Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

En ovanligt vanlig torsdagskväll på Hejla Arena!

Featured Image

En ovanligt vanlig kväll? Nej, egentligen en helt vanlig träningskväll på Hejla Arena som ikväll är en torsdag.

Det låter lite från depån när jag kommer upp till Hejla Arena. Det skrapar när metallen från verktygslådor och från någon speedwaycykel går emot asfalten i depån. Miljömattorna läggs ut och speedwaycyklarna kommer på plats.

Det småpratas och skrattas mycket. Alla hejar på varandra och man hjälps åt i depån med att fixa i ordning speedwaycyklarna inför kvällens träning. Det pratas om vad man gjort sedan sist, den förra träningen, den förra tävlingen, hur cykeln och körningen funkade och hur det kändes på cykeln. Gänget som tränar tillsammans har inte setts på ett tag och de har en del att prata om verkar det som. Glädjen och gemenskapen är fantastisk. Man tränar verkligen tillsammans, man pushar varandra och hjälper varandra under hela träningen.

Under dagen har man från klubbens sida med sportchefen Morgan Andersson i spetsen preparerat banan inför kvällens träning. Är inte banan i ordning så blir det ingen träning så det arbetet är nog så viktigt.

Johan Engman och Robert Rosén går runt och pratar med grabbarna och deras mekaniker som ikväll är ungdomarnas fäder. De hjälper till och ger tips om hur cykeln skall göras i ordning inför träningen. Johan har huvudansvaret för ungdomarna och har Robert till sin hjälp på träningarna. De ser till att det som ska finnas på banan vid träningen gör det. Ungdomarna går under tiden och byter om, tar på sig sitt ställ med mera och kommer till depån. Cyklarna varmkörs och rullas sedan fram till lilla banan och träningen kan börja. Morgan och en av klubbens egna förare, Noel kommer till banan och hjälper till.

Det är Elias, Måns och Adam som tränar ikväll. Vilja gör sin debut på speedwaybanan och hon är väldigt glad när jag pratar med henne efteråt.

Jag hade bara tänkt skriva några rader men nu blev det lite fler. Hoppas inte ni har något emot det. Jag hoppas jag har kunnat förmedla den goa känslan som finns i det här gänget.

Imorgon fredag åker Adam till Kumla och kör kvällstävlingen ”Friday 13th” och på lördag, den 12:e åker han till Eskilstuna för ”ETAB Open”. Lycka till i helgen Adam!

Klickar du på länken nedan så kommer du till vår Facebooksida och kan se fler bilder från kvällens träning.

Till Facebook

Foto och text: Anna-Karin Nilsson

{!A}

{!B}

{!C}

{!D}

Dela nyheten: