Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Carlsson imponerade under premiärhelgen av SSA – ”God känsla inför säsongen”

Featured Image

Under helgen arrangerades den allra första upplagan av Swedish Speedway Academy (SSA). Fyra förare från Västervik Speedway var på plats i Gislaved – en av dem var 250-talangen Adam Carlsson som knep fjärdeplatsen i SSA Series efter imponerande körning.

De tre ungdomsförarna Eddie Ljung, Texas Johansson och Adam Carlsson representerade alla Västervik Speedway under Swedish Speedway Academy, som under helgen arrangerades för allra första gången. Även 500-föraren Theo Bergqvist, som är en del av Bauhausliga-truppen, fanns på plats i Gislaved.

-Det har varit en bra helg. Väldigt bra anordnat av Linus och Ricky. En bra föreläsning under lördagen och väldigt roligt att allt avslutades med en tävling under söndagen på en riktigt bra bana. Det var ett jättebra arrangemang, säger Adam Carlsson efter premiären av SSA.

Under lördagen stod bland annat konträning och föreläsning på schemat. Allt avslutades som sagt under söndagen med den allra första deltävlingen av SSA Series. Där bjöd Adam Carlsson på en imponerande insats med 11 inkörda poäng på fem heat (2,1,3,2,3) vilket både räckte till en fjärdeplats och utmärkelsen “Dagens Holeshot”.

-Det gick okej tycker jag. Det började lite halvknackigt första två heaten. Men jag gjorde lite småjusteringar hela tiden och fick det att funka till slut. Så det gick okej idag.

Söndagen den 5 maj inleds tävlingssäsongen på Hejla Arena – och då har du alltså chansen att se Adam Carlsson och resterande 250-talanger live i Västervik. En tävling som Västervikspubliken inte bör missa.

Hur är känslan inför speedwaysäsongen 2024?

-Känslan inför den här säsongen har egentligen varit god nästan ända sedan vi avslutade fjolårets. Känslan blev inte sämre när man fick reda på att man skulle få kampera ihop med Leo Klasson under säsongen. Då ökade kanske både målsättningen och förväntningarna på mig själv lite grann. Så det har bara varit goda blickar mot 2024, säger Adam som under 2024 alltså kommer att ingå i ett kombinationslag mellan Västervik Speedway och Örnarna tillsammans med Leo Klasson.

Det var inte bara Adam Carlsson som imponerade under helgens SSA Series. Theo Bergqvist bjöd på en stabil insats med 12 inkörda poäng på fem heat (3,3,2,2,2) vilket räckte till en tredjeplats.

Dela nyheten: