Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Bartosz Smektala förlänger med Västervik Speedway – ”Vi ska vara med och slåss om guldet”

Featured Image

Han har kallat Västervik för ”sitt andra hem”. Nu står det klart att publikfavoriten Bartosz Smektala förlänger kontraktet med Västervik Speedway.

  • Jag är otroligt glad över att få vara en del av det här laget. Jag känner mig hemma här och kan nästan inte vänta på att få köra igång nästa säsong. Jag vill samtidigt passa på att tacka alla supportrar för den gångna säsongen. Nästa år ska vi vara med och slåss om guldet, säger Bartosz Smektala.
    2018 anslöt en då 19-årig stortalang till Västervik Speedway inför återkomsten till högstaligan.
    Sedan dess har Bartosz Smektala utvecklats till en pålitlig nyckelförare för klubben – och charmat hemmapubliken vid oräkneliga tillfällen. Under den gångna säsongen snittade den 25-årige polacken 1.824 inklusive bonus i Bauhausligan – och var med det en viktig kugge i det Västerviks-lag som körde hem SM-silvret. På Hejla Arena, där Bartosz sällan gör publiken besviken, snittade han imponerande 2.114 inklusive bonus.
    Sportchef Morgan Andersson är givetvis nöjd över att Smektala stannar i Västervik.
  • Det känns mycket bra att vara överens med Bartosz då han varit med oss hela vägen sedan vi kom tillbaka in i finrummet 2018. Han fortsätter hela tiden att utvecklas i rätt riktning och då syftar jag i första hand på vissa bortabanor där poängskörden blivit bättre och bättre för varje år. På Hejla Arena ser jag honom som en av våra absolut stabilaste förare under dessa år. Bartosz kommer alltid väl förberedd och jag vet att han är väldigt sugen på att ta Västervik Speedway hela vägen till guld 2024, och med den inställningen passar man i vår trupp. Hela klubben har sikte på samma mål, säger Morgan Andersson.
    Bartosz Smektala går in i Bauhausligan 2024 med ett snitt på 1.627.

Truppen 2024

Robert Lambert – 2.063

Bartosz Smektala – 1.627

Mads Hansen – 1.542

Anton Karlsson – 0.500

Foto: Hampus Norrström

Dela nyheten: