugunov var nära vid något tillfälle men det räckte inte hela vägen. Lambert het bakom Chugunov samtidigt som Ljung var distanserad. Väldigt viktigt med starterna då det var mycket start och första sväng i första omgången.

I andra omgången drog Smederna i en högre växel och fick också betalt för det. I heat 5 körde de in en 4-2:a, Andersson/Jepsen Jensen mot Karlsson/Lidsey. Andersson från start till mål även om Karlsson var nära en omkörning in i andra sväng, samtidigt kunde Jepsen Jensen passera Lidsey ut ur svängen. Detta på första varvet. Ny 4-2:a i heat 6, Bewley/Kildemand mot Hansen/Chugunov. Bewley med en ny heatseger, men Hansen tog sig om honom in i andra sväng, varv ett. Svar från Britten kom sedan ut på bortre rakan på varv två. Chugunov en bit bakom Kildemand. Smederna matade på och Västervik fick inte riktigt till det, därför kom kvällens första 5-1:a från Jepsen Jensen/Lambert mot Lindgren/Lidsey i heat 7. Efter rörelse vid tejpen och tillrättavisning på Lindgren och Jepsen Jensen så blev det omstart. Jepsen Jensen rundade övriga från bana fyra samtidigt som Lambert smet förbi Lindgren på insidan på bortre rakan. Stensäkert för Smederna efter det. Med dessa övertag från Smederna var underläget 26-16 för Västervik.

Tredje omgången blev som inledningen på matchen, med tre stycken 3-3 heat. I heat 8 gick Chugunov omkull i andra sväng efter att ha kört om Bewley i ingången till svängen. Utesluten! I omstarten, Ljung med en fin start och ledning. Bewley slet på och var nära Ljung på sista varvet, men smålänningen tog heatsegern precis före britten. I heat 9 seglade Lambert ifrån övriga efter första varvet. Hansen tog sig om Wojdylo på insidan ut ur andra sväng på varv ett och såg till att det blev oavgjort. Utdraget heat. I heat 10 tog Chugunov heatsegern utan minsta tvekan när han på varv ett flög om Andersson på utsidan på bortre rakan, samtidigt som Jepsen Jensen passerade Karlsson på insidan ut ur första sväng. Med tre varv kvar jobbade Karlsson på ordentligt bakom Jepsen Jensen men dansken knep enpoängaren. Västervik fick stopp på Smedernas svit med övertag så underläget fortsatt tio poäng, 35-25.

Andra 5-1:an kom direkt efter paus, i heat 11. Lambert/Wojdylo mot Hansen/Lindgren. Här blev Kildemand bortplockad till förmån för Wojdylo. Lambert tog inte starten men drog till med en rejäl ytterrökare i första sväng och ut på rakan, så blev ledning ändå. Åkte sedan ifrån mer och mer. Hansen snabb så Wojdylo fick slita för andraplatsen. Heat 12 blev 3-3 när Bewley enkelt tog heatsegern efter att ha rundat bortaparet i första sväng. Heatet över och matchen likaså, då det skiljde fjorton poäng med endast tre heat kvar. Jepsen Jensen rörde sig vid starten och stod stilla när övriga drog iväg. Hamnade såklart efter. Chugunov plockades in istället för Lidsey. Ny 3-3:a i heat 13 då Lambert återigen tog en trepoängare, mycket övertygande dessutom. Lindgren med en bra första sväng, fick fart och passerade Wojdylo på rakan. Chugunov tog över tredjeplatsen i utgången av andra sväng. Allt på varv ett.

Sista 5-1:an kom i heat 14, Andersson/Bewley mot Karlsson/Ljung. Bra första sväng från Smedparet och efter det var det klart. Omöjligt för Västerviksparet att kunna störa. Västervik fick övertag i ett heat och det kom i det sista, heat 15. En 4-2:a från Lindgren/Hansen mot Jepsen Jensen/Lambert. Smederna hade 4-2 men när Lambert fick stopp i slutet på varv två så tog Lindgren över ledningen. Ingen dramatik därefter och äntligen en heatseger för Lindgren. Den skulle han bara ha.

Västervik hade en tung kväll, samtidigt som Smederna var väldigt bra på många fronter och vet naturligtvis hur man hittar runt på Smedstadion. Karlsson tycker jag var värd mer än sina fem poäng då han körde bra och hade bra fart i sina heat. Svårt i det sista dock när han kom efter på en gång. Ljung hade väldigt bra fart när han tog sin heatseger.

Resultat

Smederna – 53

 1. Pontus Aspgren – RR
 2. Michael Jepsen Jensen – 10+1 (3, 1, 3, 1*, 0, 2)
 3. Daniel Bewley – 13+1 (0, 3, 3, 2, 3, 2*)
 4. Peter Kildemand – 2+1 (0, 1, 1*, N)
 5. Robert Lambert – 12+1 (1, 2*, 3, 3, 3, R)
 6. Patryk Wojdylo – 8+1 (3, 3, 0, 2*, 0)
 7. Joel Andersson – 8 (0, 3, 2, 3)

Västervik – 37

 1. Mads Hansen – 8+2 (1*, 2, 1*, 1, 2, 1)
 2. Bartosz Smektala – RR
 3. Fredrik Lindgren – 12 (2, 2, 1, 2, 0, 2, 3)
 4. Jaimon Lidsey – 1+1 (1*, 0, 0, N)
 5. Gleb Chugunov – 7+2 (2, 0, FX, 3, 1*, 1*)
 6. Anton Karlsson – 5 (2, 2, 0, 1)
 7. Peter Ljung – 4+1 (1*, 0, 3, 0)

Mer information finns att läsa om 100-årsfirandet i tidigare inlägg och det kommer kontinuerligt att komma fler inlägg här fram till matchdagen.

Ses på Hejla Arena på tisdag!

Dela nyheten: